Megnyitás | Vissza a főmenühöz

Rihanna szülőhazája - Barbados

Rihanna szülőföldje, Barbados

Rihanna szülőföldje, Barbados

A Közép-Amerikához tartozó Karib-térség rendkívül kedvelt turisztikai célpont, melyet elsősorban kellemes éghajlatának, paradicsomi szigeteinek és lenyűgöző tengerpartjainak köszönhet. A régió alapvetően két fő részre, a Nagy- és a Kis-Antillákra tagolódik, melyek szebbnél szebb egzotikus helyeket foglalnak magukban. E képeslapra illő szigetek kötelezően felkeresendő listáján természetesen a világhírű énekesnő, Rihanna szülőföldje, Barbados is előkelő helyen szerepel.

A Kis-Antillák legkeletibb, háromszög alakot formázó szigetállamának már a neve is rendkívül érdekes, mely a spanyol „szakállas férfi” kifejezésre vezethető vissza. Az elnevezés roppant mód találó, ugyanis az itt növő fügefák levelei egy férfi szakállára emlékeztetnek.

A trópusi éghajlat azonban nem csak a füge, hanem a cukornádtermesztésnek is felettébb kedvez, ebből kifolyólag a cukor- és rumkészítés jelentős gazdasági erőt képvisel. Habár az ország domborzatát elsősorban sík vidék jellemzi, azért a sziget északkeleti területein kisebb-nagyobb dombokat is fellelhetünk. Barbados csupán egyetlen heggyel, a Mount Hillaby-vel büszkélkedhet, melynek magassága alig éri el a 340 métert.

A szárazföld belsejében mindössze kisebb erdős területeket találunk, ahol majmok, nyulak, kolibrik és különféle gyíkok töltik mindennapjaikat. Ezzel szemben a partok menti korallzátonyokban burjánzik az élet, amelynek elképesztő sokszínűségét snorkelezés és természetesen búvárkodás közben lehet a legteljesebb módon felfedezni. Nemcsak a víz alatt, hanem a felszínen is számos sportolási lehetőség vár, így kipróbálhatjuk a windsurfinget, katamaránozhatunk, na meg persze az egyszerű szörfözésnek is szabadon hódolhatunk. A klasszikus fehérhomokos strandolás szerelmesei számára a sziget déli és nyugati partjainak kristálytiszta vize jelentheti a földi mennyországot.

Barbados, a földi paradicsom

Barbados, a földi paradicsom

Barbados délnyugati részében fekvő főváros, Bridgetown az ország legnépesebb települése és egyben politikai, gazdasági és kereskedelmi központja. A Constitution folyó torkolatánál elhelyezkedő várost az angolok az 1600-as évek első felében alapították. Egykori brit gyarmati mivoltából adódóan a szigeten angolul beszélnek, valamint baloldali közlekedés a jellemző.

A legfőbb látnivalók között szerepel a neogótikus stílusban, az 1870-es években épült „The Public Buildings” vagy másnéven a Parlament Épületei. Az épületegyüttesben nem csak a kormány, hanem a különböző hivatalok irodái, galéria, valamint egy múzeum is megtalálható. Továbbá a nyugati szárnynál kapott helyet a város híres óratornya, mely éjszaka gyönyörű fényekben pompázik. A belváros szívében álló épületegyüttes mára az UNESCO világörökségi listáján is szerepel.

Bridgetown, Barbados fővárosa

Bridgetown, Barbados fővárosa

A parlament épületei mellett található a Nemzeti Hősök tere a kagyló alakú szökőkúttal és Nelson admirális bronz szobrával.

Bridgetown érdekes látnivalóinak listáján olyan vallási épületek is fellelhetőek, mint a Szent Mihály székesegyház, a Nidḥe Izrael zsinagóga, vagy a St. Mary's templom. A belvárostól távolabb fekszik a Garrison negyed, ahol számos, mára már a világörökség részévé nyilvánított, történelmi nevezetességet, köztük katonai erődöt vehetünk szemügyre.

Az érdekességek felkeresése után a fővároshoz tartozó Carlisle-öböl kellemes strandján pihenhetjük ki magunkat, de akár a számtalan vízi sport valamelyikének is hódolhatunk.

2019.01.03. Krisztina Szeitz

Tetszik ez a bejegyzés?

Oszd meg barátaiddal, hátha ők is érdekesnek találják!.

Tetszik ez a bejegyzés?

Oszd meg barátaiddal, hátha ők is érdekesnek találják!.