Megnyitás | Vissza a főmenühöz

Sal sziget: Buracon és Blue eye

Buracon

Buracon

A Buracon bájos öble a Zöld-foki Köztársaság északnyugati részén található Sal szigetén egy igazán figyelemre méltó terület, amelyet kevés turista hagy ki az útja során. Na de mi lehet olyan érdekes egy első látásra nem túl érdekes öblön..?

Buracon – a természeti egyedülálló alkotása

Lehengerlő, pálmákkal körbevett öböl, a Buracon-Ragona védett terület része. Hogy mitől olyan különleges ez a terület? Nos, az azúrkék tenger közvetlen közelében vulkánok találhatóak, az ezekből a feltörő lávafolyamok pedig páratlan, vulkanikus tavacskákat képeznek.

Buracon-öböl

Buracon-öböl

Úszás a vulkanikus tavakban

Ezeket a vulkanikus tavakat nem csak a turisták használják előszeretettel egy-egy jó úszásra, pancsolásra, fürdőzésre; Buracon öbleit a helyi fiatalok is gyakran látogatják. Dagály idején egészen izagalmas itt úszkálni, ahogy önmagában a magas sziklákról való ugrálás is kedvez az adrenalint is keresú utazóknak. A kellemes fürdés mellett élvezheted a nagyszerű kilátást, és a sziget nyugati részén magasodó Monte Grande hegy látványát is.

A víz ereje Buraconban

A víz ereje Buraconban

Blue eye – egy varázslatos, barlangi látványosság

Kétségkívül egész Buracon nagyon látványos és egyedi, de van egy természeti jelenség, ami egyértelműen a többinél is lenyűgőzöbb. A Blue eye, vagy más néven Kék, illetve Mágikus szem. Ez egy gyönyörű, víz alatti barlang egy nagy réssel a tetején, ami a fényviszonyoknak köszönhetően egy olyan, pompás jelenséget eredményez, mintha egy világító, kék szem nézne le ránk. Ezt a páratlan jelenséget csak a nap egy bizonyos időszakában láthatod, nagyjából 11 és délután 1 óra között. A vízalatti barlangrendszer egyedülállóságának és nem mindennapi szépségének köszönhetően azonban ezen kívül is érdemes felkeresni, a búvároknak péládul mindig kedvelt célpontja, közülük sokan ezt a területet a legszebb és leginkább figyelemre méltó merülőhelynek tartják.

Blue eye (Kék szem)

Blue eye (Kék szem)

Nem messze a Buracon-öböltől van egy másik természeti látványosság is, a helyi "fata morgana". Ez egy kis tó a sivatogos, homokos táj közepén, amely csak egy délibáb, valójában ugyanis homok alkotja Sol sziget tájának jelentős részét, és legfeljebb elszórtan találhatsz néhány fát, esetleg fűcsomót. A sziget minden évben mindössze 2 hónapig zöldell az esőzéseknek köszönhetően, az év többi részében szárazság jellemző.

Szeretnéd élvezni a vad óceánt, zátonyokról ugrálni, úszkálni a természetes medencékben vagy egy víz alatti barlang mélyét felfedezni? Saját szemeddel gyönyörködnél a hihetetlen szép természeti alkotásokban? Akkor jó helyen jársz! Buracon térsége a bizonyítéka, hogy a természet mindig, mindenkinek tartogat valami meglepetést.

2018.01.24. Iveta Zouharová

Tetszik ez a bejegyzés?

Oszd meg barátaiddal, hátha ők is érdekesnek találják!.

Tetszik ez a bejegyzés?

Oszd meg barátaiddal, hátha ők is érdekesnek találják!.