Megnyitás | Vissza a főmenühöz

Szilveszter a tengerparton: 6 úti cél az optimista évkezdéshez

Hagyjuk magunk mögött az óévet és induljunk egy felejthetetlen szilveszteri nyaralásra!

Az alábbi összeállításban hoztunk 6 paradicsomi úti célt, ahol megpihenhetünk és újult erővel nyithatjuk meg életünk következő fejezetét.

 

Egyiptom

Ez a lenyűgöző ország több ezeréves történelemmel, különleges turisztikai látványosságokkal büszkélkedhet, köszönhetően például a Gízai piramisoknak, az ősi templomromoknak és a káprázatos Vörös-tengernek. A nevezetességek megcsodálása mellett a többi programlehetőségről sem szabad megfeledkezni. Az örökösen kalandokat keresők számára a búvárkodás, az egyéb vízi sportok, a tevegelés, a tengerparti lovaglás vagy a quadozás jelenthet remek kikapcsolódást. A téli időszakban is kellemesen langyos tenger, a meleg, de nem forró klíma és a programlehetőségek végtelen tárháza okán Egyiptom tökéletes választás az évkezdéshez.

Az ország alapvetően muzulmán vallású, de kopt keresztény csoportok is élnek itt, akik a karácsonyt január 7-én tartják.

A csendesebb ünneplésre vágyóknak jó lehetőség Dahabtól nem messze található Ras Abu Galum feltérképezése. Ez a fokozottan védett természeti övezet remek választás a búvárkodáshoz. Különösen a Blue Hole varázsolja el a mélység szerelmeseit. Továbbá a Sínai-félszigeten Ras Shetan partszakasz csábítja a tengerparti pihenésre vágyókat. Marsa Alam közelében található Abu Dabbab, másnéven teknősöböl ugyancsak remek opció.

Egyiptom Szilvesztekor

Kanári-szigetek

Szabadtéri szilveszteri buli és tengerparti lakoma? A Kanári-szigeteken ez nem álom, hanem a valóság. A 20°C feletti átlaghőmérséklet és a temperamentumos hangulat garantáltan meghozza a jókedvet. Fuerteventurán, pontosabban Puerto del Rosario-ban, vagy esetleg Corralejo halászfalujában megtapasztalhatjuk a hagyományos szilvesztert. Ha a városi mulatozás helyett valaki nyugalomban és csendben búcsúztatná az óévet, akkor irány egy félreeső tengerpart. Napközbeni aktív feltöltődésért pedig érdemes kipróbálni a szörföt vagy a sziget kristálytiszta vizében való sznorkelezést.

Szilveszter tekintetében Lanzarote sem okoz csalódást. Puerto del Carmenben és a sziget többi városkáinak utcáin élőzenével, tűzijátékkal és a hagyománynak számító szőlőevéssel búcsúztatják az óévet és köszöntik az újat.

 Kanár-szigetek Szilveszterkor

Egyesült Arab Emírségek

Az Egyesült Arab Emírségek ünneplési lehetőségek végtelen tárházát kínálja a szilveszterezni vágyók számára. Akkor is jó választás, ha szűkkörű, hagyományos családi ünneplésre vágyunk és akkor is, ha éjszakai klubokban és bárokban, hajnalig táncolva akarnánk köszönteni az új esztendőt. A vibráló éjszakai élettel megáldott Dubai ad otthont a világ talán leglátványosabb újévi tűzijátékának. Nem csoda, hogy ilyenkor az utcákon még inkább hemzseg a tömeg.

A szilvesztert érdemes egy, a Perzsa-öbölben tett körutazással kiegészíteni, hogy az ünnepi varázs tovább tartson.

 Emirátusok Szilveszterkor

Dominikai Köztársaság

Punta Cana ámulatba ejtő üdülőhelye a Dominikai Köztársaság és az egész Karib-térség egyik leglátogatottabb célpontja. Ez az érdem nemcsak gyönyörű strandjainak, hanem nyüzsgő éjszakai életének és gazdag szórakozási lehetőségeinek is köszönhető. Punta Cana számos klubbal, bárral és diszkóval várja a szórakozni vágyókat. A kevésbő tehetősektől kezdve a gazdagokig, itt mindenki megtalálhatja a pénztárcájának megfelelő programot.

A Dominikai Köztársaság fővárosa, az élettel teli Santo Domingo ugyancsak nagyszerű alternatíva a szilveszter megünnepléséhez. Az éjféli tűzijátéknak és a pezsgő hangulatnak hála Santo Domingon könnyű belemerülni a felszabadult újévi köszöntésbe.

 Dominika Szilveszterkor

Zanzibár

Képzeljünk el egy azúrkék tengerpartot, fehér homokos strandot és kellemesen meleg nyári napsütést – nos, ez Zanzibár, Tanzánia álomszép paradicsoma. Tökéletes helyszín egy felejthetetlen szilveszter eltöltéséhez. Kendwa és Nungwi településeinél keresve sem lehetne jobb helyet találni az újévi mulatozáshoz. Itt az emberek a strandokon, mezítláb táncolják át magukat az új esztendőbe, mindezt a morajló óceán ritmusára.

Meseszép élővilág megcsodálásáért irány a Chumbe-sziget, amely garantáltan elvarázsol.

 Zanzibár Szilverszterkor

Maldív-szigetek

Ha stílusosan szeretnénk búcsúztatni az óévet, akkor irány a Maldív-szigetek. Az itt található üdülőtelepülések egzotikus növényekkel és letisztult luxust kínáló, óceánparti kilátással bíró szálláshelyekkel várják a szilveszterezni vágyókat. A szilveszter estét finom ételek mellett, zenés előadásokkal és káprázatos tűzijátékkal teszik még emlékezetesebbé. Ezen felül a napközbeni tevékenységek színes tárháza szórakoztatja az ide érkezőket. Így például az új év első napját ünnepelhetjük búvárkodással vagy egy kényeztető, egzotikus masszázzsal.

Maldív-szigetek Szilveszterkor

2023.11.03. Krisztina Szeitz

Tetszik ez a bejegyzés?

Oszd meg barátaiddal, hátha ők is érdekesnek találják!.

Tetszik ez a bejegyzés?

Oszd meg barátaiddal, hátha ők is érdekesnek találják!.