Megnyitás | Vissza a főmenühöz

Szívküldi a természettől – szív alakú helyek a Világban

A természet szép szíveket tud megformálni

A természet szép szíveket tud megformálni

A természet és az ember számos egyedi, romantikus helyet teremtett a Világ minden táján: különleges és vonzó, szív alakú helyszínek várnak arra, hogy megmelengessék a szívedet.

1. Szlovéniai országút

Ez a szívformájú út Špičnik szőlőültetvényei mellett, Svečina községnél húzódik. Maribortól mindössze 30 percre egy szép, dimbes-dombos tájat találsz itt. A leginkább fotogén– és egyben a legkedveltebb – kilátópont Szent György lovasszobránál látható. Innen nem csak a Szlovénia legtöbb prospektusában is szereplő szívforma rajzolódik ki, de a környező falvakra is nagyszerű a kilátás, a szomszédos borászatokban pedig a Maribor környékén méltán híres, finom, helyi borokat is megkóstolhatod.

Szív alakú országút Szlovéniában

Szív alakú országút Szlovéniában

2. Tó az osztrák Alpokban

A szív formájú, csodás tavat az osztrák Alpokban található Magas-Tauern Nemzeti Parkban találod. A park területe három osztrák tartomány, Salzburg, Tirol és Karintia határvidékén terül el, valamint Ausztria legnagyobb nemzeti parjka.

Szív formájú tó az osztrák Alpokban

Szív formájú tó az osztrák Alpokban

3. Les Calanques de Piana, Korzika

Korzika egyik legszebb helyszíne a Les Calanques de Piana, csodás gránitszikláival a Porto-öböl felett, Piana város közelében - 1983. óta az UNESCO Világörökségi Listáján is szerepel. Nem meglepő hát, hogy ez a gyönyörű természeti alkotás a sziget leglátogatottabb helyszíne. A vöröses sziklákat a Sentier du Coeur, vagy egyszerűbben a Le Coeur-nek nevezett, szív alakú hasadék tette ismertté, de találhatsz más, érdekes formát is talál, mint például a Kutyafej, a Teknősbéka vagy a Püspök.

Les Calanques de Piana Korzikán

Les Calanques de Piana Korzikán

4. A Heart of Midlothian mozaik Edinburghban

A Heart of Midlothian egy szív formájú mozaik, amelyet színes járókövekből hoztak létre Edinburghban. A High Street-en található Szent Egyed templom nyugati bejáratánál keresd, a járda részeként. A High Street ma kedvelt bevásárlóhely, de egykor az Old Tolbooth börtönnek adott otthont; ezekből az időkből csak a Midlothian szív maradt meg.

Heart of Midlothian Edinburghban

Heart of Midlothian Edinburghban

Az Old Tolbooth egykor ismert volt egész Angliában, még a bűnözők is tartottak tőle, hiszen tele volt kínzóeszközökkel, emellett pedig amúgy is szörnyű körülmények jellemezték. Annyira rossz volt a helyzet, hogy 1561-ben Maria Stuart királynő újraépítette a helyet. Ekkor került az épület elé a szív mozaik, ami szépsége ellenére sem jelentett javulást a helyi, rossz és gyakran tisztességtelen bánásmódban. A kínzások és a kivégzések folytatódtak egészen 1817-ig. A börtön és a szív mozaik Walter Scott The Heart of Midlothian 1818-as regényéből vált ismertté, ahol a börtönlázadást írja le.

A helyiek minden alkalommal, mikor elmennek mellette, ráköpnek a mozaikszívre, de már senki nem tudja pontosan, miért. Egyesek szerint megmaradt a hagyomány, miszerint ezzel fejezték ki „együttérzésüket” a rabokkal szemben, míg mások úgy tudják, hogy az újonnan szabadult rabok vezették be és terjesztették el ezt a hagyományt. A turisták pedig általában azt az információt kapják meg, hogy a szív leköpésével biztosíthatják visszatérésüket Edinburghba.

Edinburgh – ki ne szeretne ide visszatérni?

Edinburgh – ki ne szeretne ide visszatérni?

5. Szikla a Preveli strandon, Krétán

A Preveli strand Rethymnától kb. 35 km-re délre és Plakias városától 10 km-re keletre található, pontosabban a Kourtaliótiko szurdok kolostora alatt. Kétféle úton juthatsz el oda. Mehetsz a kolostortól lefelé, vagy a másik oldalról, ahol előbb egy dombra kell felmásznod, innen azonban nagyszerű kilátás tárul a szemed elé. Utána eljuthatsz a strandra, aminek a keleti részén emelkedik ki a tengerből a szív alakú szikla. A folyó miatt itt nagyon hideg a tenger vize, de ennek ellenére is ez Kréta déli részén a legismertebb strand, amit nyaranta több ezer látogató keres fel.

Szikla a Preveli strandon Krétán

Szikla a Preveli strandon Krétán

6. Galešnjak sziget Horvátországban

Galešnjak szigete a szerelmesek kedvenc helye lett, ami nem csoda, hiszen maga a sziget tényleg szív alakú! Már csak ezért is tökéletes helyszín lehet, akár Valentin napra is. A nem egész 11 hektáros lakatlan szigetet Zadar közelében Észak-Dalmáciában találod. Növekvő népszerűségét a Google Earth csodás fotóinak köszönheti, amelyeken szépen kivehető a sziget természet formálta alakja - ami még a sziget tulajdonosának se tűnt fel egészen addig, amíg nem szembesült a szerelmespárok folyamatos, romantikus nyaralás iránti fokozott érdeklődésével.

Galešnjak sziget Horvátországban

Galešnjak sziget Horvátországban

7. Szívforma a Praia da Marinha strandon, Algarveban

A portugáliai Algarve déli partját csodás mészkőszikla képződmények alkotják, amelyek nagyszerű hátteret biztosíthatnak fényképeidnek. A narancssárgás-barnás sziklák fontos és ismert része az egyedülálló két formás ív, amelyek egy bizonyos szögből szív formát vesznek fel. Sok-sok fényképnek adott már tökéletes hátteret ez a formáció.

Szívforma a Praia da Marinha strandon

Szívforma a Praia da Marinha strandon

Tetszik ez a bejegyzés?

Oszd meg barátaiddal, hátha ők is érdekesnek találják!.

Tetszik ez a bejegyzés?

Oszd meg barátaiddal, hátha ők is érdekesnek találják!.