Megnyitás | Vissza a főmenühöz

Top 10 hely, ahová el kell utaznod 2018-ban

Éljen a nyár!

Éljen a nyár!

A nyitott szellemű utazni vágyók számára rendkívül széles a választék gyönyörű, bakancslistás helyek tekintetében. A szebbnél szebb tájak közül olykor nem is olyan egyszerű kiválasztani azt az adott országot, melyet a legszívesebben megnéznénk. E döntés megkönnyítése érdekében összeszedtem Nektek néhány varázslatos helyet, melyet 2018-ban feltétlenül meg kell látogatni. Ha nincs időtök, vagy lehetőségetek mindegyiket felfedezni, akkor csak válasszátok ki az alábbi listából a legszimpatikusabbat és időben kezdjetek el készülődni, hogy biztosan tökéletesen sikerüljön a várva várt éves nyaralásotok – ebben nagy segítséget jelenthet az előfoglalási szezonban elérhető óriási választék, és sok kedvezmény is. Ha azonban rátok mosolyog a szerencse és lehetőségetek nyílik egész évben utazni, ne habozzatok, járjátok végig az alábbi országok mindegyikét.

Egyiptom, Hurghada és Sharm El – Sheikh

A fáraók földje annyi kincset rejteget, hogy muszáj újra és újra visszatérni, felfedezni minden titkát. Az olyan kötelezően megnézendő helyek, mint a Cairóban található Gízai nagy piramis, a Királyok Völgye, vagy a Karnaki templom maradványai mellett csodás tengerparti üdülőparadicsomok várják a Vörös-tenger szerelmeseit. Az egyik ilyen Hurghada, mely varázslatos korallzátonyaival, pezsgő arab életérzésével hívogatja a tengerparti nyaralás kedvelőit. Itt kipróbálhatjuk a búvárkodást vagy a snorkelezést is.

Hasonló, bár sokkal inkább luxus turistaparadicsomként csábítja a vendégeket Sharm El-Sheikh városa. Természetesen itt is élvezhetjük a tenger nyújtotta csodákat, de részt vehetünk lovagláson, kipróbálhatjuk a windsurfing-et, vagy a sivatagi szafarit.

Vörös-tenger, Egyiptom

Vörös-tenger, Egyiptom

Törökország, Alanya

A Földközi - tenger partján elterülő Alanya a Török Riviéra gyöngyszeme. Az itt található Kleopátra Beach kék zászlóval büszkélkedhet, mely kitűnően jelzi annak minőségét. A fürdőzés kínálta élvezetek mellett vásárolgathatunk a keleti bazárokban, vagy csónakázhatunk a part menti cseppkőbarlangokban, melyek szépségükkel garantáltan belopják magukat a szívünkbe.

Kleopátra Beach

Kleopátra Beach

Ciprus, Larnaca

Ciprus szigetének délkeleti partján fekvő Larnaca rendkívül népszerű festői tengerpartjának köszönhetően. Itt is találunk kék zászlóval kitüntetett partszakaszokat. A tengeri sportok és a part kínálta lehetőségek mellett a város is sok szép látnivalót rejteget. Ilyen például a Szent Lázár templom, a remek éttermekkel övezett Finicoudés-sétány, vagy a Tengerparti erőd. A Sóstó-hoz is érdemes ellátogatni, mely tavasszal flamingók sokaságát vonzza, ezzel téve még egyedibbé a hely hangulatát.

Szent Lázár templom, Larnaca

Szent Lázár templom, Larnaca

Tunézia, Sousse

Az Észak-Afrikában található ország igen népszerű a turisták körében köszönhetően mediterrán fekvésének. Egyik legkedveltebb városa Sousse (Szúsza), mely a Földközi - tenger partján terül el. A csodás beach mellett felfedezhetjük a helyi kultúrát, bebarangolva az óváros jellegzetes piacait, vagy ellátogathatunk a Nagymecsethez. A városban található Ókeresztény katakombákat is érdemes felfedezni, csakúgy, mint az erődszerű őrhelyet, a Ribat-ot.

Medina, Sousse

Medina, Sousse

Kanári-szigetek, Tenerife

Tenerife a Kanári-szigetek legjelentősebb tagja, köszönhetően pezsgő éjszakai életének, kellemes klímájának és rengeteg látnivalójának. Itt mindent megtalálunk, ami egy tökéletes nyaraláshoz szükséges. Részt vehetünk bálnalesen, hódolhatunk a vízi sportoknak, feltüzelhetjük magunkat a Siam Park vízicsúzdáival vagy élvezhetjük a Loro Park különleges állatainak látványát. Ha túrázni van kedvünk, akkor látogassuk meg a vulkanikus Teide-t és érezzük át a hely semmihez sem fogható, egyedi szellemét. Az aktív kikapcsolódás mellett természetesen élvezhetjük az Atlanti óceán sós illatát és kellemes partjait is.

Teide, Tenerife, Kanári-szigetek

Teide, Tenerife, Kanári-szigetek

Spanyolország, Mallorca

Mallorca az ország egyik legszebb pontja, köszönhetően csodálatos természeti kincseinek. Találhatunk itt mesébe illő homokos tengerpartot épp úgy, mint sziklákkal szegélyezett partszakaszokat. Az azúrkék vízben átadhatjuk magunkat a természetnek, vagy hódolhatunk a vízi sportoknak. A sziget fővárosában Palma de Mallorca-ban beülhetünk egy kedves kis kávézóba, vagy körbejárhatjuk a nevezetességeket. Látogassuk meg a történelmi belvárost, a La Seo katedrálist, vagy csodálkozzunk rá a Bellver kastély egyedi szépségére. Bármelyik programot is választjuk, garantáltan életre szóló élményben lesz részünk.

Cala Moro, Mallorca, Spanyolország

Cala Moro, Mallorca, Spanyolország

Portugália, Algarve

Algarve egyedi sziklákkal tűzdelt különleges tengerpartja képeslapba illő látványt nyújt. A mesés azúrkék víz nem csak a fürdőzés, hanem a vízi sportok szerelmeseit is hívogatja. A fehérre mázolt kedves kis halászfaluk, a csodás kertek látványa elvarázsolja minden ide látogató szívét. Ha kigyönyörködtük magunkat a hely szépségeiben és aktívabb kikapcsolódásra vágyunk, akkor keressük fel a Zoomarine élmény és vízi parkot, vagy élvezzük a Slide & Splash csúszdáit.

Benagil barlang, Algarve

Benagil barlang, Algarve

Bulgária, Napospart

Bulgária tengerparti részei közül a Napospart a legkiemelkedőbb, mely Sveti Vlastól egészen Nesebarig húzódik. Részt vehetünk hajókiránduláson, vagy vízisízhetünk is a megszokott tengerparti fürdőzés mellett. Itt mindig pezseg az élet, napközben válogathatunk a szuvenírboltok kínálatából, vagy beülhetünk egy jó étterembe, este pedig belevethetjük magunkat az éjszakai klubok színes forgatagába.

Bulgária, Napospart

Bulgária, Napospart

Görögország, Zakynthos és Kréta

E nagy történelmi múltra visszatekintő ország bővelkedik természeti és építészeti szépségekben. Szigetei egyszerűen magával ragadóak, melyek közül Zakynthos egyedi sziklái, barlangjai, arany színű homokos partjai és tiszta kék vize egyszerűen páratlan. Különleges élővilágának köszönhetően élvezhetjük többek közt a vad orchideák és a jázmin jellegzetes illatát. A sziget jellegzetes állatfaja az álcserepesteknős, mely egyben a hely jelképévé is vált.

Míg Zakynthos természetközeli, nyugodt kis szigetként vonzza a békére vágyókat, addig Kréta nagyságával, történelmi romjaival és sokszínűségével kápráztatja el az ide látogatókat. A turistaközpontoktól kezdve a csodálatos hegyeken-völgyeken és mesés, olykor kavicsos, máskor homokos tengerparton át mindenki megtalálja a számára legkedvezőbb elfoglaltságot. Kellemes klímájának köszönhetően kora tavasztól késő őszig élvezhetjük a Földközi-tenger mesés hullámait. A mítoszokkal átszőtt sziget csak arra vár, hogy körbejárjuk és felfedezzük magunknak minden egyes kis szegletét.

Zakynthos

Zakynthos

Horvátország, Rab – sziget

A horvát tengerpart évről évre egyre népszerűbb a turisták körében, köszönhetően egyszerű bájának és szépségének. A rengeteg látnivaló között olykor nehéz választani, azonban a Rab-szigethez feltétlenül érdemes ellátogatni, mely a Kvarner-öböl déli részén helyezkedik el. A horvát partok jellemzően kavicsosak, azonban itt a szigeten található az ország legjelentősebb homokos strandja. A szigeten rendezik meg a híres Rapska fjera középkori fesztivált, ahol többek közt íjászok mérik össze tudásukat. Ezen kívül sok szép építészeti látnivalót is találunk itt, főleg a Svetog Kristoforo téren, ahol megtekinthetjük a Szent István templom maradványait, vagy a Sveti Marija katedrálist. Feltétlenül nézzük meg a sziget jelképének számító négy harangtornyot is. A rengeteg látnivaló, a csodás homokos part mind-mind hozzájárul a Rab-sziget szépségéhez és ellenállhatatlan vonzerejéhez.

Szent Kristóf templom és tornya, Rab városa

Szent Kristóf templom és tornya, Rab városa

2018.01.24. Krisztina Szeitz

Tetszik ez a bejegyzés?

Oszd meg barátaiddal, hátha ők is érdekesnek találják!.

Tetszik ez a bejegyzés?

Oszd meg barátaiddal, hátha ők is érdekesnek találják!.