Megnyitás | Vissza a főmenühöz

Top 5 egzotikus úti cél

egzotikus utazás tengerpart napágy napernyő

egzotikus utazás tengerpart napágy napernyő

Ha a földi paradicsomot szeretnénk megtalálni, akkor a legcélszerűbb befizetnünk egy egzotikus utazásra. Ez elsőre talán picit furán hangozhat, de cseppet sem túlzás, ugyanis több ilyenről is tudunk - Földünk bővelkedik a paradicsomi, egész évben nyárral csalogató helyekben, csak tudunk kell, hol keressük őket.

Az alábbi 5 egzotikus úticél mindegyikén megtalálhatjuk a saját Édenkertünket.

1. Maldív - szigetek

A Maldív-szigeteket több szigetcsoportból álló  lánc alkotja, melyek az Indiai-óceánon, India déli partjaihoz közel találhatók. Éghajlata rendkívül kedvező a turisták számára, ugyanis egész évben kellemesen meleg hőmérséklet jellemzi. Legnagyobb vonzereje a gyönyörű pálmafás, fehér homokos tengerpartja, mesebelien tiszta, azúrkék vizével. Az ide látogatókat nem hagyományos szállodák, hanem a vízre épített luxus bungalók várják.

Maldív-szigetek luxus bungalók azúrkék tenger

Maldív-szigetek luxus bungalók azúrkék tenger

2. Thaiföld

Thaiföld ismert és közkedvelt turista paradicsom. Ez a színes ország képes megfelelni a legkülönfélébb igényeknek is. A világvallások kedvelői gyönyörködhetnek a buddhista templomok és óriás Buddha-szobrok lélekemelő látványában. A városi élet szerelmesei belevethetik magukat Bangkok nyüzsgő forgatagába és meglepően változatos éjszakai életébe. A természet, a tenger és a strandolás rajongóit pedig várja Phuket és térsége. Gazdag és változatos gasztronómiája, különleges ételei teszik még különlegesebbé ezt az egyedi országot.

Thaiföld  Chiang Mai templom tó

Thaiföld Chiang Mai templom tó

3. Egyesült Arab Emírségek

Az Emirátusok legismertebb tagja  Dubai, mely elsősorban egyedülálló felhőkarcolóival szerzett hírnevet magának. Dubai-on kívül még találunk 6 másik emírséget, melyek szintén vonzóak lehetnek az ide látogatók számára. A leggazdagabb Abu dhabi, mely sok mindenben hasonlít Dubaira. Építészetében megmutatkozik a futurisztikus felhőkarcolókkal tűzdelt jövő és a tradícionális mecsetekkel szegélyezett múlt. Ha az ország természeti kincseit is szeretnénk jobban megismerni, akkor érdemes elutazni a keleti felében fekvő Fujaira emírségbe. A búvárkodás szerelmesei itt megcsodálhatják a lenyűgöző állatvilágot. Ras Al Khaimah emírségben megcsodálhatjuk a bálnákat, de kirándulást tehetünk a hegyekbe is, vagy csak élvezhetjük a napozást a tengerparton.

Dubai teve felhőkarcolók Emírségek

Dubai teve felhőkarcolók Emírségek

4. Kína

Kína hatalmas, csakúgy, mint népessége, ennek fényében nehéz felsorolni minden látogatásra váró városát, területét. Monumentális metropoliszai - mint Peking, Hong Kong és Sanghaj - kiemelkedő fontossággal bírnak nem csak gazdasági, de turisztikai szempontból is. Ezeket a nagyvárosokat mindenképpen érdemes meglátogatni. Az ország nevezetességei közül fontos kiemelnünk az első Hun Múzeumot, melyet Höhhot-ban, Belső-Mongólia tartományában találunk. Többek közt a hunok támadásai miatt került megépítésre a Kínai Nagy Fal, mely a mai napig bolygónk egyik legnevezetesebb építménye. Az ország természeti kincsei közül lényeges kiemelni a Jiuzhaigou-völgyet, mely bővelkedik a veszélyeztett állat- és növényfajokban, és amely az UNSCO világörökségi listáján is helyet kapott.

Kína Kínai Nagy Fal

Kína Kínai Nagy Fal

5. Mauritius

A sziget fehérhomokos strandjai és egész évben kellemes, szubtrópusi éghajlata miatt méltán vált népszerű üdülőhellyé. Csodálatos kék lagúnáiban az úszás és a búvárkodás szerelmesei megtalálhatják számításaikat. A napozás mellett remek lehetőséget nyújtanak a sziget vulkanikus hegyei a túrázók számára is.  Mauritius felejthetetlen élményekkel várja a természet rajongóit.

Mauritius fehérhomokos strand tenger hajó

Mauritius fehérhomokos strand tenger hajó

2017.10.19. Krisztina Szeitz

Tetszik ez a bejegyzés?

Oszd meg barátaiddal, hátha ők is érdekesnek találják!.

Tetszik ez a bejegyzés?

Oszd meg barátaiddal, hátha ők is érdekesnek találják!.