Megnyitás | Vissza a főmenühöz

Tunézia legszebb strandjai

Tunézia legszebb strandjai

Tunézia legszebb strandjai

Tunézia egyike a legkedveltebb üdülőhelyeknek a világon. Ehhez nagy mértékben hozzájárul az ország közel tökéletes klímája sok napsütéses nappal, valamint a kiváló konyha, a barátságos emberek és a jó szolgáltatások. A legfontosabb tényező viszont az ország gyönyörű strandja, melyek gyakran akár tíz kilométer hosszúak és a nagyon lassan mélyülnek. A finom arany vagy fehér színű homokot különösen a gyermekek fogják értékelni, akiknek ez kimeríthetetlen építőanyag-forrást jelent.

A legtöbb hotel komplexum privát strandja a forgalmas nyilvános strandokon kívül helyezkedik el. Tehát ha egy ilyen hotelben fogsz megszállni, akkor garantáltan gondozott homok, szabad napernyők és a tiszta tenger fog várni . A nyilvános strandokat főleg a helyiek használják ki fürdésre és sportolásra, de a grillezés is nagyon népszerű. Ezeken a strandokon jobban átérezheted a helyi atmoszférát.

Egészen más élményt nyújtanak az elhagyatott strandok, amelyek a forgalmas üdülőhelyeken és szállodai strandokon kívül találhatóak. Ott megtapasztalhatod a hely valódi romantikáját anélkül, hogy a turisták tömegei megzavarnának. Ne feledkezz meg a napernyőről és a tízórairól!

Tunézia egy nagyon toleráns ország, amely tudatosítja a külföldi turisták igényeit és kultúráját, noha a nőknek nem ajánlott napozni fürdőruha nélkül. A tunéziai tengerparton néhány adrenalin-növelő tevékenységet is kipróbálhatsz, ha szereted a vízi sportokat. A kedvencek közé tartoznak a vízi banán, a jetski , a katamarán és a siklóernyőzés. Azok számára, akik kevésbé merészek, ajánlatos tevékkel vagy lovakkal tenni egy sétát a part mentén. Most pedig vessünk egy pillantást a legszebb tunéziai strandokra!

Mahdia

A népszerű Mahdia üdülőhely 150 km-re fekszik a fővárostól délre, és az itteni strandok az ország egyik legszebbjeinek számítanak. A közel 6 km hosszú tengerpart finom, könnyű homokkal van beborítva, és a tengerbe való kellemes bejárás különösen a kisgyermekes családok számára nagy előny. Élvezd a vízi sportok széles választékát és nyugodt légkört!

Mahdia

Mahdia

Salakta

A festői kikötőváros, amely mindössze 15 km-re található Mahdia városától, a gazdag történelme mellett egy romantikus homokos strandot kínál a látogatóknak, melyet vad sziklák vesznek körül. Próbáld meg meglátogatni, nem fogod megbánni, számomra ez a tengerpart tökéletes nyugalom oázisa.

Salakta

Salakta

Tabarka

Tunéziának az északi az egyetlen olyan része, ahol a partszakasz egy kicsit másabb a többinél. A Tabarka üdülőhely különösen vonzó a zöld környezet és a dombos terep miatt, a homokos strandok itt a sziklás öblökkel váltják egymást. A kristálytiszta tenger számos hal és más állatfaj otthona, egyike azon kevés tunéziai üdülőhelyeknek, amelyek búvárkodásra is alkalmasak. A többi mediterrán célállomáshoz képest a merülés Tabarkán viszonylag olcsó, az egész napos kirándulás 80-90 euróba fog kerülni.

Tabarka

Tabarka

Sousse

Az olajfaligetek és gyümölcsösök közepette fekszik a tunéziai tenger gyöngyszeme - a Sousse üdülőhely. A nyüzsgő várost egy 6 km hosszú, széles homokos strand szegélyezi, amelyet nagyrészt a szállodai nyugágyak és napernyők takarnak be. Szórakozhatsz az egyik tengerparti bárban vagy kipróbálhatod a helyi vízi sportokat.

Sousse

Sousse

Bizerte

Tunézia legészakibb városa főleg a gyönyörű ókori kikötője miatt népszerű. A város strandjait kissé nagyobb darabos arany homok fedi be. Az igazi kincs néhány kilométerrel a város mögött található, a híres Raf Raf strand, amely délkeletre fekszik Bizertetól,  magas dombok között van elrejtve. Már a strandhoz vezető út is meglehetősen kalandos. Élvezd a tiszta kék tengert, a homokos öblöt és a strandon lévő sziklák drámai szépségét! A buvárszemüveged semmiképpen se hagyd otthon!

Bizerte

Bizerte Slim Alileche

Djerba szigete

Djerba híres szigete Tunézia déli részén fekszik, évente 320 napsütéses nappal és sok gyönyörű stranddal csak úgy vonzza a turistákat. A leghíresebb és leglátogatottabb strand mind közül a Sidi Mahrez, luxus üdülőhelyekkel büszkélkedik. Szintén nagyon fotogén Sidi Yati strandja, amelyről gyönyörű kilátás nyílik a tunéziai zászló színeiben pompázó 75 méter magas Taguermess világítótoronyra.

Djerba szigete

Djerba szigete

Tetszik ez a bejegyzés?

Oszd meg barátaiddal, hátha ők is érdekesnek találják!.

Tetszik ez a bejegyzés?

Oszd meg barátaiddal, hátha ők is érdekesnek találják!.