Megnyitás | Vissza a főmenühöz

Utazási iroda a nyugodt nyaralásért

Shutterstock

Manapság már bárki könnyen megszervezheti saját magának is nyaralását, csupán internet, egy jó laptop/okostelefon és egy kis ügyesség, esetleg nyelvtudás kell hozzá. Elsőre mindez talán könnyűnek és egyszerűnek hangozhat, azonban rengeteg veszélyt és problémát rejthet magában, ráadásul az óriási, elérhető kínálat miatt ennek feltérképezése, összehasonlítása nagyon sok időt vesz igénybe.

Ezek a veszélyek leginkább a váratlan helyzetekben nyilvánulnak meg. Például a helyszínen derül ki, hogy a szálloda nem olyan minőségű, mint amilyennek az interneten hirdette magát, esetleg rossz környéken található. Ezen kívül saját magunknak kell gondoskodnunk az utazásunkról, a repülőjegy megvásárlásáról, a plusz csomagokról, biztosításról, ami szintén rengeteg hibalehetőséget rejt magában.

Mindezen veszélyek kiküszöbölése érdekében célszerűbb és biztonságosabb egy tapasztalt utazási irodaszolgáltatásait igénybe venni. Az iroda munkatársai segítenek a mi, egyedi igényünknek legmegfelelőbb úticél és szálloda kiválasztásában, repülőjegy vagy egyéb közlekedési eszköz foglalásában. Mivel az irodák ezeket a szolgáltatásokat csomagban kínálják, a végösszeg jellemzően olcsóbb, mint ha magunk raknánk össze az egyes elemeit – ráadásul, mivel óriási kínálatot találhatunk meg egy helyen (az Inviánál például közel 100 iroda több tízezer ajánlatára láthatunk rá egységes, könnyen összehasonlítható rendszerben), biztosan megtaláljuk az igényeinknek leginkább megfelelőt. A nyaralásunk helyszínén idegenvezetőt is biztosítanak, aki akár ott helyben segít kiválasztani az ideális fakultatív programokat, de egyéb, a helyszínen felmerülő kérdésekben is a rendelkezésünkre áll. Ha bármilyen problémánk merülne fel az utazásunkkal kapcsolatosan, akkor az iroda munkatársait bármikor hívhatjuk és segítenek megoldani a nem várt helyzeteket. Sőt, már az előkészületekben is számíthatunk a segítségükre, hiszen utazásunkhoz egyszerre, egy helyen készülhetünk fel teljesen, a biztosítástól a reptéri transzferen át az egyéni kérésekig, kérdésekig.

Amennyiben az utazásunk meghiúsul és törlésre kerül, sokkal egyszerűbb helyzetben vagyunk, hiszen az irodák a hatályos jogszabályok alapján gördülékenyebben fizetik vissza a már befizetett összeget, mintha minden egyes szolgáltatóval nekünk kellene egyeztetni. Az utazásszervezőknek vagyoni biztosítékkal kell rendelkezniük, így extrém esetben, csőd esetén ebből a biztosítékból kártalanít minket a biztosító.

Shutterstock

Az utazási irodák kínálata széles, bárhová is szeretnénk utazni a Világban, biztos segítséget tudnak nyújtani. Ha síútra, városlátogatásra, egzotkikus utazásra, hétvégi, belföldi kirándulásra, kalandtúrára vagy egy hosszabb hajóútra vágyunk, abban is készséggel állnak a rendelkezésünkre. Sok esetben személyes tapasztalattal is rendelkeznek egyes úticélok tekintetében, így biztosak lehetünk benne, hogy amit javasolnak, azt első kézből származó információk alapján teszik.

Shutterstock

Tehát ha biztosak szeretnénk lenni abban, hogy nyaralásunkat profik szervezik meg és kísérik végig, akkor mindenképpen bízzuk magunkat az utazási irodák segítségére.

2021.01.19. Krisztina Szeitz

Tetszik ez a bejegyzés?

Oszd meg barátaiddal, hátha ők is érdekesnek találják!.

Tetszik ez a bejegyzés?

Oszd meg barátaiddal, hátha ők is érdekesnek találják!.