Megnyitás | Vissza a főmenühöz

Zakynthos legszebb strandjai

Zakynthos legszebb strandjai

Zakynthos legszebb strandjai

Zakynthos - egy sziget Görögország nyugati részében, Artemis istennő és a bátyja, Apolló otthona a Jón-tengeren. A nyugati parton fekvő kristálytiszta türkizkék vízzel és roncsokkal rendelkező öblök tartoznak a sziget legnépszerűbb látnivalói közé. Mártózz meg a titokzatos barlangokban, merülj el a tengeri teknősökkel, vagy látogass el a helyi fókákhoz! Természetesen a legszebb helyi strandok felkutatása se kerüljön ki a programodból!

1. Banana Beach

Vasilikos és Argassi között megtalálod a megfelelő helyet a nyaralásához. Banana Beach  sok embert emlékeztethet Szardíniára a hosszú homokos strandjai és smaragdzöld vize miatt. Ideális hely pihenésre a meleg tengerben és a puha homokban. A strand hangulatos étterme (vagy inkább bárja) lenyűgöző kilátást nyújt a tengerre.

Banana Beach, Zakynthos

Banana Beach, Zakynthos

2. Gerakas Beach

Gerakas gyönyörű homokos strandja különösen a teknősbéka populációjáról híres, a nőstények ide rakják le tojásaikat. Ezek a fészkek elkerítettek és a nyilvánosság számára nem hozzáférhetőek. Ennek kapcsán hiányzik a kötelezőnek számító felszerelés a strandon - nagyobb napernyők, WC és zuhanyzó. A nyugágyakból sincs sok, ezért gyorsan el vannak foglalva. Jobb, ha korán reggel jössz ide, hacsak nem akarsz a napon feküdni egész nap! Este a strand teljesen le van zárva. Nagyon szép a bejárat a tengerbe, ami miatt Gerakas egy nagyszerű hely a gyermekek számára, és tiszta meleg vizet még nem is említettük. Néha elkaphatod a nagyobb hullámokat szeles időben, ahol ugyan úszni sokat nem tudsz , de tökéletes ugrálásra és szörfözésre.

Gerakas Beach, Zakynthos

Gerakas Beach, Zakynthos

3. Makris Gialos Beach

St. St. között Nicolas és Katastari között a kavicsos strandok szerelmesei megtalálják a vidék másik szépségét - egy hosszú, fehér kavicsos partszakaszt kristálytiszta vízzel és pár kisebb barlanggal. Néhány kocsma fellelhető a hegy közvetlen közelében.  Egy fantasztikus nap a kirándulásodon ezen a strandon garantálva van.

Makris Gialos Beach, Zakynthos

Makris Gialos Beach, Zakynthos

4. Kék barlangok

Lehet, hogy ezt a helyet nem kéne strandnak nevezni, de a fürdőzés és a gyönyörű táj tökéletes kombinációja megtalálható itt. Ha rááldozol 10 € -ot a hajóútra, amely az északi partra a Kék barlangokig visz, felejthetetlen élményben lesz részed. Az utazás magába foglalja az úszást is a kijelölt területeken. A kapitány bevisz a legkisebb öblökbe és szorosokba, melyekbe egy tipikus turista számára nehezen elhihető, hogy egy hajó egyáltalán befér. A köveken a  visszatükröződik a fény és mágikus kék illúzió jön létre, szinte hipnotikusan hat az emberre, néhány ilyen ábra valódi műalkotásnak tűnik. Ne habozz, és utazz ki a St. George's vagy Zakynthos kikötőkből!

Kék barlangok, Zakynthos

Kék barlangok, Zakynthos

5. Navagio Beach

A Navagio kétségtelenül a sziget legjelentősebb strandja, talán még egész Európában is. Fehér homok és mélykék víz jellemzi, magas mészkő sziklák veszik körül, csodálatos összképet ad. Bár a strand a tömeg miatt nem a legalkalmasabb a békés fürdéshez és a napozáshoz, tökéletes a fotózkodásra. Az egyetlen módja a szigetre utazásnak hajóval a Porto Vromi, St. Nicolas, Zakynthos kikötőkből. Némely napokon az erős szél miatt a kiutazás sajnos nem lehetséges.

Navagio Beach, Zakynthos

Navagio Beach, Zakynthos

6. Alykes, Alykana és Tsilivi, a kedvelt hármas

A sziget keleti partján három népszerű strandot találsz: Alykest, Alykanast és Tsilivit. Pusztán a turisták számára épült, így nem őriz semmiféle történelmi emléket és valószínűleg nem is a romantikája miatt jön ide az ember. Ennek ellenére a főleg szezon idején működő éttermek, bárok és szállodák el fogják nyerni a tetszésed. Ennek a kizárólag pénzkeresés céljából megépülő helynek sok pozitív oldala is van, például a homokos strandok pár lépésre a falutól.

Alykes, Zakynthos

Alykes, Zakynthos

7. Xigia Beach

Csak néhány kilométerre Makris Gialosból létezik egy másik zakynthosi titkos hely, amely a sziklák között rejtőzik. A csodálatos kis öbölt a durva homokos strandok és a békés kék víz jellemzi, melynek magas a kéntartalma a közeli barlangok miatt. A helyi lakosok szerint gyógyító hatása van az ízületi gyulladásra és a reumára. A tengerpartnak ezért jellegzetes kénszaga van, de nem mindig észrevehető, például egy májusi látogatás során nem érezni különösebben.

Xigia Beach, Zakynthos

Xigia Beach, Zakynthos

Tetszik ez a bejegyzés?

Oszd meg barátaiddal, hátha ők is érdekesnek találják!.

Tetszik ez a bejegyzés?

Oszd meg barátaiddal, hátha ők is érdekesnek találják!.