Megnyitás | Vissza a főmenühöz

10 ok, amiért érdemes Máltára menni

Máltai partvidék

Máltai partvidék

Máltáról viszonylag keveset tudnak a turisták, ellentétben a közkedvelt nyaralási úticélokkal, mint például Franciaország, Spanyolország, Olaszország vagy Görögország. Éppen ezért nem hiányozhat a bakancslistáról. Mi különbözteti meg Máltát a többi úticéltól és teszi tökéletes szigetté nyaralásod során?

1. Kedves helyiek

Málta lakosai híresek a vendégszeretetükről, segítőkészségükről és nagylelkűségükről. Sokan sietnek a segítségedre ha valamilyen tanácsra, vagy bármi másra lenne szükséged. Mindenképpen azon fognak igyekezni, hogy vendégeik otthon érezzék magukat. Ez a jellemzőjük a máltaiaknak kultúrájukban gyökerezik, ennek megfelelően természetükből fakad.

Máltába könnyű beleszeretni

Máltába könnyű beleszeretni

2. Szinte mindenki beszél angolul

Az a tény, hogy Málta második hivatalos nyelve az angol, egyértelműen nagy előny. Elhárítja a nyelvi akadályokat, amellyel azonban az utasok más úticélok alkalmával gyakran találkozhatnak. Málta a brit birodalom része volt (közel 160 évig, majd 1964-ben függetlenné vált), ami komoly hatást gyakorolt a területre és annak lakóira. A legtöbben jól beszélik az angol nyelvet. Az angol turistákkal való kommunikáció nem akadály. A máltai nyelv azonban még mindig a lakosság elsődlegesen beszélt nyelve.

Pihenés Máltán

Pihenés Máltán

3. Érdekes látnivalók

Málta egy sor látnivalóval kecsegtet, amelyeket mindenképp fel kell fedezni. Rengeteg múzeumot és más elbűvölő látnivalót lehet megnézni, amik a csekély területű Málta gazdag történelméről tanúskodnak. Akár egynapos kirándulások is szervezhetőek, például a Mdiny és Tarxien kastélyokhoz. A viszonylag rövid távolságok, a kényelmes buszjáratok és a pontos jelzőtáblák meglehetősen megkönnyítik a tömegközlekedéssel vagy a bérelt autóval való közlekedést – már amennyiben Te magad fedeznéd fel a szigetet.

Málta, Mdina

Málta, Mdina

4. Szállodák és más szálláshelyek széles választéka

Szálláshelyek széles skálája található Máltán és a szomszédos Gozo szigetén is. Az ötcsillagos luxushotelek, illetve az elérhetőbb négy- és háromcsillagos apartmanok mellett számos önellátó apartman és hostel is található itt. Üdülőhelyek és szállodák Málta északi partja mentén, St. Julian’s, Buġibba / Qawra és Sliema városok közelében találhatóak a legnagyobb számban. Ha élvezed az éjszakai kirándulásokat és leginkább a pezsgő éjszakai életet keresed akkor St. Julian’s-i szálláshelyet válassz . Ezzel szemben a nyugalomra vágyó pároknak vagy családoknak nem ez a legideálisabb szálláshely. Számukra sokkal kedvezőbb helyszín például Mellieħa és St. Paul's Bay.

Málta, St. Julian's

Málta, St. Julian's

5. Fantasztikus időjárás

A máltai időjárás az egyik legfőbb vonzerő a szigetre látogató turisták számára. A kedvező nyári időjárás azok számára is tökéletes, akik elsősorban strandot/tengerpartot keresnek és napsütötte nyaralásra vágynak. A telek a viszonylag magas hőmérséklettel enyhék, és összességében magas a napsütötte órák száma. Ha szeretnéd elkerülni az otthoni komor őszi és téli hónapokat, válaszd Máltát!

Málta, Marsaxlokk

Málta, Marsaxlokk

6. Csodás tengerpartok

Máltán olyan tengerparti élet vár, amilyenről korábban csak álmodoztál. A legszebb tengerpartok a sziget keleti részén húzódnak. Ezek közül a legnagyobbak és a leglátványosabbak egyike a Mellieha Bay, továbbá a Golden Bay és a Ghajn Tuffieha. Ha azonban a kissé félreeső, kevésbé zsúfolt, nyugodtabb strandokat keresed csodálatos környezettel, érdemes a helyieknél érdeklődni. Ilyen strandok egyébként fellelhetőek Máltán és Gozóban. Ha él benned a kalandvágy, nézz utána a Google műholdtérképén, és már útra is kelhetsz.

Máltai tengerpart

Máltai tengerpart

7. Egész évben elérhető nyaralás

Számos más mediterrán úticéllal szemben egy máltai nyaralás is rengeteg lehetőséget kínál, főszezontól függetlenül. A szabadtéri tevékenységek, mint például a biciklizés vagy túrázás az év végéhez közeledve nagyon népszerűek. Sokan a kulturális és történelmi szempontból érdekes helyszíneket látogatják, hogy minél több információt gyűjtsenek be a sziget múltjáról és jelenéről, miközben élvezik az enyhe téli időjárást.

Túrázás Máltán

Túrázás Máltán

8. Sport, szabadidős tevékenységek és események

Máltán nem lehet unatkozni. Számtalan sportolási és egyéb szabadidős tevékenységnek áldozhatsz, beleértve a túrázást, kerékpározást, hegymászást, búvárkodást, siklóernyőzést és a szörfözést is. A legtöbb szálloda rendelkezik belső medencével, edzőteremmel és teniszpályával. A turisták körében közkedveltek a kulturális események, pop koncertek vagy történelmi eseményeket felelevenítő színházi előadások, mint például az In Guardia, ami nagyszerű kikapcsolódást nyújt az egész család számára.

A máltai lovagrend

A máltai lovagrend © Briangotts

9. Béke és nyugalom Gozo szigetén

A Máltai Köztársaság olyan szigetet is magában foglal, mint a szomszédos Gozo szigete, amelyről azt állítják, hogy békés és vidékies. Határozottan kitűnő hely családok, párok és idősebbek számára, akik nyugodt nyaralást keresnek gyönyörű strandokkal, a nagyvárosi nyüzsgéstől távol. Emellett számos vonzó látnivalóval is rendelkezik, mint például a Ggantija őskori temploma vagy a Calypso-barlang.

Gozo szigete

Gozo szigete

10. Vibráló éjszakai élet

Ahogy azt már említettük, Málta nyüzsgő éjszakai élettel várja az idelátogatókat, amely a nemzetközi klubok legnagyobb neveit vonzotta ide, mint pl. Tiësto, Paul van Dyk, Ferry Corsten és Carl Cox. A szabadtéri klubok egyedülálló élményt nyújtanak és rendkívül népszerűek a helyiek és a látogatók körében.

Éjszakai élet Máltán

Éjszakai élet Máltán

Tetszik ez a bejegyzés?

Oszd meg barátaiddal, hátha ők is érdekesnek találják!.

Tetszik ez a bejegyzés?

Oszd meg barátaiddal, hátha ők is érdekesnek találják!.