Málta Málta

Hivatalos megnevezés: Máltai Köztásraság (Repubblika ta´Malta, Republic of Malta)
Főváros: Valletta (9000 lakos)
Állami irányítás: köztársaság
Vallás: római katolikus 98 %
Hivatalos nyelv: Hivatalos nyelv a máltai és az angol. A máltai nyelv román és arab elmeket tartalmaz. Szinte az összes máltai beszéli az angolt, a hotelokban németül is beszélnek.
Időeltérés: nyáron és télen is megfelel a közép európai időnek

Málta - már 95 521 Ft-tól

MÁLTÁRÓLA máltai szigetcsoportot (Malta, Gozo és Comino) a nyugalom, a romantika és kellemes szuptrópusi éghajlat jellemzi. A turisták számára vonzó lehet a kristálytiszta tenger és a barátságos légkör. Az ország Szicíliától mindössze 100 km-re, Észak-Afrikától 300 km-re található.

A máltai tengerpartot a változatosság jellemzi, túlnyomórészt sziklás partszakaszokkal. Az öblökben pedig homokos a tengerpart. Málta szigetén legszebb partnak a Golden bay-t tartják, míg Gozo szigetén a fürdésre legkedvezőbb hely a vörös homokú Ramba bay. Nem messze innen található a Calypso barlang. A monda szerint itt élt a gyönyörű nimfa Calypso, aki elcsábította Ödusszeuszt. Sok turistát vonznak ide a megfelelő feltételek a búvákodásra. Lehetőség van a sziklás partok között a víz alatti barlangokban megfigyelni a gazdag flórát és faunát.

Máltán nem csupán fürdési lehetőség és szép tengerpart várja Önt, hanem különböző nemzetek és kultúrák által befolyásolt történelmi műemlékek is fellelhetők. Templom maradványokat találunk itt, melyek állítások szerint a világ legöregebb templomai. A Hagor Qin és a többi neolitikus templom maradvány a déli parton található. A nemesi házak, fürdők és hidak maradványai a római korból származnak. A helyi fejlődést és a kultúrát az ideérkező máltai lovagok, a johaniták jelentősen befolyásolták. A britt gyarmatosítók öröksége közé tartoznak a piros telefonfülkék, a bal oldali közlekedés és a helyiek angol nyelvismerete.

A szigetek picik, minden látványosság könnyen megközelíthető helyi tömegközlekedéssel, bérelt autóval vagy biciklivel.

Málta - már 95 521 Ft-tól

Szállásértékelések - Málta

Összesen: 7.5 Málta nem nyűgözött le, ellentétben Gozo szigetével. Érdemes fakultatív utakat vásárolni, minden nagyon jól szervezett és az aktuális...

 • 5 Elhelyezés
 • 10 Ellátás
 • 9 Környék
 • 6 Részvételi díj

Szállás általános értékelése
Málta nem nyűgözött le, ellentétben Gozo szigetével. Érdemes fakultatív utakat vásárolni, minden nagyon jól szervezett és az aktuális viszonyokhoz igazodva. Ami a szállodát illeti, a környezet nagyon szép és gondozott. Sajnos a szálloda belső tisztasága sok kívánnivalót hagy maga után. És túl sok volt egy koszos pohár egy étteremben valakinek mosatlanul hagyott rúzsával. A szolgáltatás a recepción nem volt túl barátságos. Indulás nagyon korán reggel, lehet korai reggelit rendelni, sajnos száraz kenyér volt és egy szelet sütemény, gyümölcs és tea vagy kávé. Teljes leírás

Elhelyezés
Szoba szép kilátással, sajnos koszos, törölköző nincs, kérni kellett. Sajnos kaptam egy feszült matracos ágyat - törött rugók. Lehetetlen volt rajta aludni. Két beavatkozás után végre kicserélték a matracomat.

Ellátás
Az ételek nagyon finomak és változatosak voltak.

Tengerpart
Sajnos sziklás és sziklás volt, ami lehetetlenné tette a tengerben való úszást. Gyermekes családoknak biztosan nem – könnyen megsérülhet a lába.

Az értékelő nem akarta közzétenni a nevét, Ellenőrzött vélemény (Travelplanet.pl), Értékelve: 2024.02.19., Tartózkodás időpontja:: 2024.02.10 - 02.16.
Régió: Málta Málta, Bugibba a Qawra, Szállás: Qawra Palace

Ez az értékelés Google Translate segítségével került automatikusan lefordításra

Összesen: 8.8 nagyon szép

 • 9 Elhelyezés
 • 9 Ellátás
 • 8 Környék
 • 9 Részvételi díj

Szállás általános értékelése
nagyon szép Teljes leírás

Elhelyezés
A szállodában télen remek úszómedence és szauna van a helyszínen, ennyi :)

Ellátás
nagyon jó büfé :)

Szállás szolgáltatások
Minden rendben

Tengerpart
mellette sziklás strandok sétálhatnak, de nyugalom és nyugalom

Katarzyna W., Ellenőrzött vélemény (Travelplanet.pl), Értékelve: 2024.02.19., Tartózkodás időpontja:: 2024.02.10 - 02.14.
Régió: Málta Málta, Mellieha, Szállás: Labranda Riviera & Spa

Ez az értékelés Google Translate segítségével került automatikusan lefordításra

Összesen: 8 Nagyon profi kiszolgálás, a legmagasabb szintű tisztaság, színvonalas szoba. Kis beltéri medence, hideg víz a jacuzziban. Szauna...

 • 10 Elhelyezés
 • 3 Ellátás
 • 10 Környék
 • 9 Részvételi díj

Szállás általános értékelése
Nagyon profi kiszolgálás, a legmagasabb szintű tisztaság, színvonalas szoba. Kis beltéri medence, hideg víz a jacuzziban. Szauna bérlésnél kérd meg, hogy hamarabb melegítsék fel, mert az elején kicsit hideg volt. Teljes leírás

Ellátás
Sajnos egész Máltán a brit konyha uralkodik, ami már önmagában is nagy problémákat okoz. Azt javaslom, hogy vigyen sok élelmiszert Lengyelországból, vagy vásároljon helyben a boltban. A bolti termékek jók voltak.

Tengerpart
A szállodának nincs közvetlen hozzáférése a strandhoz.

Paweł S., Ellenőrzött vélemény (Travelplanet.pl), Értékelve: 2024.02.19., Tartózkodás időpontja:: 2024.02.12 - 02.16.
Régió: Málta Málta, Bugibba a Qawra, Szállás: Santana

Ez az értékelés Google Translate segítségével került automatikusan lefordításra

Összesen: 10 Málta egy gyönyörű ország, ahová érdemes sokszor visszatérni. Számomra az aktív kikapcsolódás lehetősége. Kiváló közlekedési...

 • 10 Elhelyezés
 • 10 Ellátás
 • 10 Környék
 • 10 Részvételi díj

Szállás általános értékelése
Málta egy gyönyörű ország, ahová érdemes sokszor visszatérni. Számomra az aktív kikapcsolódás lehetősége. Kiváló közlekedési kapcsolatokkal rendelkezik, és az egész hétre szóló jegy megvásárlása után annyit utazhatunk, amennyit csak akarunk ;-). Nem mindenki tud róla és ezért írok róla. Teljes leírás

Elhelyezés
A szálloda tökéletes helyen található. A közelben van egy buszpályaudvar, ahonnan szinte mindenhova el lehet jutni. A leírt szobák, a felsőbb emeleteken tengerre néző kilátás nyílik. Napi takarítás, és ami jó, minden nap utántöltve tea, kávé, cukor, tej.

Ellátás
A szálloda reggelit kínál. Gazdag, ízletes, egyhangú, mint az üdülőhelyek reggelije, bár itt igyekeztek egy kicsit változatosabbá tenni őket. Gyors kiszolgálás és éber szem a helyszínen reggelizni ;-) . Szükség esetén a szálloda esténként külső étkezést, majd menzát biztosított.

Szállás szolgáltatások
A szállodában ingyenes széf található, és ez nagy meglepetés az előző tartózkodásaimhoz képest. A fürdőszobában hajszárító és testmosó gél, sampon és szappan szükség esetén pótolható. Az épület tetején szabadtéri medence és edzőterem található. Az úszómedence elég kicsi, ellentétben a képeken láthatóval (optikai csalódás), fűtetlen vizű.

Tengerpart
A határidő miatt nem használtam.

Az értékelő nem akarta közzétenni a nevét, Ellenőrzött vélemény (Travelplanet.pl), Értékelve: 2024.02.18., Tartózkodás időpontja:: 2024.02.03 - 02.09.
Régió: Málta Málta, Bugibba a Qawra, Szállás: Mayflower (St. Paul's Bay)

Ez az értékelés Google Translate segítségével került automatikusan lefordításra

Összesen: 5 A tartózkodás összbenyomása jó volt, két napos tartózkodásért megcsalt az iroda anélkül, hogy kártérítést kaptam volna cserébe.

 • 6 Elhelyezés
 • 5 Ellátás
 • 4 Környék
 • 5 Részvételi díj

Szállás általános értékelése
A tartózkodás összbenyomása jó volt, két napos tartózkodásért megcsalt az iroda anélkül, hogy kártérítést kaptam volna cserébe. Teljes leírás

Elhelyezés
Nagyon átlagos

Ellátás
Jó, de borzasztóan monoton

Szállás szolgáltatások
nincs véleményem

Tengerpart
nem használtam

Bogusław T., Ellenőrzött vélemény (Travelplanet.pl), Értékelve: 2024.02.17., Tartózkodás időpontja:: 2024.01.28 - 02.02.
Régió: Málta Málta, Bugibba a Qawra, Szállás: Bella Vista

Ez az értékelés Google Translate segítségével került automatikusan lefordításra

Összes szállásértékelés Málta