Málta Málta

Hivatalos megnevezés: Máltai Köztásraság (Repubblika ta´Malta, Republic of Malta)
Főváros: Valletta (9000 lakos)
Állami irányítás: köztársaság
Vallás: római katolikus 98 %
Hivatalos nyelv: Hivatalos nyelv a máltai és az angol. A máltai nyelv román és arab elmeket tartalmaz. Szinte az összes máltai beszéli az angolt, a hotelokban németül is beszélnek.
Időeltérés: nyáron és télen is megfelel a közép európai időnek

Málta - már 111 991 Ft-tól

MÁLTÁRÓLA máltai szigetcsoportot (Malta, Gozo és Comino) a nyugalom, a romantika és kellemes szuptrópusi éghajlat jellemzi. A turisták számára vonzó lehet a kristálytiszta tenger és a barátságos légkör. Az ország Szicíliától mindössze 100 km-re, Észak-Afrikától 300 km-re található.

A máltai tengerpartot a változatosság jellemzi, túlnyomórészt sziklás partszakaszokkal. Az öblökben pedig homokos a tengerpart. Málta szigetén legszebb partnak a Golden bay-t tartják, míg Gozo szigetén a fürdésre legkedvezőbb hely a vörös homokú Ramba bay. Nem messze innen található a Calypso barlang. A monda szerint itt élt a gyönyörű nimfa Calypso, aki elcsábította Ödusszeuszt. Sok turistát vonznak ide a megfelelő feltételek a búvákodásra. Lehetőség van a sziklás partok között a víz alatti barlangokban megfigyelni a gazdag flórát és faunát.

Máltán nem csupán fürdési lehetőség és szép tengerpart várja Önt, hanem különböző nemzetek és kultúrák által befolyásolt történelmi műemlékek is fellelhetők. Templom maradványokat találunk itt, melyek állítások szerint a világ legöregebb templomai. A Hagor Qin és a többi neolitikus templom maradvány a déli parton található. A nemesi házak, fürdők és hidak maradványai a római korból származnak. A helyi fejlődést és a kultúrát az ideérkező máltai lovagok, a johaniták jelentősen befolyásolták. A britt gyarmatosítók öröksége közé tartoznak a piros telefonfülkék, a bal oldali közlekedés és a helyiek angol nyelvismerete.

A szigetek picik, minden látványosság könnyen megközelíthető helyi tömegközlekedéssel, bérelt autóval vagy biciklivel.

Málta - már 111 991 Ft-tól

Legújabb értékelések Málta

Összesen: 7,2 Elégedettek voltunk, szívesen mennénk máskor is.

 • 7 Szállás
 • 7 Ellátás típusa
 • 8 Környék
 • 7 Alapár

Összegzés
Elégedettek voltunk, szívesen mennénk máskor is. Teljes értékelés megtekintése

Elhelyezés
Elégedettek vagyunk a szállással. Tiszta volt, minden nap takarítottak, és nagyon kedvesek, segítőkészek voltak. A tengerparthoz, a főtérhez nagyon közel volt, pár perces sétával elértünk mindent. A buszmegállókhoz is közel volt.

Amit negatívan említenék, hogy a medencét 18 óráig szabadott csak használni. A napsütés, a meleg ekkor kezdett kellemes lenni, kellemes lett volna 19- 19,30- ig maradni fürdeni.

Ellátás
A reggeli is, a vacsora is változatos volt, mindig 4-5 féle választék volt.

Ami negatívum volt, az idő. Egyik nap elmentünk egy befizetett programra, fél 9 körül szálltunk ki a hajóból, 3/4 9 körül értünk vissza a szállásra, vacsorázni pedig negyed 9- ig oda kell érni, így aznap már nem volt lehetőségünk vacsorázni.

Hotel szolgáltatások
Nagyon kedvesek és segítőkészek voltak, mindenben próbáltak segíteni.

Tengerpart
Szép volt a tengerpart, a víz kellemes. Sok turista volt, de mindig találtunk helyet magunknak.

Árnyék sajnos nem volt, napernyőt és napozóágyat nagyon drágán lehetett volna bérelni.

Fodor Zsuzsanna, 2019.08.12., Tartózkodás dátuma: 2019.08.01 - 08.08.
Régió: Málta Málta, Bugibba a Qawra, Szálloda: Coral

Hasznosnak találta az értékelést? Igen (0) Nem (0)

Összesen: 10 Igényeinket és kényelmünket kiszolgálták. Ha tehetjük, visszamegyünk!

 • 10 Szállás
 • 10 Ellátás típusa
 • 10 Környék
 • 10 Alapár

Összegzés
Igényeinket és kényelmünket kiszolgálták. Ha tehetjük, visszamegyünk! Teljes értékelés megtekintése

Serbán Beáta, 2019.08.12., Tartózkodás dátuma: 2019.08.01 - 08.08.
Régió: Málta Málta, Bugibba a Qawra, Szálloda: Canifor

Hasznosnak találta az értékelést? Igen (0) Nem (0)

Összesen: 8,8 Igazan nagyszeru Malta es a kornyezo szigetei (Gozo es Comino). Aki szereti - es ertekeli - az arab es mediterran atmoszferat, az ennek...

 • 8 Szállás
 • 8 Ellátás típusa
 • 10 Környék
 • 10 Alapár

Összegzés
Igazan nagyszeru Malta es a kornyezo szigetei (Gozo es Comino). Aki szereti - es ertekeli - az arab es mediterran atmoszferat, az ennek csodas keverekét talalhatja itt. Radasul a nagyon kellemes, kozepesen temperamentumos helyiek szivesen segitenek akkor is ha az utcan szolitjuk le oket. Teljes értékelés megtekintése

Elhelyezés
A szoba egyszeru, szokasos 3* tengerparti szallas. Nagy furdo es erkely tartozik hozza. Terasz butorokat nem keszitenek be erkezeskor, azt kerni kell, de szivelyesen hoznak. Viznyomas a szobakban nincs, csak folydogal a a hutot berelni lehet, sajnos nem tsrtozik bele az arba.

Azonban a szalloda elhelyezkedese kivalo! Minden latnivalo elerheto tavolsagban van. Mivel Bugibbanak kikotoje is van, ezert nemcsak buszozni de hajozni is lehet a fobb latnivalokhoz

Osszessegeben ar-ertek aranyban kivalo szalloda! Azt kapod, amiert fizetsz

Ellátás
A reggeli eleg gyer a magyar izlesnek. Gyumolcs es zoldges nincs, inkabb szegenyebb angol reggelit adnak. Egy fajta felvagott es lapkasajt, ket fele lekvar, muzli, fott bab, viszont tobbfele tojas. Neha bacon szalonna is van, es piskota. Jol lehet lakni, csak nem egy gasztronomiai elmeny.

A vacsora egesz jo - bar semmit sem fuszereznek, de so/bors van az asztalon. 4 fele husetel mindig van, zoldseg es teszta salatak, burgonya, sutik, stb. Mindig jol tudtunk lakni az etkezesek alatt. Gyerekeknek inkabb csak a bolognai spagetti es sultkrumpli ketchuppal, amivel keszulnek

Hotel szolgáltatások
Szolgaltatasa nincs a szallodanak. Tetoteri medenceje van, ami jol tud esni egy hosszu nap utan. Inkabb lubickolasra, mint uszasra alkalmas, de ez nem vesz el az elmenybol. Mindig van szabad napozoágy

A szemelyzet nagyon kedves, mosolygos, segitokesz

Tengerpart
A hotel kozeli tengerpart nagyon szep, de furdozesre alkalmatlan. Kb 10m hosszu, sziklas, szemetes... Viszont tobb hosszu, homokos tengerpart csak 20 perc buszozasra van. Megeri meglatogatni a Paradise Bay-t, Melliehe Bay-t vagy Goden Bay-t. A tenger ezeken a strandokon is kristalytiszta. A buszmegallo csak egy sarokkal arreb van a benzinkutnal

Névtelen, 2019.06.24., Tartózkodás dátuma: 2019.06.13 - 06.20.
Régió: Málta Málta, Bugibba a Qawra, Szálloda: Coral

Hasznosnak találta az értékelést? Igen (3) Nem (0)

Összesen: 10 Minden rendben volt, tökéletes kedves fogadtatás. Máskor is fogunk még menni! :)

 • 10 Szállás
 • 10 Ellátás típusa
 • 10 Környék
 • 10 Alapár

Összegzés
Minden rendben volt, tökéletes kedves fogadtatás. Máskor is fogunk még menni! :) Teljes értékelés megtekintése

Rózsa Dávid, 2019.01.24., Tartózkodás dátuma: 2019.01.18 - 01.21.
Régió: Málta Málta, Bugibba a Qawra, Szálloda: Seashells Resort at Suncrest

Hasznosnak találta az értékelést? Igen (0) Nem (0)

összes ajánlás Málta