Málta Málta

Hivatalos megnevezés: Máltai Köztásraság (Repubblika ta´Malta, Republic of Malta)
Főváros: Valletta (9000 lakos)
Állami irányítás: köztársaság
Vallás: római katolikus 98 %
Hivatalos nyelv: Hivatalos nyelv a máltai és az angol. A máltai nyelv román és arab elmeket tartalmaz. Szinte az összes máltai beszéli az angolt, a hotelokban németül is beszélnek.
Időeltérés: nyáron és télen is megfelel a közép európai időnek

Málta - már 67 721 Ft-tól

MÁLTÁRÓLA máltai szigetcsoportot (Malta, Gozo és Comino) a nyugalom, a romantika és kellemes szuptrópusi éghajlat jellemzi. A turisták számára vonzó lehet a kristálytiszta tenger és a barátságos légkör. Az ország Szicíliától mindössze 100 km-re, Észak-Afrikától 300 km-re található.

A máltai tengerpartot a változatosság jellemzi, túlnyomórészt sziklás partszakaszokkal. Az öblökben pedig homokos a tengerpart. Málta szigetén legszebb partnak a Golden bay-t tartják, míg Gozo szigetén a fürdésre legkedvezőbb hely a vörös homokú Ramba bay. Nem messze innen található a Calypso barlang. A monda szerint itt élt a gyönyörű nimfa Calypso, aki elcsábította Ödusszeuszt. Sok turistát vonznak ide a megfelelő feltételek a búvákodásra. Lehetőség van a sziklás partok között a víz alatti barlangokban megfigyelni a gazdag flórát és faunát.

Máltán nem csupán fürdési lehetőség és szép tengerpart várja Önt, hanem különböző nemzetek és kultúrák által befolyásolt történelmi műemlékek is fellelhetők. Templom maradványokat találunk itt, melyek állítások szerint a világ legöregebb templomai. A Hagor Qin és a többi neolitikus templom maradvány a déli parton található. A nemesi házak, fürdők és hidak maradványai a római korból származnak. A helyi fejlődést és a kultúrát az ideérkező máltai lovagok, a johaniták jelentősen befolyásolták. A britt gyarmatosítók öröksége közé tartoznak a piros telefonfülkék, a bal oldali közlekedés és a helyiek angol nyelvismerete.

A szigetek picik, minden látványosság könnyen megközelíthető helyi tömegközlekedéssel, bérelt autóval vagy biciklivel.

Málta - már 67 721 Ft-tól

Legújabb értékelések Málta

Összesen: 9 Öszeségébe jó volt de a repülök indulási voltak problémáim

 • 9 Elhelyezés
 • 9 Ellátás
 • 9 Környék
 • 9 Alapár

Összegzés:
Öszeségébe jó volt de a repülök indulási voltak problémáim Teljes leírás

Elhelyezés
A szállás elégedett voltam

Ellátás
Az ellatasal a szálloda szeméjzetével nem volt problemám

Hotel szolgáltatások
Elégedett voltam

Tengerpart
A tengerpar tiszta rendezett volt

Tar Rebeka Viktória, Ellenőrzött vélemény (Invia.hu), Értékelve: 2023.03.23., Tartózkodás időpontja:: 2023.03.14 - 03.18.
Régió: Málta Málta, Bugibba a Qawra, Szállás: Sea View

Hasznosnak találta az értékelést? Igen (0) Nem (0)

Összesen: 8.8 Nagyon jó

 • 7.5 Elhelyezés
 • 9 Ellátás
 • 10 Környék
 • 10 Alapár

Összegzés:
Nagyon jó Teljes leírás

Elhelyezés
A szoba kissé penészes és dohos volt

Ellátás
A reggeli változatos

Hotel szolgáltatások
az igényeknek megfelelő

Az ügyfél nem akarta közzétenni a nevét, Ellenőrzött vélemény (Invia.hu), Értékelve: 2023.03.22., Tartózkodás időpontja:: 2023.03.13 - 03.17.
Régió: Málta Málta, Mellieha, Szállás: Pergola

Hasznosnak találta az értékelést? Igen (0) Nem (0)

Összesen: 7.2 Nyaralásunk összbenyomása kiváló. Alapvetően nincsenek fenntartásaink, a probléma csak az elején volt a kijelölt helyiséggel - ld. szállások

 • 5.5 Elhelyezés
 • 9 Ellátás
 • 8 Környék
 • 8 Alapár

Összegzés:
Nyaralásunk összbenyomása kiváló. Alapvetően nincsenek fenntartásaink, a probléma csak az elején volt a kijelölt helyiséggel - ld. szállások Teljes leírás

Elhelyezés
A szálloda összességében szépnek tűnt, de a szoba, amelyet az elején kiosztottak nekünk, elrettentő volt, és soha nem számítottam volna ilyen szobára egy ilyen szép szállodában. Már a recepción mondták, hogy a szobánk, amit kifizettünk, kicsi, erkély nélküli, belső udvarra néz, és azt javasolják, hogy fizessünk felárat egy jobbért, szobánként 20 euróért. /éjszaka. Nekünk elégnek tűnt, ezért visszautasítottuk, mondván, nekünk elég egy kis szoba erkély nélkül. De amikor beértünk a szobába, egy kicsit penészszag volt, és a "belső udvarra néző" ablak alapvetően egy aknába vezetett ablak volt, felette tetővel, így a friss levegő nem jutott be. Úgy gondoltuk, hogy valóban jobb lenne külön fizetni egy jobb szobáért, és máris teljesen rendben volt. Lehet, hogy ez a szálloda taktikája, hogy alacsony árat csábít, de a végén többet kap az ügyféltől. Erre mindenképpen szeretnénk felhívni a figyelmet.

Ellátás
Reggeliztünk és elegendő volt, elég változatos és a szállástípusnak megfelelő.

Hotel szolgáltatások
A recepción kedvesek, segítőkészek és készségesek a személyzet, a szálloda felszereltsége megfelelt az elvárásainknak, kisebb fenntartásaink voltak a wellnessrel kapcsolatban, amikor a fedett medence túlságosan klórozott, és a szaunákban nem volt lehetőség törölköző/lepedő bérlésre.

Tengerpart
Mivel a márciusi utat választottuk, nem állt szándékunkban úszni, és az időjárás ilyenkor még nem alkalmas a máltai fürdőzésre és fürdőruhás strandolásra. De elmentünk megnézni a strandot, elég messze van tőle, biztos jobb lenne busszal, mint gyalog, de a buszok hébe-hóba járnak, és a megálló közvetlenül a szálloda előtt van. Márciusban azonban a strand tele volt algákkal és rendezetlen.

Černá Milada, Ellenőrzött vélemény (Invia.cz), Értékelve: 2023.03.21., Tartózkodás időpontja:: 2023.03.09 - 03.15.
Régió: Málta Málta, Mellieha, Szállás: Solana

Hasznosnak találta az értékelést? Igen (0) Nem (0)

Ez az értékelés Google Translate segítségével került automatikusan lefordításra

Összesen: 8.8 Amikor feljött egy ott dolgozó magyar kicsit fura hogy,megkérdezi hogy hova fogunk menni legközelebb és mondta inkàbb vasárnap menjünk a...

 • 8.5 Elhelyezés
 • 7 Ellátás
 • 10 Környék
 • 10 Alapár

Összegzés:
Amikor feljött egy ott dolgozó magyar kicsit fura hogy,megkérdezi hogy hova fogunk menni legközelebb és mondta inkàbb vasárnap menjünk a piacra ne Szombaton. Ezzen kicsit meglepődtem mert nem azért van ott hogy,olyan feladat kört lásson el mint az Idegen vezető Teljes leírás

Elhelyezés
A szállás az gyönyörű volt

Ellátás
Igazàból nagyon finom volt csak a vacsórából lehetet volna változatosabb mert a 7 napból 2x tudtunk ott vacsórázni mert le mentünk megnèzni mindig de sajnos nem volt olyan ami tetszett volna.

Viktória C., Ellenőrzött vélemény (Invia.hu), Értékelve: 2023.03.20., Tartózkodás időpontja:: 2023.03.07 - 03.14.
Régió: Málta Málta, Bugibba a Qawra, Szállás: Sea View

Hasznosnak találta az értékelést? Igen (0) Nem (0)

Összesen: 9.8 megfelelt az elvárásoknak

 • 9.5 Elhelyezés
 • 10 Ellátás
 • 10 Környék
 • 10 Alapár

Összegzés:
megfelelt az elvárásoknak Teljes leírás

Pokorna Barbora, Ellenőrzött vélemény (Invia.cz), Értékelve: 2023.03.20., Tartózkodás időpontja:: 2023.03.11 - 03.15.
Régió: Málta Málta, Mellieha, Szállás: Seabank Resort & Spa

Hasznosnak találta az értékelést? Igen (0) Nem (0)

Ez az értékelés Google Translate segítségével került automatikusan lefordításra

összes ajánlás Málta