Megnyitás | Vissza a főmenühöz

7 kérdés, amire IGEN a válasz, ha Zanzibárra utazol

Hagyományos zanzibári étterem

Hagyományos zanzibári étterem

Fehér homokos strandok, kristálytiszta víz, trópusi gyümölcsök, pezsgő éjszakai élet és egzotikus állatok lépten, nyomon. Hihetetlen, de mindezt egy helyen is megtalálhatod, méghozzá Zanzibáron! Ha jobban megismered, biztosan nem fogsz nemet mondani rá!

1. Utazhatok télen is Zanzibárra?

IGEN! Zanzibár népszerű egzotikus úti cél, különösen ősszel és télen, de a Fűszer-szigetek egész évben kiváló választás egy csodálatos vakációhoz. Júniustól októberig kellemesen meleg van és néha eshet is az eső, az esős évszakra jellemző időjárással áprilisban és májusban találkozhatsz.

Irány Zanzibár!

2. Szépek a strandok Zanzibáron?

Zanzibár fehér homokos strandja

Zanzibár fehér homokos strandja

IGEN! Hosszú, fehér homokos partok és a türkiz minden árnyalatában játszó habok csábítanak egész napos pihenésre vagy épp esti romantikus sétára. Zanzibáron elég jelentős az apály-dagály hatása, vannak olyan partszakaszok is, ahol több száz méterre is visszahúzódhat a víz. Ha az úszás szerelmese vagy, akkor az északi részt ajánljuk, itt ugyanis nem érvényesül olyan erősen az apály-dagály okozta vízszint mozgás. Nungwi üdülőövezete környékén lévő csodás strandok már sok turista szívét rabul ejtették, a leghíresebb közülük a Ras Nungwi és a Kendwa Beach.

3. Vannak csendesebb részei is Zanzibárnak?

A nyugalom oázisa egy szálloda komplexumban

A nyugalom oázisa egy szálloda komplexumban

IGEN! Szinte minden szálloda garantálja, hogy nyugodtan tudsz pihenni. Habár Zanzibár igazi álom úti cél, a szállásokon sosincs teltház, köszönhetően annak, hogy az év nagy részében utazható az ország. Tehát simán előfordulhat, hogy csak kevesen lesztek majd a kiválasztott szállodában.

Egzotikus nyaralás: a legszebb élmények itt várnak!

Ez is érdekelhet:

Egzotikus nyaralás: a legszebb élmények itt várnak!

4. Érdemes bekészíteni a búvárszemüveget?

Korallzátony

Korallzátony

IGEN! Zanzibár keleti partjainál már a vízfelszín közelében vannak korallzátonyok, amelyek sekély lagúnákat alkotnak. Apály idején könnyedén feltárják előtted a víz alatti világ minden csodáját, csak vedd fel a búvár szemüvegedet és máris bepillanthatsz az itt megbúvó kis halak, kagylók mindennapjaiba.

5. Találkozhatok egzotikus állatokkal a szigeten?

Zanzibár tipikus lakói, a majmok

Zanzibár tipikus lakói, a majmok

IGEN! Miközben nálunk vaddisznók és rókák keresztezhetik utunkat, Zanzibáron az utazók majmokkal és antilopokkal találkozhatnak. A legkülönlegesebb élőlényeket viszont a vízben találod - teknősöket, delfineket és kalapácsfejű cápákat is megfigyelheted a saját, természetes környezetükben.

6. Finomak az ételek Zanzibáron?

Utcai árusok StoneTown-ban

Utcai árusok StoneTown-ban

IGEN! Már az illatokkal is jól lakhatsz Zanzibáron, nem véletlenül hívják Fűszer-szigeteknek is. Zanzibár a legnagyobb szegfűszeg exportőr a világon, de termesztenek itt még fahéjat, kardamomot és vaníliát is. Ha jó ízű ételeket keresel, nem fogsz csalódni. Változatos fogások közül válogathatsz, melyek alapja a friss gyümölcs és zöldség, tengeri halak és grill specialitások.

7. Izgalmas Zanzibár történelme?

Katedrális és a rabszolgaság emlékműve

Katedrális és a rabszolgaság emlékműve

IGEN! Stone Town, azaz Kő Város zegzugos utcáin megelevendik a történelem, számtalan mecsetével és két katedrálisával ma már az UNESCO világörökség része. Zanzibár elhelyezkedéséből adódóan mindig is kereskedelmi központ volt, egyfajta olvaszótégelye az arab, afrikai, európai és indiai kultúrának. A múltban azoban nem csak fűszerekkel és egyéb használati tárgyakkal, hanem rabszolgákkal is kereskedtek a szigeten. Ennek nyomait őrzi az egykori Rabszolgapiac, és érdemes felkeresni David Livingstone házát, aki fontos alakja volt a rabszolga kereskedelem elleni harcnak.

Tetszik ez a bejegyzés?

Oszd meg barátaiddal, hátha ők is érdekesnek találják!.

Tetszik ez a bejegyzés?

Oszd meg barátaiddal, hátha ők is érdekesnek találják!.