Megnyitás | Vissza a főmenühöz

A 10 legszebb török tengerpart

A 10 legszebb török tengerpart

A 10 legszebb török tengerpart

Összegyűjtöttük Nektek a Törökországban fellelhető legszebb strandokat a Tripadvisor értékelései alapján. Ezekről a gyönyörű tengerparttal, kiszámítható időjárással és a végtelen sok antik műemlékkel teli helyről életed legszebb emlékekeit viheted haza magaddal.

1. Kleopátra Beach (Alanya)

A gyönyörű homokos Kleopátra Beach partját április és november között érdemes meglátogatni. A strand közelében számos üzlet, étterem és bár található. A felvonóval is megközelíthető várból lenyűgöző kilátás nyúlik a városra, rengeteg kikapcsolódási lehetőséggel. A napozóágyak és napernyők felár ellenében vehetők igénybe.

Alanyai nyaralás: Válaszd ki utazásodat

Kleopátra Beach (Alanya)

Kleopátra Beach (Alanya)

2. Iztuzu Beach (Dalyan)

A fenyőfákkal körbevett, 4 km hosszan elterülő aranyhomokos part a teknősök közkedvelt fészkelőhelye. A lassan mélyülő víznek köszönhetően gyerekes családok és kezdő úszók számára is tökéletes, ami felejthetetlen napfényes nyaralást biztosít. Érdemes itt beülni a helyi kávézóba is valami finomságra.

Iztuzu Beach (Dalyan)

Iztuzu Beach (Dalyan)

3. Icmeler Beach (Marmaris)

A kávézókkal és bárokkal teli, gyönyörű tiszta strand 8 km-re fekszik Marmaris városától. Az éttermek kedvező áron sokféle menüvel, plusz előnyként pedig ingyenes wifivel kecsegtetnek, amit manapság biztosan értékelni fogsz.

Icmeler Beach (Marmaris)

Icmeler Beach (Marmaris)

4. Kék lagúna (Oludeniz)

A kék lagúna nemcsak az Oludeniz üdülőhely, de egész Törökország ékes jelképe, amely festői tengerpartjaival minden évben rengeteg látogatót csábít ide. Rengeteg hely van, ahol jókat lehet enni és inni, de a vízi sportokból is széles a választék. A lenyűgöző tájakban gazdag terület mindenkinek megfelelő választás lehet.

Bodrumi nyaralás: Válaszd ki utazásodat

Kék lagúna (Oludeniz)

Kék lagúna (Oludeniz)

5. Kaputas Beach (Kas)

Kaputas lenyűgöző homokos strandja a türkizkék színű tengerrel a régió legszebb része. A Kas város központjába vezető úton fekszik (kb 20 perc taxival), és ha délben érkeztek, könnyen megeshet, hogy már tele lesz. Másrészről viszont egy olyan hely, amit mindenképpen látni kell.

Kaputas Beach (Kas)

Kaputas Beach (Kas)

6. Cirali Beach

A különleges Cirali Beach partját néhol homokos, többnyire azonban kavicsos part jellemzi. Hosszúságának köszönhetően nem jellemző rá a túlzsúfoltság. A kényelmet és az árnyékot többnyire a szállodák napozóágyai és napernyői biztosítják. A kristálytiszta, azúrkék tenger még szeptemberben is kellemesen meleg és kiválóan alkalmas úszásra és búvárkodásra.

Beleki nyaralás: Válaszd ki utazásodat

Cirali Beach

Cirali Beach

7. Patara Beach

A strand nemzeti park is, éppen ezért 19:00-tól kora reggelig némely területei nem állnak a nyilvánosság rendelkezésére. Védett teknősök is vannak itt. A nyári hónapokban és hétvégén sokan látogatják a környéket. Máskor azonban a strand nem igazán zsúfolt, így zavartalanul úszhatsz vagy megcsodálhatod az itt fészkelő madarakat.

Tengerpart és dűnék Patarán

Tengerpart és dűnék Patarán

8. Lara Beach (Antalya)

A várostól körülbelül 10 km-re. keletre található Antalya két legközelebbi és legnépszerűbb strandja. A kék zászlós Lara Beach egész évben gyönyörű. Vízisízéssel, siklóernyőzéssel és jet-skizéssel csábít.

Antalyai nyaralás: Válaszd ki utazásodat

Lara Beach (Antalya)

Lara Beach (Antalya)

9. Altinkum Beach

Az igencsak tiszta Altinkum Beach nem túl nagy, ezért könnyen elképzelhető, hogy a főszezonban eléggé zsúfolt lesz. Azonban egy nagyszerű hely, ahol napozóágyat bérelhetsz és pihenhetsz. Hajókirándulásokra is van lehetőség. A helyi üzletek, bárok, masszázs szolgáltatások és maga az aranyhomokos öböl egyértelműen megalapozza a hangulatodat.

Altinkum Beach

Altinkum Beach

10. Konyaalti Beach (Antalya)

Sokak szerint Antalya leggyönyörűbb strandjai közé tartozik a békés Konyaalti Beach. Ennek egy része szürke homokos, de többnyire kaviccsal borított, ami nem a legideálisabb hosszú sétákra. A tenger többnyire tiszta és felfrissülésre csábít. A napozás és úszás szerelmeseinek ideális, miközben lélegzetelállító látványt nyújtanak a mind a két oldalon háttérben húzódó hegyvonulatok.

Konyaalti Beach (Antalya)

Konyaalti Beach (Antalya)

2023.04.11. Soňa Mikulová

Tetszik ez a bejegyzés?

Oszd meg barátaiddal, hátha ők is érdekesnek találják!.

Tetszik ez a bejegyzés?

Oszd meg barátaiddal, hátha ők is érdekesnek találják!.