Megnyitás | Vissza a főmenühöz

A Dominikai Köztársaság nem csak tengerpartból áll

Fedezd fel a Dominiaki Köztársaságot

Fedezd fel a Dominiaki Köztársaságot Shutterstock

A Dominikai Köztársaság méltán híres gyönyörű strandjairól, elég csak Punta Cana kristálytiszta hullámaira, a Bahía de las Águilas türkizkék vizére vagy épp a Samaná-félsziget aranyhomokos partjára gondolni. Ha azonban meguntad a tengerpartot, akkor fedezd fel az ország többi részét, ami tele van kalanddal, az őslakosok és a gyarmatosítás történelmével, valamint frissítő hegyi szellővel is. De merre is érdemes indulni?

A Los Haitises Nemzeti Parkba

Los Haitises Nemzeti Park

Los Haitises Nemzeti Park Shutterstock

A Samaná-félszigeten található Los Haitises-be, vagyis a „hegyes vidék”-re nemcsak a napsütés miatt érdemes ellátogatni – itt ugyanis megismerheted az ország földtörténeti történelmét és élővilágát. Az 58, közel 30 méter magas sziklákból álló sziget láncolatot csónakról fedezheted fel. Némelyik szigeten barlangok szája tátong, máshol hatalmas pelikánok fészkelnek, de mangrove erdőket és további madárpopulációkat is láthatsz.

Irány a Dominikai Köztársaság!

A Charcos de Damajagua vízesések mögé

Charcos de Damajagua vízesése

Charcos de Damajagua vízesése Shutterstock

Látogasd meg a 27 vízesésből álló Damajagua vízeséseket Puerto Plata-ban. A kirándulóhelyen egész napos túrák keretében kelhetsz át az erdőn és ismerheted meg a különleges növényvilágot. Miután felérsz a sziklás csúcsra, több vízesés közül választhatsz, melyiken csúszol le, de akár bele is ugorhatsz egy türkizkék természetes medencébe. A kalandtúrán védőfelszerelésben vehetsz részt helyi vezetők kíséretében, melyre a park bejáratánál lévő látogatóközpontban jelentkezhetsz, ezzel is támogatva a helyi közösséget.

Fel a hegyek csúcsára!

Constanza, Dominikai Köztársaság

Constanza, Dominikai Köztársaság Shutterstock

Ha menekülnél kicsit a karibi hőség elől, irány a közép-felföld és lélegezd be a frissítő hegyi levegőt! A legnépszerűbb kirándulópontok Jarabacoa és Constanza, aki ide felmerészkedik, annak jutalma a lélegzetelállító panoráma a zöld dombokra és a virágfarmokra. Az adrenalin-függők kipróbálhatják a vadvízi evezést és a canyoningot a Río Yaque del Norte-on. A kulináris élvezetekért az Aroma de la Montaña forgó éttermét érdemes felkeresni.

Karibi gyöngyszemek: A Dominikai Köztársaság 7 legszebb tengerpartja

Ez is érdekelhet:

Karibi gyöngyszemek: A Dominikai Köztársaság 7 legszebb tengerpartja

Santa Domingo-ba a történelem megismeréséért

Shutterstock

Ha szereted a történelmet, akkor kötelező ellátogatnod Santo Domingo történelmi központjába, melyet "gyarmati zónának" is hívnak és 1990 óta az UNESCO világörökségi listáján szerepel. Itt találhatóak az amerikai kontinens legrégebbi épületei, melyek egyben a spanyol gyarmati építészet kincsei is – érdemes felkeresni a Primada de América székesegyházat, a Fortaleza Ozama erődöt vagy  a San Nicolás de Barí Kórház romjait.

Santiago szivarjai felé

Santiago de los Caballeros

Santiago de los Caballeros Shutterstock

A kézzel sodort dominikai szivar igazi műremek. A világ vezető márkáinak szivarjai nagy részét a Santiago de los Caballeros körüli hullámzó smaragdombokon készítik, de számos gyár található innen északkeletre, Tamboril városában is. A gyárak nagy része szervezett túrák keretében látogatható, mi a La Aurora Parque Industrial-t ajánljuk, ahol megismerheted a szivargyártás hagyományos folyamatát. Ha február végén utazol Santiagóba, ne felejtsd el megnézni az extravagáns lechones farsangi ünnepséget se!

Ajánlataink Dominikára  

A Dominikai Köztársaság belső részét méltánytalanul hagyják figyelmen kívül az ide látogatók. Ha a napozáson és a vízi sportokon túl szeretnél másfajta élményeket is keresni, érdemes elindulni. Bármelyik helyre is látogatsz el, biztosan életre szóló élményekkel távozol majd!

 

Tetszik ez a bejegyzés?

Oszd meg barátaiddal, hátha ők is érdekesnek találják!.

Tetszik ez a bejegyzés?

Oszd meg barátaiddal, hátha ők is érdekesnek találják!.