Megnyitás | Vissza a főmenühöz

A nyár legjobb háttérzenéi: a TOP 5 európai fesztivál

A nyár legjobb háttérzenéi

A nyár legjobb háttérzenéi Shutterstock

Keresztülvágnál a Világon is a kedvenc zenekarod koncertjéért, vagy úgy általában a nyári fesztiválok hangulatáért? Megértjük, de nem feltétlenül kell ennyire messze menned - összegyűjtöttük számodra a nyár öt legérdekesebb európai fesztiválját. Ezek közül a legtöbb az adott ország fővárosában zajlik, úgyhogy a zenei élmény mellett akár egy hotel kényelmét is élvezheted, és még a helyi nevezetességeket is felfedezheted.

Rock Werchter (Belgium)

Fireshow, koncerttel a háttérben

Fireshow, koncerttel a háttérben Shutterstock

2019. június 17-30.

A négynapos, több műfajt is felvonultató fesztivált a világ egyik legjobb, és legjobban megszervezett fesztiváljaként tartanak számon. Idén nyáron ötödjére kerül megrendezésre, a rajongók pedig őrülten várják az olyan sztárfellépőket, mint például Pink, Kylie Minouge, The Cure, Muse, Mumford& Sons vagy a Florence + the Machine. Ezenkívül gasztronómiai élményeket is nyújt az idelátogatóknak, határozottan túlmutatva a hot-dogon és a hamburgeren. A fesztivál helyszíne Brüsszeltől körülbelül 30 km-re, egy faluban, Werchterben található. Azok számára, akik a kényelmet keresik és nem szeretnének a fesztivál területén tölteni az éjszakákat, a közvetlenül a belga fővárosban található hoteleket ajánljuk. Próbáld ki például a Brüsszel szívében, a Royal Square mellet található Best Western Royal Centr első osztályú szállodát. Mivel sétatávolságra van a Grand Place-től és az antik piactól, ottléted alatt ezeket is felfedezheted.

A boldogság a vízben van? 9 lenyűgöző vízparti tipp

Ez is érdekelhet:

A boldogság a vízben van? 9 lenyűgöző vízparti tipp

Wireless (Egyesült Királyság)

Nyári fesztiválhangulat

Nyári fesztiválhangulat Shutterstock

2019. július 5-7.

A londoni Finsbury Park ad otthont a legnagyobb európai városi zenei fesztiválnak minden év július elején. A látogatóknak a modern zenei műfajok közül a legjobbakat kínálja, mint például a hip-hop, grime vagy a garage. A rap műfaj sztárjainak egész sora mutatkozik itt be, fellép többek közt Cardi B, Travis Scott, Tyga, Future és a Migos zenekar. Mivel a fesztivál közvetlenül a fővárosban zajlik, a szálláslehetőségek terén senkinek nem lehet oka panaszra.

Trónok harca: 6 filmbéli, nyaralásra is ideális helyszín

Ez is érdekelhet:

Trónok harca: 6 filmbéli, nyaralásra is ideális helyszín

Roskilde (Dánia)

A nyárhoz egy igazi fesztivál dukál

A nyárhoz egy igazi fesztivál dukál Shutterstock

2019. június 29. – július 6.

Észak-Európa legnagyobb fesztiválja, Glastonbury után ez a második legrégebbi fesztivál a világon. Egyedüliként büszkélkedhet azzal, hogy első megrendezését követően egyetlen év sem maradt ki. Ugyan itt is főszerepet játszik a zene, a fesztivál jótékonysági elveken, a közösségen és az összetartozáson alapszik. A szervezők az összes bevételt jótékonysági célokra fordítják. Nyolc napon át tartó zene, ökológiai, szociális és kulturális témák várják az idelátogatókat. A zenei előadók közül többek közt a rapper Travis Scott, Robyn énekesnő, a The Cure és Brockhampton várják a rajongókat. A fesztivál Roskilde városában zajlik, 30 kilométerre a fővárostól Koppenhágától, ahol szintén széles választék áll a rendelkezésünkre, ha a számunkra ideális szállást keressük.

Mad Cool Festival (Spanyolország)

DJ és a keverőpult

DJ és a keverőpult Shutterstock

2019. július 11-13.

A viszonylag fiatal fesztiválnak (az első 2016-ban került megrendezésre) már sikerült tartósan helyet foglalnia a TOP-listák élén. A három nap során Spanyolország napsütötte fővárosa a rock, az indie és az elektronikus zene csillagaival várja az érdeklődőket, mint például Bon Iver, The Cure, Prophets of Rage, The Smashing Pumpkins, The National és sokan másokat. A szállás iránt érdeklődőknek nem lesz könnyű dolguk a rendezvény ideje alatt Madridban megfelelő hotelt találniuk, de egy szervezett városlátogatással összekötve nagyon sok élmény beleférhet akár néhány napba is

Ultra Europe (Horvátország)

Tengerparton táncolni a legjobb!

Tengerparton táncolni a legjobb! Shutterstock

2019. július 12-14.

Idén nyáron 7. alkalommal kerül megrendezésre a horvátországi Splitben az egyik legjobban várt európai tánczenei fesztivál a világon. A nézőket egy látványos show és nagy adag EDM, house és techno zene várja. A Poljud stadionban, Splitben zajlódó főprogram mellett, további partikban is részt vehettek, például a Hvar szigetén az Ultra Beachen vagy pedig Brac szigetén a Regatta Beachen. A Line-up fesztivál olyan nevekkel kecsegtet, mint például David Guetta, Swedish House Mafia, DJ Snake vagy Carl Cox. Figyelembe véve azt, hogy a tengerparti Split egy közkedvelt üdülőközpont, a fesztivál ideje alatti kint tartózkodást akár a nyári tengerparti nyaralással is össze lehet kötni. Szálláshelyet számtalan hotel és apartman közül választhatsz.

2019.06.05. Invia

Tetszik ez a bejegyzés?

Oszd meg barátaiddal, hátha ők is érdekesnek találják!.

Tetszik ez a bejegyzés?

Oszd meg barátaiddal, hátha ők is érdekesnek találják!.