Megnyitás | Vissza a főmenühöz

A boldogság a vízben van? 9 lenyűgöző vízparti tipp

A boldogságot a víz körül találod

A boldogságot a víz körül találod Shutterstock

A víz a bolygónkon való lét egyik alapfeltétele. Ráadásul mára tudományosan is alátámasztották, hogy a víz boldogabbá teszi az embereket függetlenül attól, hogy úszunk benne, lebegünk rajta, vagy csak a közelében gondolkodunk az élet nagy kérdésein. Összegyűjtöttük azokat a helyeket, ahol biztosan nem kell tovább keresned a boldogságot: fedezd fel velünk a legjobb vízpartokat!

Izland: A vízesések földje

Skogafoss vízesés, Izland

Skogafoss vízesés, Izland Shutterstock

A varázslatos sziget a természet ellentmondásaival csábít. Találhattok itt gleccsereket, aktív vulkánokat, vízeséseket és gejzíreket is. A források nagy része iható, de nem csupán emiatt tekinthető Izland az egyik leginkább környezetbarát országnak. A szigeten a geotermikus források a legkeresettebbek, mint pélául a Deildartunguhver. A Kék Lagúnában a gyógyító iszappal és ásványvízzel tökéletes kikapcsolódásban lehet részed. Népszerű kirándulási helyszín a Vatnajökull gleccser és a Reynisdrangar-szikla, amely Vík városa mellett, a fekete strand közelében húzódik. Izlandon több vízeséséhez is eljuthatsz, a legnépszerűbbek közé tartozik a Gullfoss, Godafoss és a Skogafoss.

Olvass tovább: Izland, a kopár szépség

Szlovénia: Gyógyerejű tó

Bledi-tó, Szlovénia

Bledi-tó, Szlovénia Shutterstock

Európában annyi tó található, mint égen a csillag. Ez ugyan inkább képletes kifejezés, de nem áll távol a valóságtól. Az egyik legszebb és leghíresebb közülük a Bledi-tó Szlovéniában. A termálforrásoknak köszönhetően vize kellemes és enyhe. Bled városa az ország északkeleti részén található. Az úszás vagy a sétányokon való séta mellett akár ki is hajózhattok a szigetre, amelynek közepén a híres Szűz Mária templom áll, amit a fényképekről és képeslapokról biztosan ismersz már.

Inspirálódj: egy tökéletes hosszú hétvége Szlovéniában

Norvégia: A gleccserek alkotta fjordok

Norvég fjordok

Norvég fjordok Shutterstock

Valamikor az ország teljes keleti partját gleccserek borították. A globális felmelegedés hatására a jég elkezdett felolvadni és mély völgyek alakultak ki, amelyeket elöntött a víz – ezek a mai fjordok. A kulturális és természeti örökség listáján egyből kettő is szerepel: Geirangerfjord és Nærøyfjord. Szépségük továbbra is lenyűgözi a turistákat és a helyieket is: a keskeny, meredek sziklák egészen 1400 méter magasságig nyúlnak ki a tengerből. Vízesések és erdők ékesítik, amik felett magasan sasok repülnek.

Ismerd meg jobban a fjordokat, a természet műalkotásait

Kanári szigetek: A vízisportok paradicsoma

Kanári-szigetek, Tenerife

Kanári-szigetek, Tenerife Shutterstock

Az enyhe hőmérsékletnek és egész évben kiszámítható időjárásnak köszönhetően a Kanári-szigetek minden évszakban ideális úticél a kikapcsolódásra. A híresen nagyszerű gasztronómián kívül a festői strandokon való pihenés mellett a szörfözésnek is hódolhatsz, de akár a széllel is felveheted a versenyt, és a vitorlás szörfözést is kipróbálhatod. A nagy hullámokon való hullámlovagláshoz a sziget északi részei a legmegfelelőbbek, ellentétben a vitorlás szörfözéshez szükséges sávszél elkapásához inkább délnek indulj.

Fedezd fel: A legkedvezőbb utazások a Kanári-szigetekre

Viktória vízesés: A világ hét természeti csodájának egyike

Viktória-vízesés

Viktória-vízesés Shutterstock

A Zambia és Zimbawbe határán található Viktória vízesés egyedülálló helyszín egy csodás kalandra. 1800 m hosszúságával és 140 m magasságával a világ egyik legjelentősebb természeti csodája. Amennyiben megnéznéd, javasoljuk, hogy vizsgáld meg minden oldalról és szemszögből. A legérdekesebb látványt a Zambézi folyó felszínéről nyíló látvány nyújtja: a folyó felső torkolatánál nyugodt úszásban lehet részed, miközben megfigyelheted az állatokat. Ezzel ellentétben a folyó a vízesések alatt már igen vad, és ideális az adrenalinlöketet is biztosító sportokat kedvelőknek.

Inspirálódj: A világ leghosszabb folyói

Florida: Figyelemre méltó vizes élőhelyek

Everglades Nemzeti Park, Florida

Everglades Nemzeti Park, Florida Shutterstock

Florida nem csak Miami és az idősek rezidenciája. Ez az amerikai állam ad otthont a figyelemre méltó Everglades Nemzeti Parknak. Ebben a bioszféra-rezervátumban több veszélyeztetett állatfaj is él, mint például az amerikai krokodil vagy a floridai párduc. A park területét a Pahayokee folyó határozza meg, melynek mélysége maximum 15 cm, éppen ezért a földet többnyire nedveség borítja. Everglades-et akár egy erre kitalált, speciális járművel, idegenvezetővel is bejárhatjátok.

Olvass tovább: A világ 10 legszebb természeti medencéje

Mexikó: Barlangtúra

Barlagi búvárkodás Mexikóban

Barlagi búvárkodás Mexikóban Shutterstock

A barlangi búvárkodás a világ egyik legtöbb adrenalint termelő sportja. Erre alkalmas barlangok az egész világon fellelhetőek, beleértve Európát, Japánt, Brazíliát vagy a Csendes-óceán déli részét. A legismertebbek azonban a Mexikóban található Yucatán-félsziget karszt-barlangai. A vizek növény- és állatvilága nem annyira gazdag, de teljes mértékben kárpótol érte a kristálytiszta víz és a karsztos képződmények.

Fedezd fel: A legjobb nyaralás Mexikóban

Antarktisz: a déli sark meghódítása

Antarktisz

Antarktisz Shutterstock

Az Antarktiszra való utazás nem csak a filmhősök, az acélizomzatú kalandorok vagy a világ mágnásainak a kiváltsága. A déli sark meghódításának álma számodra is valóra válhat. Ennek a kalandnak a során felfedezheted a helyi pingvin kolóniákat, vitorlázhatsz az óriási gleccserek között, felállhatsz a jégtáblákra, miközben az eléd táruló látvány minden bizonnyal lélegzetelállító lesz. Láthatsz majd fókákat, oroszlánfókákat, bálnákat és albatroszokat is. Amennyiben a kapitány lehetővé teszi, a bátrabbak a bolygónak ezen távoli sarkát akár egy tengeri kajakban ülve is felfedezhetik.

Utazás az Antarktiszra: nézd meg, amíg lehet

Dubaj: Táncoló szökőkút

Táncoló szökőkút Dubajban

Táncoló szökőkút Dubajban Shutterstock

Közvetlenül a világ legnagyobb épülete, a dubai Burj Kalifa előtt tekinthetitek meg az óriási táncoló szökőkutat – ez a híres Dubai Fountain. A kiáramló víz a 150 métert is elérheti, amelyet 6600 izzó világít meg. Mindegyik vízi bemutatót ismert zenei slágerek kísérik (pl. a Thriller Michael Jacksontól vagy az I Will Always Love You Whitney Houstontól). A szökőkút közvetlenül a bevásárlóközpont mellett táncol, így egy nagyszerű lezárása lehet a dubai shoppingolásnak.

Inspirálódj: fedezd fel a LEG-ek városát

Tetszik ez a bejegyzés?

Oszd meg barátaiddal, hátha ők is érdekesnek találják!.

Tetszik ez a bejegyzés?

Oszd meg barátaiddal, hátha ők is érdekesnek találják!.