Megnyitás | Vissza a főmenühöz

Trónok harca: 6 filmbéli, nyaralásra is ideális helyszín

Kirkjufell csúcs, Nyílhegy

Kirkjufell csúcs, Nyílhegy Shutterstock

Tegyél velünk egy sétát a Trónok harca fantasy sorozat hetedik évadának forgatási helyszínein. Kalandos utazás vár rád a lenyűgöző Spanyolországban és a határtalan Izlandon. Nem fognak hiányozni a fenséges várak, varázslatos korallzátonyok és a régészeti drágakövek sem.

Itzurun Beach, Zumaia, Spanyolország (Sárkánykő)

A San Juan de Gaztelugatxe sziklavár

A San Juan de Gaztelugatxe sziklavár Shutterstock

Az Itzurun Beach Baszkföldön a sárkánykirálynő Nyugatföldre való belépési pontjaként és a Havas Johnnal való találkozás helyszínéül szolgált. Naplementekor különösen romantikus látványt nyújt. Baszkföldön semmiképp se hagyd ki a San Juan de Gaztelugatxe sziklavárat, amely egy kis sziget Keresztelő Szent János tiszteletére épített templomával. A Vizcayai-öböl partjától nem messze, Bilbao-tól keletre, 35 kilométerre fekszik. A sziklákhoz féktelenül csapódó hullámok csodálatos hangulatot adnak a szigetnek. Nem meglepő, hogy ez a helyszín jeleníti meg a Sárkánykövet, Daenerys Targaryen szülővárát. Ezen a dombon pillantotta meg Havas John először a sárkányokat…

Fedezd fel: A legjobb spanyolországi utazások

Itálica, Spanyolország (A sárkány belépése a Királyvárba)

Itálica romjai vagyis a Sárkánybarlang

Itálica romjai vagyis a Sárkánybarlang Shutterstock

A trónok harca történelmi pillanata, amikor a (Sevillától 7 km-re fekvő) római kori város, Itálica romjai között sor kerül a szereplők legnagyobb gyűlésére. A régészeti komplexum az egyedülálló mozaikokkal kirakott utcáival, római színházzal, termálfürdőkkel és a római világ egyik legnagyobb amfiteátrumával - ahol gladiátorküzdelmek zajlottak -, minden bizonnyal felkelti majd az érdeklődésed. A Lannisterek, Targaryenek, Cleganek, Greyjoyeok sorozatában éppen az amfiteátrum szolgált két sárkány, néhány barát és ellenség átmeneti állomásául ...

Inspirálódj: ismerd meg Andalúzia kincseit

Los Barruecos, Spanyolország (A hadizsákmány)

Los Barruecos, a sárkánycsata helyszíne

Los Barruecos, a sárkánycsata helyszíne Shutterstock

Madridtól körülbelül három órás autóútra, Cáceres városától nem messze terül el a Los Barruecos természetvédelmi terület, amely a hetedik évad egyik legemlékezetesebb epizódjának háttereként szolgált. Daenerys, a síkság és a sziklás kiszögellések között küldte harcba először a sárkányát, Drogont a Lanniesterek ellen, akiknek a csatában természetesen esélyük sem volt. Hogyan is lett volna kiegyenlített a küzdelem, ha a Dothraki seregének zsebében egy sárkány volt?!

Ismerj meg más filmes helyszíneket is

Castillo de Almodóvar del Río, Spanyolország (Égikert)

Castillo de Almodóvar: Lannister székhely

Castillo de Almodóvar: Lannister székhely Shutterstock

A Tyrell ház éppen a legboldogabb napjait tölti, de ez nem jelenti azt, hogy ne nézhetnénk meg a székhelyüket. Cordobától 24 kilométerre, a Guadalquivir bal partján fekszik a zöldövezettel körülvett és a völgyre nyíló csodálatos kilátása miatt is figyelemre méltó Castillo de Almodóvar. Ennek egy része alkotta a Kaszter-hegyet, a Lannisterek székhelyét. A kilenc hatalmas tornyával rendelkező vár ennek a tartománynak a legfőbb látványossága. A turisták leginkább önállóan, de idegenvezetéssel is meglátogathatják. Egész évben látogatható, december 25. és január 1. kivételével.

Spanyolország és építészet? Gaudí!

Kirkjufell, Izland (Nyílhegy)

Kirkjufell csúcs, Nyílhegy

Kirkjufell csúcs, Nyílhegy Shutterstock

A Kirkjufell hegy a festői táj, Snæfellsnes félsziget északi partja fölé emelkedik, nem messze Grundarfjörður városátol. A leggyakrabban fotózott hegynek tartják Izlandon, amiről nem csak drámai formája és tökéletes elhelyezkedése árulkodik, hanem a dicsősége is, amit a Trónok harcában való szereplése vívott ki. A magányosan álldogáló hegyeket a hetedik évad hatodik részében láthattad, amikor a hősök a fal mellett vándoroltak, előtte pedig a hatodik évad ötödik részében, amikor az erdő gyermekei létrehozták az első fehér gyalogost. Ennél a résznél látszódott gyönyörűen a Kirkjufellsfoss vízesés. Nem kell félned a halott medvéktől sem. Az egyetlen dolog, ami ennek a területnek a felfedezése során meglepetést okozhat, az a csodálatos északi fény.

Irány Izland – a legjobb körutak

Vík, Island (A keleti őrség és a Fal)

Reynisdrangar-szikla, Izland

Reynisdrangar-szikla, Izland Shutterstock

Ki mondta volna meg, hogy a jéghideg terület a Fal mögött tulajdonképpen káprázatos. A Vík nevű falu környékét fény ragyogja be, amely a Mýrdalsjökull gleccser és a sziget délen fekvő híres fekete partjai között fekszik. Reynisfjara az egyik legveszélyesebb, ellenben legszebb partja is Izlandnak. Csillogó fekete kavicsos homok és settenkedő hullámok veszik körül. Reynisdrangar szikláinak hegyei úgy ágaskodnak ki a felszínből, mintha hatalmas sárkányfogak lennének. Nem ez az első alkalom, hogy a sziget felbukkan valamelyik nagy sikerű filmben. Ez a sziget adott helyszínt a Star Wars: Zsivány Egyesben szereplő Eadu bolygónak is..

Olvass tovább: A Trónok harca ikonikus helyszínei

Tetszik ez a bejegyzés?

Oszd meg barátaiddal, hátha ők is érdekesnek találják!.

Tetszik ez a bejegyzés?

Oszd meg barátaiddal, hátha ők is érdekesnek találják!.

Felfedeznéd személyesen is? Csak válaszd ki a Te utadat: