Megnyitás | Vissza a főmenühöz

Andalúzia kincsei

Andalúzia Spanyolország szárazföldi részének legdélebbi tájegysége és autonóm közössége. Leginkább a Costa del Sol jut róla eszünkbe, de Andalúzia a mesés tengerparton kívül más kincseket is tartogat számunkra; nemrég volt szerencsém megismerkedni ezekből néhánnyal, amik alapján mindenkit bátorítani szeretnék arra, hogy fedezze fel ezeket a csodákat személyesen is – felejthetetlen élményben lesz része. Mutatom, bennem mik hagyták a legmélyebb nyomot.

Az El Caminito del Rey

El Caminito del Rey

El Caminito del Rey © Erika

A király ösvénye – ha valahol, itt igazán megéri leküzdened a magasságtól való félelmedet; az El Chorro kanyon függőleges sziklafalainak oldalán húzódó ösvényről lélegzetelállító látvány tárul elénk.

Córdoba – Andalúzia 3. legnagyobb városa

Az andalúziai mór kultúra csúcspontja a Córdobai Kalifátus kora volt, ennek csodás lenyomatait fedezhetjük fel a városban.

Alzahra, a kalifa városa

Alzahra, a kalifa városa © Erika

Medina al-Zahra – a kalifa városa

Córdobai nagymecset

Córdobai nagymecset © Erika

A Córdobai nagymecset a számos, csodás oszlopból álló csarnokkal. A hely egyik érdekessége, hogy utólag egy gótikus katedrálist építettek a közepébe.

Alcazar

Alcazar © Erika

Alcazar – a keresztény királyok palotája

Granada

Alhambra

Alhambra © Erika

A szintén széles körben ismert város leghíresebb látnivalója az Alhambra, egy mór építésű erőd és palota (az al-hamra szó eredeti jelentése: vörös).

Malaga

Azon kívül, hogy ez 6. legnagyobb város Spanyolországban, amiatt is érdemes lehet ide látogatnunk, mert Picasso, valamint Antonio Banderas szülővárosa is 

Picasso szobra szülővárosában

Picasso szobra szülővárosában © Erika

De nyilvántartják, mint fontos tengeri kikötőt is, ennek megfelelően pedig a piaca is bővelkedik a friss, ízletes finomságokban.

Malaga, piac

Malaga, piac © Erika

És ha már a finomságoknál járunk; az a helyzet, hogy Andalúzia gasztronómia szerelmeseinek, illetve mindenkinek, aki szereti a hasát, ideális célpont lehet.. .

Andalúzia gasztronómiája

Andalúzia gasztronómiája © Erika

Mi bármikor visszamennénk, és mindenki másnak is ezt ajánlanánk!

Élményeit Erika, az Invia.hu munkatársa osztotta meg velünk.

2018.11.26. Invia

Címke:

Tetszik ez a bejegyzés?

Oszd meg barátaiddal, hátha ők is érdekesnek találják!.

Tetszik ez a bejegyzés?

Oszd meg barátaiddal, hátha ők is érdekesnek találják!.