Megnyitás | Vissza a főmenühöz

Fakultatív programok - személyes kedvenceink

Az Invia.hu utazásközvetítőként abban segít, hogy a megálmodott úticélunkra, a vágyott utazásunkra a legjobb utazásszervezők teljes, eredetivel megegyező árú kínálatának ajánlatait könnyen összehasonlítva egyszerűen és kényelmesen, utazási szakértők segítségével választhassuk ki a számunkra legjobbat.
A velünk szerződésben álló utazásszervezők közül sokan az adott desztináció specialistái, akik a helyszínen valódi helyismeretet, sok év tapasztalatát és válogatott programokat biztosítanak az utasoknak. De melyik az, amit semmi esetre sem szabad kihagynunk..?

EgyiptomOmánTörök Riviéra

Nem mindig könnyű választani ezek közül, ezért megkérdeztük utazási szakértőinket, melyik az a fakultatív program, szervezett kirándulás, amire évek távlatából is örömmel gondolnak vissza, és amit biztosan nem tanácsolnának kihagyni az arra járóknak. Lássuk a legjobbakat!

Dóri javaslata: Intro búvárkodás Egyiptomban

Sznorkelezés a családdal

Sznorkelezés a családdal

Dóri Egyiptomban próbálta ki, és ott szeretett bele a búvárkodásba: azóta elvégezte a kezdő búvártanfolyamot is, és több alkalommal volt lehetősége a Vörös-tengerben merülve felfedezni az ottani élővilág csodáit.
Az intro merüléshez elsősorban magyar nyelven is beszélő búvároktatóval meghirdetett programot ajánl.
A helyben elérhető fakultatív programok közül az egész napos túra során a hajó két helyen áll meg. Egy rövid, de alapos elméleti oktatás után, 2-3 tapasztalt oktató kíséretében merülhetünk, maximum 6 méteres mélységig, melynek során számíthatunk az oktatók segítségére. Aki nem szeretne palackkal merülni, annak ez idő alatt van lehetősége sznorkelezni is: ilyenkor a víz felszínéről, búvárszemüvegben, légzőcsővel (pipával) gyönyörködhetünk a nyílt tenger víz alatti életében.
A hajón ebédet is kapunk, később ezt követi egy újabb merülés. A szállodába az élményteli nap után, a késő délutáni órákban érkezik vissza a transzfer, így az élményeinket a vacsora mellett már el tudjuk mesélni a többieknek is.

Tömegek szeretik, de miért? Amit a snorkelingről tudni érdemes

Ez is érdekelhet:

Tömegek szeretik, de miért? Amit a snorkelingről tudni érdemes

 

Omán Ákos szemével: Ékszerdoboz a jemeni határ mellett

Afoul Beach Omán

Afoul Beach Omán Szommer Ákos

Nagy valószínűséggel mindenkiben megfogalmazódik a gondolat, miközben az ománi kínálatot böngészi, hogy a pihenésen kívül mit is lehet itt valójában tenni? Igaz jó minőségű, impozáns szállodák várják az utasokat - gondoljunk csak a Fanar vagy a Rotana hotelekre. De ezen kívül is számtalan lehetőségünk van, hogy felfedezzük ezt az eddig turisták által még érintetlen területet. Omán lélegzetelállító természeti adottságokkal és hihetetlen vendégszeretettel várja az oda látogatókat. Ákos személyes kedvence a Jemeni határ közelében levő Afoul Beach, melynek felkeresését mindenkinek ajánlja az ománi tartózkodás során. Az Indiai-óceán festői arcát mutatja ezen a viszonylag rövid, de annál szebb szakaszon. A türkizkék víz és a fehér homok találkozása bebizonyítja, hogy Omán valóban a Kelet Karibja! Természetesen van lehetőség fürdeni is, de itt arra kell készülnünk, hogy a hullámok elég nagyok!
De hogy is fest a teljes program? Utazási szakértőnk az javasolja, hogy minden esetben az utazásszervező helyi idegenvezetőjénél jelentkezzetek fakultatív programra. Az Afoul Beach felfedezésére jellemzően egy 7-8 órás program keretein belül nyílik lehetőségünk. A túra az Afoul Beach mellett érinti a térség legfontosabb vízforrásait (itt útközben ne lepődjetek meg, ha kóbor tevék lepik el az utat és megáll a forgalom), banánültetvényeket és kókuszdiók sokaságát. A nap végül egy helyi, autentikus vacsorával zárul, ahol testközelből tapasztalhatjátok meg a helyiek életét és igazi, tradicionális ételeket fogyaszthattok.
Omán turisztikai kínálata gazdag, így az ország tökéletes arra is, hogy jól megérdemelt pihenésünket az aktív kínálati elemekkel egészítsük ki!

Az elbűvölő Omán: fedezd fel velünk az elegáns keletet

Ez is érdekelhet:

Az elbűvölő Omán: fedezd fel velünk az elegáns keletet

 

Alanya Vica ajánlásával: Szép hegyek, tengeri kilátás, kanyargós hegyi utak.. ez nem más, mint a jeep safari

Alanya, Török Riviéra

Alanya, Török Riviéra Shutterstock

Vica szerint Alanya a Török Riviéra legszebb városa: ahogy a városközpont közepén magasodik a félsziget, ami kettéválasztja a várost, a tetején az "alanyai várral"... a félsziget mindenhonnan csodás látvány, hát még a magasból! Az Alanyában, Sidében nyaralóknak mindenképp érdemes egy jeep & hajó fakultatív programra befizetni, utazási szakértőnk minden percét imádta.
A belvárosi forgatagból indulnak a jeepek, fel a hegyekbe, ahol az első megálló során megcsodálhatjuk a város mesés panorámáját. A program igazán izgalmas része azonban ezután következik, ugyanis kanyargós hegyi utakon megyünk a hegy belseje felé, egy kis off roaddal és vízi csatákkal megfűszerezve az utat. A program során meglátogatunk egy hegyi falut, ahol lehetőségünk van megkóstolni a gözlemét, vagy más török finomságokat, meglátogatunk egy mecsetet, ahol a mohamedán vallásról szerezhetünk első kézből információkat, valamint megismerhetjük, hogyan éltek itt a helyiek pár évtizeddel korábban. Az igazán bátrak pedig a 10-12 fokos hegyi patakban is csobbanhatnak egyet!
A program még itt sem ér véget: a hegyről a város kikötőjébe érkezünk vissza, a program pedig egy hajókirándulással folytatódik a félsziget körül. A hajó több helyen is megáll, hogy az élményektől is fűtött résztvevők a hűsítő habokban élvezhessék egy ilyen kalandos nyári napnak a csodáit. Az egész napos program vége pedig egy óriási habparty a hajó fedélzetén.
Kaland, kultúra, tengerpart és buli, kell ennél több? Esetleg egy kis rafting, de arra ott egy másik nap, nem igaz?

Melyik törökországi üdülőhelyen vár álmaid nyaralása?

Ez is érdekelhet:

Melyik törökországi üdülőhelyen vár álmaid nyaralása?

 

2024.01.23. Viktoria Nagy

Tetszik ez a bejegyzés?

Oszd meg barátaiddal, hátha ők is érdekesnek találják!.

Tetszik ez a bejegyzés?

Oszd meg barátaiddal, hátha ők is érdekesnek találják!.