Megnyitás | Vissza a főmenühöz

Florida bűvöletében: út Hemingway házától a Kennedy Űrközpontig

Mónika az Ontheroadagain.cz munkatársa

Mónika az Ontheroadagain.cz munkatársa

Korábban mindenkitől csak azt hallottuk, hogy Florida az amerikai nyugdíjasok és a kubai bevándorlók állama. Tehát nincs ott semmi látnivaló, amiért érdemes lenne felkeresni. Végül kiderült, hogy az előfeltételezések illuzórikus köde mögött kortól és érdeklődési körtől függetlenül sokkal több lehetőség rejlik, mint azt elsőre gondoltuk.

Miami

Az Ocean Drive remekül néz ki éjszaka

Az Ocean Drive remekül néz ki éjszaka

Miamiba érve a Dexter című nagysikerű amerikai televíziós sorozat főhősének, Dexter Morgan sorozatgyilkosnak – aki főállásban törvényszéki szakértőként dolgozik – a nyomába eredtünk. Miami belvárosában több, a sorozatban is feltűnő helyszínt láttunk, így például az ikonikus neon feliratú Ocean Drive-ot is South Miami Beachen.

Ezen kívül a nyugodt és kellemesen meleg óceánban való fürdőzés szintén felejthetetlen élmény volt.

Key West

Key West főleg éjszaka él

Key West főleg éjszaka él

Eredetileg úgy terveztük, hogy csak egy éjszakát töltünk Key Westben, de ez a lenyűgöző szigetváros annyira elbűvölt, hogy végül három napot maradtunk. A helyi építészet nagyon közel áll a gyarmati stílushoz, rendkívül izgalmas volt látni. A város szinte minden sarkán akad egy-egy érdekes épület, nevezetesség.

Nézd meg a legjobb amerikai utazásokat!

Csak ülj a pillangók között és meditálj!

Csak ülj a pillangók között és meditálj!

Az USA legdélibb pontja, a Southernmost Point további nagyszerű élményeket tartogatott.

Ellátogattunk a Key West Butterfly and Nature Conservatory-ba, amely egy csodálatosan megnyugtató hely. Varázslatos volt, ahogy pillangók repkedtek a fejünk körül. Sőt, színes ruháinknak hála ránk is szálltak, így egészen közelről volt szerencsénk megcsodálni őket.

A Pillangó Konzervatóriumtól nem messze található Ernest Hemingway háza, ahol az életéről szóló kiállítást tekinthettük meg. Érdekesség, hogy körülbelül 50 macska él itt, amelyek közül mindegyik Hemingway kedvenc, Snow Ball nevű négylábújának leszármazottja. Néhányan közülük Hógolyó furcsa rendellenességét is megörökölték, ugyanis egyes cicák mancsán hat ujj található.

Hemingway háza, gyarmati stílusjegyekkel

Hemingway háza, gyarmati stílusjegyekkel

Aki Key Westen igazán élvezni szeretné a naplementét, annak a zsúfolt Mallon tér helyett a Fort Zachary-t ajánlom! Egyszerűen varázslatos hely.

A naplemente megcsodálása után pedig irány az éjszakai élet! Rengeteg színvonalas bár található itt élőzenével.

Lenyűgöző Jefferson erőd az óceánban

Lenyűgöző Jefferson erőd az óceánban

Key West felfedezését tovább folytatva tettünk egy izgalmas hajókirándulást a Dry Tortuga Nemzeti Parkba. A sziget teljes látképét a Jefferson erőd uralja, amely rendkívül jó állapotban van. A nézelődésen kívül a hely ideális körülményeket biztosít a sznorkelezéshez is.

Válogass kedvenc amerikai ajánlataink közül!

Orlando

A Simpsonék és az Universal Studio Park

A Simpsonék és az Universal Studio Park

A turisták (köztük mi is) egyértelműen két fő okból érkeznek Orlandoba. Az egyik a messze földön híres vidámparkok, a másik pedig a NASA John F. Kennedy Space Center (űrközpont) Cape Canaveral szomszédságában.

Ha az embert a vidámparkok vonzzák, akkor Orlandoban garantáltan nem éri csalódás, ugyanis ez a hely az adrenalinfüggők álma. Ha a vidámparkok mellett az Űrközpont felfedezése is rajta van a listánkon, akkor érdemes minimum 2 napot számolni a programokra. Nekünk sajnos csak egyetlen nap állt rendelkezésünkre, amelyet igyekeztünk gondosan, előre megtervezni, hogy minden beleférjen.

Mi az Atlantis űrsikló felfedezését semmiképpen sem akartuk kihagyni. A sikló hű modelljében megérinthettük a vezérlőpanel gombjait, kipróbálhattuk az űrhajósok felkészítésére szolgáló szimulátort és ami a legemlékezetesebb volt: letesztelhettük, milyen elindítani egy rakétát!

Atlantis űrsikló

Atlantis űrsikló

Az élményt tovább fokozta, hogy volt űrhajósokkal is beszélgethettünk, akik szívesen válaszoltak a kérdéseinkre. Néhány extra dollár fejében egy külön buszjárattal elvittek minket a kilövőhelyhez, ahonnét az űrsiklók indulnak és láthattuk a szerelőcsarnokban lévő rakétákat. Egyébként itt található a világ legnagyobb egyszintes épülete. Extra élmény volt, hogy útközben még néhány krokodilt is megpillanthattunk.

Ezt követően buszunk az Apollo programot bemutató kiállítás helyszínére vitt. Itt megnézhettük a híres küldetés irányítóközpontját és még egy, a Holdról származó követ is megpillanthattunk.

Aki az űrközpont meglátogatását tervezi, annak azt javaslom, hogy az interneten keresztül kövesse az úgynevezett rakétaindítási naptárat és annak megfelelően időzítse látogatását. A csodás élmények birtokában mindenkinek csak ajánlani tudom a Kennedy Űrközpontot.

A legjobb amerikai ajánlatok egy helyen!

Bok Tower Gardens

Edward William Bok, az egykor népszerű Ladies Home Journal női magazin szerkesztője szeretett volna valami értékeset hagyni a jövő generációi számára. Ezért a 20. század első felében úgy döntött, hogy Frederick Law Olmstead építész segítségével megalkot egy csodás kertet és madárrezervátumot. A híres tájépítésszel karöltve Bok az Egyesült Államok egyik legszebb helyét igyekezett létrehozni. Ennek eredményeként született meg a Bok Tower Gardens mesés oázisa, amely 250 hektáros területen fekszik.

A kert időközben nemzeti történelmi nevezetességgé vált, ahol azon túl, hogy például a gyermekek megismerkedhetnek a különböző növényfajtákkal még egy különleges Harangtorony is helyet kapott. A harangjáték 60 harangja 5 oktávot képes megszólaltatni. Az Énekes tornyot egy árok veszi körül, amely csodás koi-tóként szolgál. A Bok Tower Gardens az Űrközponthoz hasonlóan felejthetetlen élményeket tartogat.

Tetszik ez a bejegyzés?

Oszd meg barátaiddal, hátha ők is érdekesnek találják!.

Tetszik ez a bejegyzés?

Oszd meg barátaiddal, hátha ők is érdekesnek találják!.