Megnyitás | Vissza a főmenühöz

Híres filmes helyszínek

Kamera, csapó, felvétel!

Kamera, csapó, felvétel!

Ismerd meg velünk a legismertebb filmek helyszíneit, és a forgatások kulisszatitkait! Utazzuk körbe a világot, közben pedig tárjunk fel izgalmas titkokat...

Avatar

Az Avatar című film 2009-es bemutatója óta a ZhangJiaJie Nemzeti Erdő Park, Kína Chu-nan tartományában az egyik legkedveltebb hely lett. A filmet az itteni magas sziklák közt forgatták, majd utómunkával érték el a lebegő hegyek hatását. Így született meg a lélegzetelállító Hallelujah hegy is.

NhangJiaJie Nemzeti Park, Kína

NhangJiaJie Nemzeti Park, Kína

Forgattak azonban Hawai szigetén és Új-Zélandon is. A hawaii Hamakua őserdő nem csak ennek a filmnek biztosított hátteret, de a legendás régész, Indiana Jones 4. epizódját, konkrétan a kristálykoponya királyságát is itt forgatták. Szintén hawaii helyszínen forgott a Jurassic Parkot, a Keahua Arborétumban, Kauai szigetén. Az Avatarban látott lenyűgöző hegyi formákhoz a Wulingyuan Történelmi és Nemzeti Park is hozzájárult, amelyet 1992-ben hivatalosan is felvettek az UNESCO világörökségi listájára.

Kauai, Hawai, USA

Kauai, Hawai, USA

Csillagok háborúja

A Scarif bolygó, a Zsivány Egyesben igazából Laamu Atol trópusi paradicsomában, a Maldív-szigeteken játszódik. A helyi üdülőövezetben Rád is remek egzotikus nyaralások várnak. A filmhez sok jelenetet Tikalban, Guatemalában vettek fel, a maja romok között. A helyi nemzeti park szintén része a Világörökségnek. Ugyancsak itt forgatták az Egy új remény jeleneteit, amelyekben a Millenium Falcon (Ezeréves Sólyom) a Yavin hold dzsungelében landol. A gyönyörű mészkő sziklákkal körbevett thaiföldi Phangnga-öböl pedig a vukik Kayshyyyk bolygójává változott, ahol epikus csatái játszódtak.

Phangnga-öböl, Thaiföld

Phangnga-öböl, Thaiföld

A Naboo jeleneteket, ahol A klónok támadásában Anakin és Padmé összeházasodtak, Olaszországban, a Comói-tónál, a Ville de Balbianello-ban vették fel. Ezt a helyszínt nem csak meglátogatni lehet érdemes, hanem akár a saját esküvődet is szervezheted ide!

A Tatuin bolygó hátterét az Egy új remény és a Baljós árnyak részekben

Tunézia biztosította. Ezt a kitalált bolygót egy tunéziai város, Tataouine ihlette. Luke Skywalker és Obi-Wan Kenobi háza napjainkban is látogatható.

Tataouine, Tunézia

Tataouine, Tunézia

Ezeken kívül is nagyon sok további helyszínen forgott a Csillagok háborúja. Említésre méltó lehet például a sziklasziget, Skelling Michael, Írország délnyugati partjától nem messze; Norvégiában a Hardangerjøkulen gleccser; a kalifornai Redwood Nemzeti Park és a Del Norte Coast Állami Park; Sevillában a Plaza de España, és végül de nem utolsósorban, a teljesség igénye nélkül a kaliforniai Death Valley Nemzeti Park.

Death Valley, Kalifornia, USA

Death Valley, Kalifornia, USA

A Karib-tenger kalózai

Az ismert filmes kalózok sok vonzó és különleges helyszínt választottak kalandjaik színhelyéül. A karibi Szent Vincent-szigetek például Port Royal városaként jelentek meg, ez az első két részben fontos szerepet játszott. Itt többnyire a helyi hotelben, Wallilabou Anchorage-ben forgattak. A hotelben múzeum is üzemel a fanatikusok számára. A negyedik rész, az Ismeretlen vizeken összesen 5 szigeten játszódik. Hawai mellett, Kauai, Puerto Rico és Palomino szigete szolgált a filmbeli Nagy-Britannia helyszínéül. A népszerű sorozat utolsó része, a Salazar Bosszúja a közkedvelt queenslandi turistapradicsomban, Gold Coast-on, Ausztrália keleti partjánál játszódik.

Gold Coast, Queensland, Ausztrália

Gold Coast, Queensland, Ausztrália

Halálos iramban 8

A híres Halálos iramban akciósorozat jelenlegi utolsó részét 2016. március 14-én kezdték el forgatni Mývatn mellet; ez egy sekély tó Izland északi részén, amely 2004 óta természetvédelmi terület és kedvelt turisztikai célpont.

Mývatn tó, Izland

Mývatn tó, Izland

Emellett Havannán, Kuba fővárosában is zajlott a forgatás, amelyet a Karib-térség Párizsának neveznek, és az UNESCO Világörökség listáján is szerepel. Atlantában, Georgiában is játszódnak jelenetek, ahola nagyobb cégek központjai, mint például a Coca-Cola, vagy a Világ legnagyobb repülőtere, a Hartsfield-Jackson International Airport találhatóak. Clevelend sem maradt ki a sorból, Ohio állam második legnagyobb városa, de New York központját is megtalálhatjuk a felvételeken.

Havanna, Kuba fővárosa

Havanna, Kuba fővárosa

Tetszik ez a bejegyzés?

Oszd meg barátaiddal, hátha ők is érdekesnek találják!.

Tetszik ez a bejegyzés?

Oszd meg barátaiddal, hátha ők is érdekesnek találják!.