Megnyitás | Vissza a főmenühöz

Bakancslistánk és újévi fogadalmaink – 2. rész Együtt a családdal

Utazás a családdal

Utazás a családdal Shutterstock

Bakancslistánkon és újévi fogadalmaink között számos egyéni dolog szerepelhet, amelyek kívánságainkat tükrözik. A személyes vágyak és célok beteljesítése szép és előre vivő dolog, de egy kissé más értelemmel bír, ha már gyerekünk vagy gyerekeink vannak. Ez teljesen természetes és rendben lévő dolog. A változás az élet velejárója, amelyet értékelni kell. Az állandóság hiánya a hétköznapok legapróbb szintjein is megmutatkozik, így utazásunkon is tükröződhet.

A családdal való közös nyaralás megtervezésében a váratlan helyzetek abszurd időpontban való bekövetkezte nem meglepő esemény: az lesz az új normális. Érdemes ezért időben eltervezni a közös nyaralást és kihasználni az előfoglalási kedvezményeket is. Ezt segítendő az alábbiakban összegyűjtöttem egy csokor családbarát desztinációt.

Török Riviéra

Törökország

Törökország Shutterstock

Törökország méltán népszerű nyaralóövezete a családi utazások egyik fő célpontja. A Török Riviéra, másnéven Türkiz part az ország délnyugati, tengerparti részét jelöli. Nagyjából Çeşme városától Alanyáig húzódik. Megannyi Kék zászlóval kitüntetett strand, lenyűgöző történelmi nevezetesség, homokos és sziklás partszakasz és minden igényt kielégítő szállodák jellemzik. A számos nyaralóhely közül nem könnyű megtalálni az ideálisat, de az biztos, hogy Side a lassan mélyülő, homokos partjaival és kényelmes szállodáival a kisgyerekesek számára is tökéletes választás. Itt rengeteg saját partszakasszal bíró hotelt találni, nagyszerű all inclusive szolgáltatással, nemzetközi konyhával. További, nem elhanyagolható szempont, hogy Side városában jó néhány történelmi nevezetességre is bukkanhatunk. Így például az Apollo-templomra, a Side múzeumra és az Agorára.

Fedezd fel az idei szezon legjobb ajánlatait a Török Riviérára!

Side

Side Shutterstock

Side mellett Belek is hosszan elnyúló, sekély, homokos partszakaszokkal büszkélkedhet. Szállodái magas színvonalúak, a természeti adottságok kivételesek. Buja növényzet és túrázásra csábító táj jellemzi. Klasszikus római kori látnivalóért a közeli Aspendosba érdemes ellátogatni, ahol lenyűgöző színházat lehet megcsodálni.

A 10 legszebb török tengerpart

Ez is érdekelhet:

A 10 legszebb török tengerpart

Bulgária

Bulgária

Bulgária Shutterstock

A Fekete-tenger partja mentén elterülő Bulgária szintén remek választás egy felejthetetlen családi nyaraláshoz. Viszonylagos közelsége, jó ár-érték aránya és homokos strandjai abszolút mellette szólnak. Barátságos helyiek, a finom ételek és a csodás természet, valamint a változatos szórakozási lehetőségek további okokat adnak felkeresésére. Nyaralás szempontjából a Napospart (Sunny Beach) és az Aranyhomok (vagy Aranypart) kitűnő választás.

Vár a Napospart - a Sunny Beach legjobb ajánlataiért kattints ide!

Az Aranyhomok 4 kilométeren, a Napospart 8 kilométer hosszan terül el. Mind a két esetben lassan mélyülő, homokos partszakasz a jellemző. Az Aranypart kicsit nyugodtabb, csendesebb. A közeli Várna és az ottani delfinárium remek családi programlehetőségeket tartogat, akárcsak az üdülőhely északnyugati részén elhelyezkedő aquapark.

https://www.shutterstock.com/hu/image-photo/bulgaria-sunny-beach-july-18-2019-1994692850 - Napospart/Sunny Beach

A Napospart tekintetében Neszebár mesébe illő városát mindenképpen ki szeretném hangsúlyozni. Ennek oka, hogy UNESCO Világörökség részét képező nevezeteségekkel és izgalmas múzeumokkal, különleges atmoszférával páratlan élményeket kínál.

Napospart/Sunny Beach

Napospart/Sunny Beach Shutterstock

Tenerife

Tenerife

Tenerife Shutterstock

A Kanári-szigetek legismertebb tagja több szempontból is nagyszerű választás. Tenerife kisebb és nagyobb gyerkőccel egyaránt ideális a családi nyaraláshoz. Az „Örök tavasz szigete”-ként egész évben kellemes, 20-25 °C körüli hőmérséklet uralkodik. Programlehetőségek tekintetében széles a kínálat. A Teide csúcsára való túrázás mellett van lehetőség bálnalesre befizetni, klasszikus városnézésen részt venni és minigolfozni. Továbbá itt található Európa egyik leghíresebb állatparkja (Loro Park) és aquaparkja (Siam Park) is.

Tenerife

Tenerife Shutterstock

Nyaralás Tenerife csodás szigetén? Nézd meg legjobb ajánlatainkat!

Részt vehetünk egy dzsip-túrán is akár, de a sokhelyütt fekete homokkal fedett óceán parton is el lehet heverni, élvezve a végtelen víztömeg morajlását. A szállodák elsőrangúak, az ételek finomak, az atmoszférán pedig érződik a spanyol könnyedség. Röviden, Tenerife lehetőségek végtelen tárházával várja a felfedezni és pihenni vágyó, kigyerekek társaságában érkező utazókat!

Tenerife: Az ezer élmény szigete

Ez is érdekelhet:

Tenerife: Az ezer élmény szigete

2022.02.01. Krisztina Szeitz

Tetszik ez a bejegyzés?

Oszd meg barátaiddal, hátha ők is érdekesnek találják!.

Tetszik ez a bejegyzés?

Oszd meg barátaiddal, hátha ők is érdekesnek találják!.