Megnyitás | Vissza a főmenühöz

Tenerife: Az ezer élmény szigete

Fekete homokos strand Tenerifén

Fekete homokos strand Tenerifén

A Kanári-szigetekről azt tartják, hogy egy teljesen egyedi világ, sajátos tájjal és kultúrával, Tenerife pedig a több ezer élmény szigete. Kalandozhatsz gyönyörű vidékeken, vásárolhatsz a színes piacokon, napozhatsz a tengerparton, felmászhatsz Spanyolország legmagasabb csúcsára, sétálhatsz az óvárosok kanyargós utcáin, vagy szórakozhatsz modern vidámparkban. Röviden: Tenerife egy olyan hely, ahol mindenki megtalálja álmai nyaralását.

A 2 034km2 alapterületű Tenerife a Kanári-szigetek legnagyobb és legnépesebb szigete, a maga 900 000 fős lakosságával. A szigetet már az ókori egyiptomiak is ismerték, de Tenerifét csak a 15. század végén fedezték fel a spanyol hódítók. Napjainkra a sziget őslakosai, a guanchék már csak kisebbségben találhatóak meg. A sziget fővárosa, Santa Cruz de Tenerife a Kanári szigetcsoport fővárosa is egyben.

Minden, ami Kanári-szigetek

Üdülőparadicsom mindenkinek

Természetes medence Tenerifén

Természetes medence Tenerifén

Tenerifén mindenki garantáltan jól érzi magát, bármilyen érdeklődésű is legyen. A vízpartok rajongói az egész nyaralás alatt gyönyörű strandokon pihenhetnek, a történelem szerelmesei felfedezhetik a hangulatos óvárosok építészetét, az aktív pihenés kedvelői pedig elmerülhetnek a helyi természeti kincsekben és élvezhetik a gyönyörű kilátást számtalan helyen.

Sárkányfa Icod de los Vinos-ban

Sárkányfa Icod de los Vinos-ban

A Kanári-szigetek többi részéhez hasonlóan Tenerife is kivételesen kedvező éghajlattal rendelkezik, emiatt a sziget egész évben népszerű úti cél. A télen 22°C körüli, nyáron 28°C körüli átlaghőmérsékletnek köszönhetően évente közel 5 millió turista érkezik ide. Az üdülőhelyek kiváló infrastruktúrája és létesítményei csak arról gondoskodnak, hogy a sziget látogatói minél elégedettebbek legyen.

Kanári-szigetek, de melyiket válasszam?

Ez is érdekelhet:

Kanári-szigetek, de melyiket válasszam?

Üdülőhelyek és strandok

Costa Adeje tengerpartja

Costa Adeje tengerpartja

A 296 km hosszú tengerpartja mentén számos jól felszerelt üdülőhely kínál kellemes kikapcsolódást mindazoknak, akik pihentető nyaralásra vágynak akár egy nyugágyon, koktéllal a kézben, vagy különféle kalandokat keresve a vízi sportok szerelmeseinek. A leghíresebb üdülőhelyek közül említhetjük például Puerto de la Cruz-t, Puerto de Santiago-t, Costa Adeje-t vagy Playa Paraisot. Ezen úti célok mindegyike gyönyörű strandokkal, jól felszerelt szállodákkal, különféle sport- és éjszakai életekkel büszkélkedhet.

Irány Tenerife!

Pico del Teide Nemzeti Park

Pico del Teide Nemzeti Park

Pico del Teide Nemzeti Park

A mesés tengerpartokon től a sziget belseje számos természeti kincset rejt, amit kár lenne kihagyni. A gyönyörű városok és a természeti látnivalók mellett elsősorban a Pico del Teide Nemzeti Parkot érdemes felkeresni. A lebilincselő vulkanikus táj még a filmkészítőket is megihlette, itt forgatták a Majmok Bolygója című filmet is. A parkban található a Teide vulkán, ami nem csak a Kanári-szigetek és Spanyolország legmagasabb csúcsa is, hanem a világ harmadik legmagasabb vulkánja is.

7 kérdés, amire IGEN a válasz, ha Zanzibárra utazol

Ez is érdekelhet:

7 kérdés, amire IGEN a válasz, ha Zanzibárra utazol

Gasztronómiai különlegességek

Tenger gyümölcsei az étlapon

Tenger gyümölcsei az étlapon

A tenerifei üdülés nem lehet teljes anélkül, hogy ki ne próbálnád a helyi konyha különlegességeit. A halak és a tenger gyümölcseinek kedvelőinek ez a sziget maga a paradicsom - helyi éttermek étlapjain számtalan formában találkozhatsz velük. A szokásos fogások mellett próbáld ki a caldereta de pesado-t (párolt hal paradicsommártásban) vagy a sancocho Canario-t (egészben főtt hal édesburgonyával és mojo mártással). A vacsorát pedig egy pohár helyi mézes rum ron miel zárd, hogy igazi kanári módra étkezz!

2021.05.10. Leona Tomšů

Tetszik ez a bejegyzés?

Oszd meg barátaiddal, hátha ők is érdekesnek találják!.

Tetszik ez a bejegyzés?

Oszd meg barátaiddal, hátha ők is érdekesnek találják!.