Megnyitás | Vissza a főmenühöz

Kanári-szigetek, de melyiket válasszam?

A Kanári-szigeteken kiélvezheti a remek szolgáltatásokat, a modern üdülőhelyeket, a hosszú strandokat, a változatos tájakat, a remek konyhát, a napsütéses napokat valamint az Atlanti-óceán hullámaiban való lubickolást. A sportimádók sem maradnak ki a jóból: mesés golfpályák, különböző néhézségű kerékpárutak, vízisport-központok, túraútvonalak és szédítő sziklafalak várják itt az adrenalinfüggőket. Gran Canaria, Tenerife, La Palma, La Gomera, El Hierro, Fuerteventura és Lanzarote szigetei a spanyol báj megtestesítői.

Tenerife: A zöld óriás

Tenerife

Tenerife Shutterstock

A legnagyobb sziget mindenkit elvarázsol gyönyörű nemzeti parkjaival, UNESCO-emlékeivel. Nem mellesleg itt található Spanyolország legmagasabb hegycsúcsa is, a Pico de Teide. A pezsgő üdülőhelyek remek célpontot jelentenek a szórakozásra vágyóknak, a közel hetven kilométernyi gyönyörű homokos strand pedig mindenkit elbűvöl. Izgalmas kikapcsolódást nyújt a Loro Parque állatkertje és botanikus kertje, ahol a színes papagájok, a táncoló delfinek és a kedves pingvinkolónia minden korosztály arcára mosolyt csal. Az Örök Tavasz Szigete emellett a golfozók paradicsoma. Ők kilenc modern golfpályán csiszolhatják játéktudásukat vagy akár meg is mérettethetik magukat.

Utazz velünk Tenerifére!

Gran Canaria: Családi nyaralásokhoz ideális

Gran Canaria

Gran Canaria Shutterstock

A legnépszerűbb szigetet, Gran Canariát nyüzsgő hangulat jellemzi. A harmadik legnagyobb sziget népszerű a pezsgő üdülőhelyek szerelmesei és a kisgyermekes családok körében is. Északi és nyugati része meredek sziklákkal és vadabb tájakkal varázsolja el a látogatókat, míg a keleti és déli partok nagy homokdűnékkel és aranyszínű, a tengerbe szelíden benyúló strandokkal hívogatnak. Gyönyörű fenyőerdők, pálmafák, kaktuszok, homokdűnék, romantikus öblök és festői falvak váltják egymást a rendkívül fotogén tájban.

Utazz velünk Gran Canariára!

Fuerteventura: A strandolók paradicsoma

Fuerteventura

Fuerteventura Shutterstock

Fuerteventura az Atlanti-óceán legszebb strandjaival, romantikus szélmalmokkal és ízletes halspecialitásokkal is büszkélkedhet. A legmelegebb szigetre látogatók felfedezhetik a színes vízalatti élővilágot, szörfdeszkára pattanhatnak vagy belevethetik magukat számos más vízisport kipróbálásába. Közkedvelt kirándulási célpont a szomszédos Lobos-sziget is, amely gyönyörű tengerpartjával, izgalmas belső tájaival és vadon élő hüllők, madarak és emlősök sokaságával nyűgöz le. Ha szerencséd van, még hosszúszárnyú gömbölyűfejű-delfinek csoportjait is felfedezheted.

Fedezd fel Fuerteventurát!

Lanzarote: A vulkanikus szépség

Lanzarote

Lanzarote Shutterstock

Lanzarote vulkanikus szigete nyugodt környezettel, érdekes építészeti megoldásokkal és magas színvonalú szálláshelyekkel nyűgözi le az ide látogatót. Luxus üdülőhelyek és kopár, vulkanikus tájak váltják egymást, meredek sziklák, barlangok és eldugott strandok határozzák meg a sziget hangulatát, ahol a lelkes szörfösök várják életük legjobb hullámait. Több mint 100 strandja szintén változatosságot ígér: legyen a kedvenced akár a fehér, az aranyszínű, vagy éppen az egzotikus megjelenésű, sötét, vulkanikus homok, biztosan megtalálod itt a megfelelő pihenőhelyet. A helyi konyha is izgalmas, alapját főként a nyúlhús és halak illetve a friss vagy párolt zöldségek jelentik, mellé pedig nagyszerű helyi borokat kóstolhatunk.

Lanzarote tárt karokkal vár!

La Palma: Karnyújtásra a csillagoktól 

La Palma

La Palma Shutterstock

La Palma, a többi szigettel ellentétben, buja zöld növényvilággal rendelkezik. Nem egy klasszikus tengerparti úti cél, a látogatókat elsősorban a természeti szépség, a kiváló konyha és a nyugodt környezet vonzza ide. A dús növényzeten és az azúrkék tengeren túl érdemes felfelé is tekinteni, hiszen La Palma az egyik leglélegzetelállítóbb kilátást kínálja az éjszakai égboltra.

7 izgalmas tény a Kanári szigetekről – Te tudtál róluk?

Ez is érdekelhet:

7 izgalmas tény a Kanári szigetekről – Te tudtál róluk?

La Gomera: A természet gyöngye

La Gomera

La Gomera Shutterstock

La Gomera, a Spanyol Királyság igazi gyöngyszeme. A kis sziget kivételes szépségű nemzeti parkokal, ködös erdőkkel, hegyi falvakkal és sötét vulkanikus strandokkal nyűgözi le a látogatókat. A 625 méter magasan fekvő Mirador de Abrante kilátótoronyból lélegzetelállító kilátás tárul elénk Tenerifére a Pico de Teide hegycsúccsal, a sűrű trópusi erdőkkel és a Garajonay Nemzeti Park lávakéményeivel. A nyugodt, lassú életérzés nagyon fertőző, a helyiek mosolyogva mesélnek a híres Kolumbusz Kristóf történetéről egy pohár friss cukornádlé mellett. Híres expedíciója előtt La Gomera volt a hajóinak utolsó állomása, ahol még feltöltekeztek a hosszú útra, ma pedig már tudjuk, hogy ez a tengeri utazás egy új kontinens felfedezésével végződött.

La Gomera Téged vár!

El Hierro: A karizmatikus apróság 

El Hierro

El Hierro Shutterstock

El Hierro a Kanári-szigetek legkisebbike, amelyet egyelőre nem érint a tömegturizmus. Drámai hegyvidéki tájakkal, érintetlen természettel, gyönyörű búvárparadicsomokkal, kiváló konyhával és számos homokos stranddal hívogat. Az egész évben tartó napsütésnek köszönhetően garantáltan a tányérunkra kerülhetnek olyan finomságok, mint a friss füge, narancs, ananász, banán, szőlő és olajbogyó. Egy másik kellemes adalék lehet a lelkünknek, hogy a sziget teljes felhasznált energiáját megújuló forrásokból állítják elő.

Tetszik ez a bejegyzés?

Oszd meg barátaiddal, hátha ők is érdekesnek találják!.

Tetszik ez a bejegyzés?

Oszd meg barátaiddal, hátha ők is érdekesnek találják!.