Megnyitás | Vissza a főmenühöz

Barcelona – Irány Katalónia fővárosa!

Barcelona

Barcelona Shutterstock

Spanyolország északkeleti felén találjuk Katalónia autonóm közösségét. Ez a lenyűgöző vidék szépséges természeti értékén túl fővárosáról, Barcelonáról vált leginkább ismertté. Nem véletlenül, hiszen a város csakúgy hemzseg a szebbnél-szebb építészeti alkotásokban. Ehhez jön még az egyedi katalán életérzés és persze a foci, mely az itteni kultúra szerves részét képezi. Barcelonában tehát minden megvan, ami egy felejthetetlen városlátogatáshoz szükséges. Érdemes hát útnak indulni és néhány napot ezen a páratlan, temperamentumos helyen eltölteni!

Romantikus séta Barrio Gotico negyedben

Barrio Gotico

Barrio Gotico Shutterstock

Barcelonai pihenésünket célszerű a Barrio Gotico (vagy Barri Gótic) negyed felfedezésével kezdeni. Ennek miértjére a legegyszerűbb magyarázat, hogy itt számtalan műemlék és látnivaló lelhető fel. Ezen felül romantikus, szűk sikátorok végtelennek ható labirintusában kanyarogva veszhetünk bele a pillanat szépségébe. A nevezetességeknél maradva, a Nagy Királyi palota (Palau Reial Major), a Picasso Múzeum és Szent Eulália katedrális abszolút kihagyhatatlanok.
A történelmi negyed feltérképezése után adjuk át magunkat a helyi élet forgatagának a La Rambla nevet viselő sétálóutcában. Itt ugyanis normál esetben megannyi éttermet találni, ahol a helyi konyha ízeibe nyerhetünk bepillantást.

Barcelonai ajánlatainkért kattints!

Antonio Gaudí nyomában

Sagrada Família

Sagrada Família Shutterstock

Habár a Gótikus Negyed szépséges épületei egyértelműen magával ragadják az embert, azért nem szabad megfeledkezni arról, hogy a város turisztikai hírnevének öregbítéséhez Antonio Gaudí is bőven hozzájárult. Az építész leghíresebb munkája, a Sagrada Família, amely egyben a város jelképe. A mai napig befejezetlen bazilika egyedi megjelenésével a turisták kihagyhatatlan célpontja. Persze Gaudínak nem a Szent Család-templom az egyetlen világhírű alkotása. A színpompás mozaikokkal ékített Güell Park ugyancsak páratlan látnivaló. A parkban található Gaudí múzeum szintén izgalmas programként szolgál. Az építész további munkáit is érdemes felkeresni, melyek közül a Casa Milà, a Torre Bellesguard és a Casa Calvet ugyancsak utánozhatatlan építészeti alkotások.

Városnézés Gaudí nyomában: Barcelona 7 legérdekesebb látnivalója

Ez is érdekelhet:

Városnézés Gaudí nyomában: Barcelona 7 legérdekesebb látnivalója

Montjuïc-hegy és a kikötő vonzásában

Katalán Nemzeti Szépművészeti Múzeum

Katalán Nemzeti Szépművészeti Múzeum Shutterstock

A városközponthoz közel magasodik a Montjuïc-hegy, ahol megannyi szépséges épületre és látványosságra bukkanni. A Montjuïc lábától felfelé haladva láthatjuk a Táncoló szökőkutat, a Katalán Nemzeti Szépművészeti Múzeumot és a Poble Espanyol skanzent. Izgalmas nevezetességek, de a legnagyobb érdeklődésre mégis talán az egykori olimpiai falu ad okot, illetve a Montjuïc csúcsán büszkén álló Castell de Montjuïc a Jardí Botànic botanikus kerttel. Innen lenyűgöző kilátás tárul az ember szeme elé. Barcelonában járva egyszerűen kihagyhatatlan. Szerencsére a felejthetetlen élményeket és a pazar kilátást még tovább lehet fokozni az itteni libegő kipróbálásával. A libegővel a hegy tetejéről a tengerpartra érkezhetünk, miközben a magasból élvezhetjük a város szépségét. Páratlan élmény, kár lenne kihagyni. A tengerpartra megérkezvén érdemes egy könnyed sétát tenni és megcsodálni a kikötőt, mely kétezer éves történelmi múltra tekint vissza. A parti sétány és a kikötő együttese tökéletes egy élményekkel teli nap lezárásához.

Barcelona csodálatos látnivalói

Ez is érdekelhet:

Barcelona csodálatos látnivalói

Montserrat és a Madonna

Montserrat

Montserrat Shutterstock

Persze Barcelona bőven tartogat még nevezetességeket, mint például a La Boqueria piacot. Ugyanakkor, ha szorít nem az idő, azt javaslom, hogy a város nyüzsgését magunk mögött hagyva keressük fel a csodás Santa Maria de Montserrat bencés kolostort. A Montserrat-hegy ölelésében megbújó, többszáz éves múltra visszatekintő épületegyüttes őrzi a Fekete Madonnát. A „szűzhöz” évente hatalmas tömegek vándorolnak. Montserrat tehát nemcsak a turisták, hanem a hívők körében is rendkívül népszerűvé vált. A szépséges kolostor megcsodálása után érdemes felkapaszkodni a hegy tetejére, ahonnan nem mindennapi kilátásban gyönyörködhetünk, megkoronázva ezzel felejthetetlen barcelonai tartózkodásunkat.

2021.01.07. Krisztina Szeitz

Tetszik ez a bejegyzés?

Oszd meg barátaiddal, hátha ők is érdekesnek találják!.

Tetszik ez a bejegyzés?

Oszd meg barátaiddal, hátha ők is érdekesnek találják!.