Megnyitás | Vissza a főmenühöz

Városnézés Gaudí nyomában: Barcelona 7 legérdekesebb látnivalója

Park Güell, Barcelona

Park Güell, Barcelona Shutterstock

A lelkes utazókat Barcelona érdekes látni- és látogatnivalók végtelen listájával várja. A katalán fővárosban határozottan nem lesz hiány a szórakozásból - ahogy a napsütéses napok számából sem.

Sagrada Família: Barcelona legismertebb szimbóluma

Sagrada Família

Sagrada Família Shutterstock

A barcelonai látogatás nem lenne teljes a Szent Család, a Sagrada Familia templomának megtekintése nélkül. Végtére is ez a város leghíresebb, és legkeresettebb emlékműve. A katalán építész, Antonio Gaudi remekműve az UNESCO kulturális világörökség részét képezi, és 2026-ra tervezik befejezni. Te is hozzájárulhatsz ehhez a grandiózus építkezéshez, ha vásárolsz egy belépőjegyet, amely többek közt egy olyan toronyba is elvezet, ahonnan lélegzetelállító kilátás nyílik a városra.

Irány Barcelona: a legjobb ajánlatokat itt találod

A Barcelonai Katedrális: A rejtett gótikus kincs

A spanyol Barcelonai Katedrális

A spanyol Barcelonai Katedrális Shutterstock

Nem annyira népszerű, mint a Sagrada Família, pedig abszolút megérdemli a figyelmet. A “gótikus negyednek” nevezett, üzletekkel teli kis szűk utcákkal szemben magasodik a hatalmas, gótikus katedrális és uralkodik a római falakkal határolt épületegyüttesek felett. A Szent Kereszt és a Saint Eulalia katedrális egy olyan lányról kapta a nevét, aki megtagadta a keresztény hitről való lemondást. Az épület oltárfestményekkel és titokzatos légkörével varázsol el, ezenkívül pedig egyedülálló kilátást nyújt a városra. Ehhez elegendő egy rövid kis utat megtenni a felvonóval.

Olvass tovább: a 10 leghíresebb Gaudí-épület

Casa Batlló: Csontok háza

Casa Batlló: Csontok háza

Casa Batlló: Csontok háza Shutterstock

Nem nehéz megérteni, hogy miért hasonlítják olyan gyakran a szecessziós stílusban épült Casa Batlló-t (egy másik Gaudi épület) Claude Mondet Tavirózsák című festményéhez. A színes üvegrétegek olykor kéknek, máskor zöldnek tűnnek, majd pedig úgy csillognak, akárcsak egy tó felszíne. Az épületben nincs egyetlen egyenes vonal sem, mert ahogy Gaudí is mondta: a természetben nem létezik egyenes vonal. Másrészt viszont koponya lakú erkélyekkel és magas, az óceán színét idéző lépcsőkkel büszkélkedhet. Az eredmény rendkívül meghitt...

Ismerd meg Spanyolország többi részét is: irány Andalúzia

La Boqueria: Barcelona legrégebbi piaca

Az ismert La Boqueria piac, Barcelona legismertebb utcája a La Rambla melletti utcában található, és múltja egészen 1217-ig vezet vissza; ekkor jelentek meg itt az első, hústermékeket bemutató standok. Manapság több, mint 200 üzlet, eladók kiáltásai, csengő poharak és meleg köszöntések várják az ide látogatókat. Az egyedülálló légkört elsősorban a tenger sós illata és a frissen sült hal adja, amik megtáncoltatják az ízlelőbimbóitokat. Manapság itt szinte minden megvásárolható a hústermékektől kezdve a tejtermékeken át egészen a zöldség-gyümölcsökig.

La Rambla: A leghíresebb utcák

La Rambla -  Barcelona leghíresebb utcája

La Rambla - Barcelona leghíresebb utcája Shutterstock

A Katalán főtértől egészen a Port Vell kikötőig húzódó sétálóutca tökéletes helyszín egy kiadós sétára. Még érezhető itt az egykori virágkereskedők bája, akiknek valamikor kis üzleteikkel volt tele ez a környék. A helyi kávézók és édességes-standok viszont még ma is elvarázsolhatnak, amelyekben a Crema Catalana (a crème brûlée helyi változata) megkóstolása egy kötelező elem mindenki bakancslistáján.

További látnivaló a közelben: fedezd fel a Monsterrat-kastélyt

Tibidabo: Hegy templommal és kalandparkkal

Shutterstock

Amikor felnézel a városközpontból, a domb tetején egy fenséges templom sziluettjét láthatod. A Szent Szív-templomának tetejét Jézus óriási bronzszobra díszíti, amit lifttel lehet megközelíteni. Előbb vagy utóbb a vidámpark varázsát is felfedezed és annak stílusos retro látványosságait, pl. az óriáskereket a színes üléseivel, ahonnan szintén csodálatos kilátás nyílik a városra. Amíg a gyerekek élvezik az utazást, addig a felnőttek belekóstolhatnak a város kulturális finomságaiba.

Nyaralásban gondolkodsz? Irány Mallorca!

Park Güell: Szokatlan városi pihenés

Park Güell, Barcelona

Park Güell, Barcelona Shutterstock

A buja növényzetben elhelyezett kerámia darabokkal díszített padon való pihenés mindig örömödre szolgál majd. Az eredeti Güell parkban, a Turó del Carmel hegy lábánál azonban még ennél is több csoda vár. A nyugalom színes oázisa a Gaudíra oly jellemző hullámos formáknak és az üvegmozaikoknak köszönhetően szemnek és léleknek is csodás kikapcsolódást nyújt. A főbejárat lépcsőkből áll, amely a száz oszlop csarnokához vezet. Ez pedig egy nagy barlangra hasonlít, amelyben sztalagmitok vannak. A parkban Gaudí házát is megtalálod amelyben élt, ma pedig múzeum működik benne.

Tetszik ez a bejegyzés?

Oszd meg barátaiddal, hátha ők is érdekesnek találják!.

Tetszik ez a bejegyzés?

Oszd meg barátaiddal, hátha ők is érdekesnek találják!.