Megnyitás | Vissza a főmenühöz

Capri luxus ragyogása

Capri tulajdonképpen a széles értelemben vett gazdagság és a romantikus elegancia maga. Már maga a sziget fekvése is magával ragadó. Legegyszerűbben az Amalfi-part Positano városkájából közelíthető meg az átlagos látogató számára. Itt hajóra szállva a kikötőtől lassan távolodva gyönyörködhetünk a sziklás partszakaszra épített városkában, mely épp oly lélegzetelállító, mint maga Capri.

A szigetre érvén egy zsúfolt kikötőben találjuk magunkat, ahonnan felvonóval juthatunk el Capri központi részéhez. A sziklák tetejére épült városkából a kilátás egyszerűen szemet gyönyörködtető, méltán híres a turisták körében. A városka szűk utcái közt kóborolva érezhetjük az autentikus olasz hangulatot. A helyi citromból készült különféle termékeket kedves kis boltokban árulják, mely jól megfér a luxusüzletek méregdrága pompája mellett. Caprin a lehető legtöbb neves divatház képviselteti magát, találkozhatunk itt többek közt a Rolex, a Hublot, a Luis Voitton és a Chanel márkákkal is. Elsőre talán furcsának tűnhet a régi stílusú épületekből harsányan ragyogó elit világmárkák sokasága, azonban könnyen hozzá lehet szokni ehhez az eklektikusan bájos, ennek megfelelően ritka látványához.

Az éttermek autentikusak, a klasszikus olasz ételek, italok, a fagylaltok, mind kifogástalanul finomak. A hely hangulatát a zsúfoltság ellenére is az elégedettség és a jóllét jellemzi. Szinte megunhatatlan a séta, mely egyre mélyebbre visz a sziget csodáiba és kényelmes luxusába.

Azonban, ha kibarangoltuk magunkat a sziget fenti részén és az elbűvölő panoráma után még hiányérzetünk maradt, akkor érdemes visszatérni a kikötőbe. Itt ugyanis jó idő esetén kis csónakkal körbehajózhatjuk a szigetet. A hajókázás során a barlangokba is bepillantást nyerhetünk, ahol úgy érezhetjük magunkat, mintha egy másik világba csöppentünk volna. A rejtett sziklaüregek levegőjének különösen kellemes illata, a víz égszínkék színe leírhatatlanul csodálatos érzéssel tölti el az ide látogatókat.

Capri sokszínűsége és csodálatra méltó eleganciája garancia egy feledhetetlen nyaralásra.

 

 

 

2017.07.21. Krisztina Szeitz

Címke:

Tetszik ez a bejegyzés?

Oszd meg barátaiddal, hátha ők is érdekesnek találják!.

Tetszik ez a bejegyzés?

Oszd meg barátaiddal, hátha ők is érdekesnek találják!.

Felfedeznéd személyesen is? Csak válaszd ki a Te utadat: