Megnyitás | Vissza a főmenühöz

Hogyan segíthet egy utazás az újévi fogadalmaid betartásában?

Újévi fogadalmak és káros szenvedélyek

Újévi fogadalmak és káros szenvedélyek Shutterstock

Ha volt olyan újévi fogadalmad, ami valamelyik káros szenvedélyedtől való szabadulásra vonatkozott, van néhány ötletünk, hogyan tehetnéd ezt igazán stílusosan - és sikeresen!

Spanyolország dohányzásról leszokófélben lévőknek

Alhambra palota, Spanyolország

Alhambra palota, Spanyolország Shutterstock

Amennyiben az utóbbi néhány évet füstfelhőben töltötted, akkor biztosan megfigyelted már, hogy a korábban stílusos szenvedélyed már inkább stigma lett. A füstös bárokat dizájnos bisztrók váltották fel, a filmek gonosz főhősei már szivar nélkül is megvannak, a nők pedig már nem akarják cigarettafüsttel roncsolni a bőrüket. A napsütéses Spanyolország nagyszerű helyszín lehet az utolsó cigid elszívásához, a megbontránkozott járókelők pillantásai nélkül. Még ha a dohányzás hivatalosan tilos is a bárokban, kávézókban és éttermekben, még mindig rengeteg olyan helyet találsz, ahol szenvedélyedet korlátlanul élvezheted. Az utolsó utáni cigarettára pedig az egyetemi város, Granada festői utcáin vagy a Keleti Alhambra Palota árnyékában való séta közben is rágyújthatsz.

Nézd meg legkedvezőbb spanyolországi utazási ajánlatainkat

Rum-fiesta a karibi térségben

Varadera Beach, Kuba

Varadera Beach, Kuba Shutterstock

Észrevetted, hogy az önfeledt esték negatív hatással vannak a testedre, és általában rengeteg alkoholfogyasztás társul hozzájuk? A szem alatti, egyre mélyülő karikák, a titokzatos emlékezetkiesések és a folyamatos bűntudat egyértelműen jelzik, hogy túlságosan közeli kapcsolatba kerültél a társadalmilag leginkább elfogadott tudatmódosítószerrel. Az utolsó pohár alkoholt fogyaszd el ott, ahol a világon a legjobban készítik – a Karib-tenger térségében. Az előállításához használt cukornád kellemesen édes ízt ad a desztillátumnak, amely kiemelkedő a kevert italokban. Temesd be lábaidat a homokba Varadero végtelen strandján, és a tengert figyelve egy képzeletbeli vastag fekete vonallal húzd ki a fejedben az átmulatott éjszakákat. A májad és a lelked hálásak lesznek érte.

Kuba – a Karibik-térség gyöngyszeme

Ez is érdekelhet:

Kuba – a Karibik-térség gyöngyszeme

Szenvedélyes torkoskodás Salzburgban

Történelem és gasztronómia Salzburgban

Történelem és gasztronómia Salzburgban Shutterstock

Előétel, leves, főétel, desszert... Vagy inkább rögtön kettő? Az agyad azt mondja, hogy ne, a tested azonban kompromisszumok nélkül nyúl a következő adag kalória után. Ne aggódj, nem vagy ezzel egyedül. Sokan vannak azok a szenvedéllyel étkezők, akik aggodalommal figyelik a mérleg nyelvét, amelyik könyörtelenül halad folyamatosan jobbra. Az elhízással kapcsolatos egészségügyi kockázatok felsorolása gyakran olyan, mintha csak még több olajat öntenél a tűzre. Erről a közös társadalmi hiányosságunkról, melyet egy üzleti ebéd során a varrás mentén megrepedt nadrág vagy egy gombbal meglőtt kolléga kísér, általában inkább nem beszélünk. Az életmód megváltoztatására vonatkozó nehéz döntést egy téli nyaralás során, az ausztriai Salzburgban is meghozhatod, a híres Mozart városában, amely a kiváló gasztronómiát, a történelmi emlékműveket és az elegáns szállodai létesítményeket ötvözi. Ha pedig mozgáshiányod lenne, a várostól mindössze egy órányi autóútra található a gondosan karbantartott síközpont.

Kényeztesd magad Ausztriában télen is

Vásárlási láz New Yorkban

Vásárlás New Yorkban

Vásárlás New Yorkban Shutterstock

Még akkor is elkap a vásárlási láz, amikor a szekrényeidből már kifolynak a nem hordott tavalyi kollekció darabjai, és több hűségkártya van a pénztárcádban, mint készpénz? Akkor biztosan a kereskedők kedvence, emellett pedig tapasztalt shopaholic vagy. Szabadulj meg a felesleges vásárlási köröktől és a nehezen megszerzett megtakarításaidat költsd el inkább utazásra, hogy felejthetetlen élményekben lehessen részed. A kozmopolita New York, mintha csak az utolsó vásárlási őrülethez lett volna megalkotva, ahol a rengeteg olcsó, de jó minőségű ruhadarabtól teljesen elszédülsz. A vadonatúj ruhádban sétálhatsz a fényesen megvilágított Times Square-en, és tervezgetheted a következő nyaralásodat, ahol a tavalyi kollekcióból származó sosem viselt ruhadarabokat szellőztetheted meg.

A nyüzsgő New York sosem alszik

Ez is érdekelhet:

A nyüzsgő New York sosem alszik

Tetszik ez a bejegyzés?

Oszd meg barátaiddal, hátha ők is érdekesnek találják!.

Tetszik ez a bejegyzés?

Oszd meg barátaiddal, hátha ők is érdekesnek találják!.