Megnyitás | Vissza a főmenühöz

Hol nyaraljunk a gyerekkel? 6 varázslatos utazás, amelyet a Disney rajzfilmek ihlettek

Bandhavgarh nemzeti park Indiában

Bandhavgarh nemzeti park Indiában Shutterstock

Indulj útnak a legapróbb családtagokkal egy mesebeli utazásra, amit kedvenc hősei inspiráltak. Látogass el a finom szépségek városába, Arendelle behavazott királyságába, vagy esetleg Maugli dzsungelébe. Ráadásul nem csak a gyermekeid kívánságát válthatod valóra…a saját gyerekkori álmaidat is újraélheted!

Idézd fel A szépség és a szörnyeteg romantikus történetét Franciaországban

Elzász várai mesébe illőek

Elzász várai mesébe illőek Shutterstock

Ez a történet régebbi, mint az idő maga… Valószínűleg minden gyermek ismeri egyik kedvenc meséjének, A szépség és a szörnyeteg főcímdalának a szövegét. Köszöntsd személyesen „bonjourral” Bella városát – majd Elzász további városait is, amelyek mind inspirálták őt. Eguisheim, Riquewihr és Ribeauvillé csak néhány festői táj a felsorolásból, amelyekről azt mondják, hogy a macskaköves utcáik és a szép középkori épületeik hatással voltak az animátorokra. Sétáljatok rajtuk végig, kóstoljátok meg a friss bagetteket, vagy lapozzatok bele a könyvekbe. Megnézhetitek a közelben lévő kastélyokat is, amelyek különleges állatok lakóhelyeit idézik.

A legkedvezőbb utazások Franciaországba

Mary Poppins egy szuperfrenofrenetikomaxikapitális nappal vár rátok!

Szent Pál-székesegyház, London

Szent Pál-székesegyház, London Shutterstock

Vidám nyaralásra vágysz? Ugyan kéményseprőt manapság elég nehéz találni, de London közepén egy örömteli napot élhetsz át Mary Poppins stílusban akár nélkülük is. Menj vissza az időben a dicső Szent Pál székesegyház árnyékába, vagy élvezd a Sky Gardenről az arra a pénzügyi negyedre nyíló panorámát, ahol Mr. Banks is dolgozott. A régimódi Angliában való tartózkodást a Ludgate Hill-en található Hardy’s Sweet Shop retro boltjában vásárolható édességek édesítik meg.

Fedezd fel Londont: A legjobb utazások

Szeretsz hóembert építeni? Irány a norvég Jégkirályság!

A Jégkirályság Tromsø régiójában, Norvégia

A Jégkirályság Tromsø régiójában, Norvégia Shutterstock

Norvégia nem éppen a legolcsóbb úticélok egyike, de ha az igazi „Jégvarázs” élményt szeretnétek átélni, tartanotok kell magatokat a „Leto It Go” mottójához. A havas kalandodat az éves Finse hegyi falu jégzenei fesztiváljával is kezdheted. Svenat és rénszarvas barátait a sarkvidéki Tromsø városában találjátok meg. Az utazás lezárásaként pedig érdemes megnézni Akershus várát Oslóban, ami Anna és Elza kastélyát inspirálta.

Nyaraljatok Norvégiában

Éljetek át Mulánnal egy nem mindennapi kirándulást Kínába

Tiltott város Pekingben, Kína

Tiltott város Pekingben, Kína Shutterstock

Az izgalmas kínai kirándulás a Kínai Nagy Falnál kezdődik, ami alapvetően megidézi a Mulán Legendája című film nyitó jelenetének a hangulatát. Gondolj csak a háborús hunok támadására. Mindezek után eredj a sárkányok nyomába Peking Tiltott városában, ami egy mesebeli, színes császári városra hasonlít. Végül pedig pattanj fel a nagy sebességű vonatra és menj el Xian városába, aminek közelében található a híres Agyaghadsereg. Ez a helyszín a világörökség része, és a leggazdagabb mauzóleumok közé tartozik a földön, aminek a részét képezi az égetett agyagból készült, eltemetett hadsereg is. Amikor megnézed őket, biztosan eszedbe jut majd Li Shang kapitány és Ping katona (aki tulajdonképpen az álruhás Mulán).

Járd be Kínát

Ausztrália vizei és a Kis Hableány kalandjai

Ningaloo Marine Park, Ausztrália

Ningaloo Marine Park, Ausztrália Shutterstock

Ugyan a dugongok nem teljesen felelnek meg a tengeri sellőkről alkotott képnek, de a hullámos vörös haj és a lila bikini kiegyenlítik a kedvességükkel és egyedülálló szépségükkel – ami oka lehet annak, hogy Kolumbusz Kristóf és legénysége miért tévedt el a tengeri sellőkkel. Menj el az Ausztrália nyugati partján található Ningaloo Marine Parkba, hogy saját szemeddel is megnézhesd ezeket a félénk teremtményeket. Megcsodálhatod majd az óriás cápákat, delfineket, teknősöket és más tengeri állatokat is.

Nyaralás gyerekszemmel

Fedezd fel az indiai vadont, mint Maugli a Dzsungel könyvében

Bandhavgarh nemzeti park Indiában

Bandhavgarh nemzeti park Indiában Shutterstock

A vadon élő állatok szerelmeseinek indiai utazásuk során mindenképp el kell látogatniuk Madhja Prades államba, ahol a Bandhavgarh, Kanha és a Pench nemzeti parkok terülnek el. A helyi lakosok védik a veszélyeztetett, ennek köszönhetően növekvő tigris populációt, így ha szeretnéd látni Sir Kánt a vadonban, ezeken a helyeken van rá a legnagyobb esélyed. Vagy inkább Baluval a medvével, a Majomkirállyal vagy a kígyóval, Ká-val találkoznál szívesen? Ez a régió ad otthont az ajakos medvéknek, boáknak, szürke piszemajmoknak és az utolérhetetlen leopárdoknak. Annak azonban, aki Bagirát, a fekete párducot szeretné látni, kicsit délebbre kell mennie.

Irány India – válassz a legjobb szervezett utak közül

Tetszik ez a bejegyzés?

Oszd meg barátaiddal, hátha ők is érdekesnek találják!.

Tetszik ez a bejegyzés?

Oszd meg barátaiddal, hátha ők is érdekesnek találják!.