Megnyitás | Vissza a főmenühöz

Nyaralás gyerekszemmel

Milyen nyaralást választanának a gyerekek?

Milyen nyaralást választanának a gyerekek? Max Goncharov

A családi nyaralás kiválasztása nagyon összetett sportág, maximális összpontosítást, rengeteg türelmet és egy nagy adag képzelőerőt igényel. A sport terminológiája a hosszútávú futásról és a bizonytalan kimenetelű végeredményről szól: A fáradt sportolót őrületes ováció helyett néha unott ábrázatú gyerekek várják. Talán segítene, ha egy pillanatra a gyerekeink szemén keresztül néznénk a nyaralásra – mutatjuk, mire gondolunk.

Fontos, hogy ne felejtsd el figyelembe venni gyermeked egyedi személyiségét, de kiindulópontnak kiválasztottuk a leggyakoribb archetípusokat, és az ő igényeik alapján állítottuk össze a legmegfelelőbb és legérdekesebb úticélokat a következő családi nyaralásotokhoz.

A szenvedélyes turista

Albánia az egész családot lázba hozza

Albánia az egész családot lázba hozza Shutterstock

Gyermeked megörökölte a túracipődet, és a legnagyobb örömöt az érintetlen természetben való séta okozza számára? Rengeteg, eredeti szépségében és természetességében megmaradt területet találhattok Albániában. Az igazi balkáni vidék szépsége a hegyekben bújik meg. A tiszta folyókkal átszelt érintetlen természet virággal borított rétjein és sűrű erdeiben könnyen szembe találhatjuk magunkat vadon élő farkasokkal, medvékkel vagy akár hiúzokkal is. A festői országot különböző nehézségi fokozatú turistaútvonalak keresztezik. A turizmus kicsit kevésbé nomád oldalát viszont Madeira hozhatja közelebb hozzátok. Az Atlanti-óceán hullámaival körülölelt örök tavasz szigetére jellemzőek a vízcsatornák (levádok), amelyek körül számos túraútvonal vezet. Újdonságként a Sky Walk Cabo Giaro adrenalin parkot is felkereshetitek. A mély szakadék feletti üvegtömbökből kialakított kilátó terasz várja látogatóit (Európa legmagasabb sziklája).

A törékeny hercegnő

Alhambra mesés birodalma

Alhambra mesés birodalma Victoriano Izquierdo

Az aprócska hercegnők romantikus álmai egy varázspálca suhintással valósággá válhatnak a párizsi Disneylandben. A már-már giccsesen tökéletes dekorációk között kedvenc mesehőseikkel fényképezkedhetnek, élvezhetik a vásári hangulatot és a szülők legnagyobb örömére rengeteg ajándéktárgy beszerzésére tehetnek kísérletet. A spanyol Andalúzia szintén elkápráztathatja az ifjú álmodozókat az Alhambra palota keleti szépségével - piros falaival, virágoskertjeivel és gazdagon díszített udvaraival mintha ha csak az Ezeregy éjszaka meséjéből került volna oda.

A kihívást jelentő ínyenc

Az igazi olasz pizza

Az igazi olasz pizza Shutterstock

Olaszország meglátogatása a nem annyira, és a nagyon kifinomult ízlésű ínyenceket is megörvendezteti. A nagyszerű pizza, spagetti, és a pokolian finom, krémes fagylalt, halak és a tenger gyümölcsei - mindez ezerféleképpen elkészítve. Mi szülők pedig örömmel vehetjük tudomásul, milyen kényelmes is lehet az egészséges életmód elveinek betartása és hogy a gyakran csintalan gyermekünk olasz társaihoz képest valójában egy megtestesült angyal.

A született építész

A Golden Beach Ciprus északi részén

A Golden Beach Ciprus északi részén Shutterstock

Kisvödör, lapát, homokkal teli kiscipők és anyuka unalomig ismételt mondókái. Ezek az aprócska építészek ismertetőjelei. Az ideális terület az ő alkotásaik számára a széles, homokos és lassan mélyülő tengerpart. Ezek közül a legszebbeket a Kanári-szigetek, a méltán híres Zakynthos, Bulgária strandjai és az elegáns Ciprus partjai kínálják.

Az állatok és a mezőgazdaság kedvelői

Ausztria - az agroturisztika központja

Ausztria - az agroturisztika központja Shutterstock

A kis földművesek és a jövőbeli állatorvosok néhány osztrák farmon úgy élhetnek majd, mint hal a vízben. Ausztria az agroturisztika egyik ígéretes országa és szokatlanul széles a különböző gazdaságok skálája. A friss levegőn megkóstolhatod a frissen sütött kenyeret egy kis házi lekvárral, a gyerekek pedig élvezhetik a borjak, cicák és bárányok társaságát. A mezőgazdasági gépek pedig működés közben inspirálják a kisebb, de az idősebb fiúkat is.

Az unatkozó tinédzser

Az idősebb gyerekek beleszeretnek Dubajba

Az idősebb gyerekek beleszeretnek Dubajba Shutterstock

A legnagyobb fejtörést a kamaszodó gyermekekkel való nyaralás okozhatja. A strandon való séták, a közös vacsorák és a látnivalók felfedezése számukra néha a poklot magát jelentik - a nyaralásnak ugyanis elsősorban menőnek kellene lennie. A szuper modern luxusboltjaival, építészeti kincseivel, fedett sípályájával, modern aquaparkjaival és elegáns hoteleivel teli Dubajban az unalom fogalma nem ismert. A végtelen zenei bulikat pedig a világ legjobb DJ-ivel a napsütötte Ibizán és a görög Mykonos

szigetén élhetik át.

Az adrenalin-függő

Aquapark is van? Mehetünk!

Aquapark is van? Mehetünk! Shutterstock

Gyermeked mindig a legnehezebb mászókát választja a játszótéren, és nincs számára elég magas és komoly akadály? Akkor mindenképpen olyan helyben érdemes gondolkodnotok, ahol izgalmas aquaparkok várják. Az elmúlt években a modern tengerparti üdülőhelyek száma úgy növekedett, mint a gomba eső után. Saját tapasztalatok és visszajelzések alapján ajánljuk az észak-olaszországban, Lido di Jesolo-ban található Aqualandiát, ami az egész család számára óriási élmény lesz. Nem hiányozhat innen a lusta folyó, Európa legmagasabb vízesése, az öreg kontinens legmagasabb bungee jumping tornya, a hullám medence, a karibi homokos pihenőövezet, a luxuskörnyezet, az elsőosztályú éttermek és kávézók, mászófal, színházi előadások, játszóterek, csúszdás pancsolómedencék a legkisebb látogatók számára , és persze a játszóterek sem. Nem hagytunk ki semmit, ugye?

A kismalac

Pomorie tele van kincset érő iszappal

Pomorie tele van kincset érő iszappal Shutterstock

Végre megvalósulhat a gyermekkori álmod és büntetlenül dagonyázhatsz a sárban. A gyógyító iszapban való dagonyázás a szülőket is örömmel tölti el. A Pomorie nevű üdülőhely Bulgáriában egy híres balneológiai terület, ahol ilyen, jótékony élettani hatásairól ismert dagonya várja a strandolni vágyókat. A sárfürdők eredményesen kezelik a bőrbetegségeket, de a légúti és a mozgásszervi megbetegedéseket is.

Tetszik ez a bejegyzés?

Oszd meg barátaiddal, hátha ők is érdekesnek találják!.

Tetszik ez a bejegyzés?

Oszd meg barátaiddal, hátha ők is érdekesnek találják!.