Megnyitás | Vissza a főmenühöz

Horvátország egyszerű bája

Dubrovnik

Dubrovnik

Horvátország egyre népszerűbb úti céllá vált a turisták körében. Ez persze nem meglepő, hiszen közel van hozzánk, könnyen megközelíthető, és gyönyörű a maga egyszerű voltában.

Be kell vallanom, első látogatásom alkalmával talán kicsit túl egyszerűnek találtam az országot. A kopár szikláival, köves tengerpartjával, és puritán megjelenésével. Azonban, amint jobban kezdtem megismerni, és több városkát bejártam, rájöttem, az egyszerűsége hordozza magában a szépségét. A kezdeti bizonytalanság után rabul ejtettek a Krk-sziget sziklái, Rovinj romantikus óvárosa és a kis falvak hangulatos bája, melyek mellett elhajóztunk Spilt-től egészen Dubrovnik-ig.

Szép lassan beláttam, hogy a köves tengerpartnak rengeteg pozitív tulajdonsága van, csupán a megfelelő lábbeli beszerzése kell, hogy tökéletesen élvezhessük. Ha kellőképpen odafigyelünk talpunk biztonságára, akkor nincs más dolgunk, mint, hogy átadjuk magunkat a tiszta, gyönyörű kék tenger lágy hullámainak. A tenger nem csupán a fürdőzőknek nyújt élvezetet, a búvárkodás szerelmesei is kiélvezhetik a kékség csodáit. Aki  azonban a víz felett érzi legjobban magát az sem fog csalódni. Rengeteg különféle hajó áll a turisták szolgálatára, így a vitorlázás és a yacht kedvelői is könnyedén megtalálhatják a számukra legmegfelelőbb kikapcsolódási formát.

A gyönyörű tenger mellett az ételekről sem szabad megfeledkeznünk. A tenger kincsei elsősorban a halak szerelmeseinek járnak a kedvében, de a húsimádók is találhatnak finom fogásokat. Nekik mindenképp ki kell próbálniuk a csevapcsicsát, mely több különféle hús keverékéből, grillen készül. Mindezek mellett rengeteg, finom gyümölcsöt is találhatunk az utcai árusoknál, melyek remek csemegét kínálnak a forró nyári melegben.

Horvátországban mindenképpen érdemes nyitott szemmel járni, hiszen a csodás tengerpart mellett sok szép régi épülettel is találkozhatunk, melyek a városnézést még élvezetesebbé és izgalmasabbá teszik. Bármelyik kikapcsolódás is legyen a hozzánk közel álló, abban biztosak lehetünk, hogy egyikben sem fogunk csalódni.

2017.07.21. Krisztina Szeitz

Címke:

Tetszik ez a bejegyzés?

Oszd meg barátaiddal, hátha ők is érdekesnek találják!.

Tetszik ez a bejegyzés?

Oszd meg barátaiddal, hátha ők is érdekesnek találják!.