Megnyitás | Vissza a főmenühöz

Így lesz élmény a kempingezés

Irány a camping!

Irány a camping!

A kempingezést itthon mindig is egy megosztó nyaralási formának tekintettem. Az utazásnak/ kirándulásnak ezt a formáját valaki vagy nagyon szereti, vagy elutasítja, de minimum ódzkodik tőle. Középút ritkán fordul elő. Néha az élet mégis úgy hozza, hogy az ember vesz egy nagy levegőt és a low budget előnyei okán, vagy buliból, esetleg egyszerű kalandvágyból fejest ugrik a kempingezés rejtelmeibe.

Ha esetleg Te is most ismerkedsz a fogalommal, vagy még soha nem próbáltad, de kedvet érzel hozzá, akkor az alábbi sorok Neked szólnak. Habár komplex kemping-kisokossal nem szolgálhatok, azért bízom benne, hogy sikerül egy picit közelebbi perspektívát mutatnom.

Ezért lehet imádni

Baráti kempingezés

Baráti kempingezés

A kemping (vagy camping) legnagyobb előnye a szállodával és az apartmannal szemben, hogy sokkal nagyobb szabadságot biztosít. Abszolút testközelbe hozza a természet minden élményét; a vízpartot, az erdőket, a felhőket és a csillagokat. Ezen túl egyszerre lehet elkülönülni és közelebb is kerülni embertársainkhoz. Itt merőben más jelentést kap a közösség élménye, mint esetleg egy apartmanban.

A kempingek leggyakrabban a tavak, tengerpartok közvetlen közelében, vagy az erdők szélén kerültek kialakításra, így a természetközeliség abszolút domináns szerephez jut.

Európa 9 legszebb természetes medencéje

Ez is érdekelhet:

Európa 9 legszebb természetes medencéje

Nem elhanyagolható szempont, hogy a camping jóval olcsóbb, mint az apartman vagy a szálloda. Így, ha low budget üzemmódban vagy, akkor mindenképpen érdemes adni neki egy esélyt. Ráadásul a szálláson megspórolt pénzt lehet a nyaralás többi részére fordítani.

Ha sportosabb, lazább az életstílusod és ehhez megfelelő életfelfogással rendelkezel, akkor a camping-et garantáltan neked találták ki.

Legismertebb formái

Lakókocsis romantika

Lakókocsis romantika

Ha a lehető legteljesebb módon szeretnél közel kerülni Földanyához, akkor a vadkemping (nem kiépített kemping) lesz a nyerő választás, de fontos tudni, hogy ez nem mindenhol megengedett, ezért mindig tájékozódj előzetesen. Bizonyos országokban találsz kijelölt, a szabadstrandhoz hasonló táborhelyeket, de vannak desztinációk, ahol a sátrazás csak kempingekben megengedett.

A sátras kempingnél saját sátor felállítására van lehetőség, de helyszíntől függően akár már előre felállított sátrat is lehet kölcsönözni. Továbbá érkezhetsz lakókocsival és bérelhetsz a helyszínen mobilházat, vagy helyneként apróbb, egyszerű bungalókat is. Míg sátor esetén közösségi tusoló, illemhely és konyha használat van, addig lakókocsinál és mobilháznál ez az alvóhellyel együtt biztosított.

Amire figyelni kell

Családi camping

Családi camping

Habár a kempingezés nagy szabadságot ad, azért jó néhány dologra érdemes odafigyelni. Az adott hely felszereltségi szintje abszolút mérvadó, hiszen nem mindegy, hogy egy felsőbb kategóriás, szolgáltatásokban bővelkedő kempingre vagy egy alacsonyabb színvonalú, kevésbé felszerelt és karban tartott típusra esik a választásod.

Legjobb úti célok autós nyaraláshoz

Ez is érdekelhet:

Legjobb úti célok autós nyaraláshoz

Íme néhány dolog, amit tudni érdemes:

  • Ne vidd magaddal a fél gardróbot. Könnyen tisztítható pamut ruházat és nem túl sok variáció a praktikum jegyében! Gondolj a piszkos ruha egyszerű és gyors tisztítására, amit lehet kézzel kell megtenned, habár sok kempingben már biztosítanak mosógépet.
  • Ha újonnan vásároltad a sátrad, akkor indulás előtt egyszer mindenképp verd fel. Ne a nyaralás alatt derüljön ki, ha esetlegesen hibás.
  • Főleg sátorozás esetén ajánlott mobil tűzrakó helyet és felfújható matracot is beszerezni.
  • Lakókocsis nyaralás előtt a jármű műszaki állapotát mindig ellenőrizd/ellenőriztesd le.
  • Csak kijelölt tűzgyújtó helyen rakj tüzet.
  • Ne szemetelj.
  • Egy jó kés/ bicska legyen a zsebedben, táskádban. Soha nem lehet tudni.
  • Jó, ha van szúnyogriasztó, zseblámpa, gyufa vagy öngyújtó, zsebkendő és vécépapír.
  • Elsősegélydoboz mindig legyen nálad!

Kemping=szabadság

Kemping=szabadság

A kempingezés vitathatatlanul egyfajta életérzés, egy különleges életstílus. Válaszd akár a szerényebb sátras vagy a luxus lakóautós verziót, az egyedi élmény és a felhőtlen szabadság érzete garantáltan nem marad el!

A szezon legjobb ajánlatai önellátással!

2021.06.25. Krisztina Szeitz

Címke:

Tetszik ez a bejegyzés?

Oszd meg barátaiddal, hátha ők is érdekesnek találják!.

Tetszik ez a bejegyzés?

Oszd meg barátaiddal, hátha ők is érdekesnek találják!.