Megnyitás | Vissza a főmenühöz

Ismerd meg a világ legjobb koktéljait

A világ legjobb koktéljainak nyomában

A világ legjobb koktéljainak nyomában Shutterstock

Május 13-án van a Nemzetközi Koktélnap. Tudtad, hogy ezt a világhírű ünnepet a híres cseh barista és újságíró, Alexander Mikšovic alapította? Az első tematikus napot 1999-ben rendezték meg, azóta pedig hagyománnyá vált. Az igazi ínyencek viszont azt is tudják, hogy azok a legtökéletesebb italok, amiket sok év tapasztalatával és eredeti alapanyagokból mixelnek ott, ahonnan azok eredetileg származnak. Csatlakozz hát hozzánk egy utazásra a koktélok világa körül.

Az amerikai Queens

Queens koktél New Yorkból

Queens koktél New Yorkból Shutterstock

Ha a koktélok valódi eredete után kutakodnál, fontos felfedezésed lehet, hogy ezek többsége több, mint 200 évvel korábbról, az USA-ból származik. Alfájuk az ananászlével összekevert, jól ismert Queens koktél. Felvirágoztatása az angol Harry Craddock nevéhez fűződik, és az 1930-as évek tájékára tehető. Receptjét később híres koktélkönyvébe is beleírta, amit ő maga adott ki. Ezek után talán nem meglepő, hogy az eredeti, legfinomabb Queens koktélt New Yorkban kóstolhatod meg.

Miből áll a Queens?

  • 4,5 cl londoni száraz gin
  • 1,5 cl száraz martini
  • 1,5 cl édes martini
  • 3 cl ananászlé

A jeget és a többi összetevőt tedd a shakerbe, „rázd össze”, majd egy szűrőn át öntsd martinis pohárba. Citromhéjjal, kókusszal, ananásszal vagy mentával díszítsd.

Ananásszal vagy anélkül, irány a Nagy Alma!

Az olasz Bellini

A frissítő olasz Bellini koktél

A frissítő olasz Bellini koktél Shutterstock

Ha a klasszikus ízek rajongója vagy, akkor vedd célba Olaszországot és kóstold meg a híres olasz festőről, Giovanni Belliniről elnevezett koktélt. A Bellini egy nagyszerű, modern kombinációt alkot a francia Chambord likőrrel. A likőr ízét a fűszeres és mézes konyakban érlelt málna és szeder alapozza meg, aromája pedig a hozzáadott vaníliakivonattal és citromhéjjal válik igazán élvezhetővé.

Hogyan készül a Bellini?

  • 5 cl őszibarackpüré
  • 10 cl prosecco
  • chambord – elég néhány csepp

Öntsük pezsgőspohárba az őszibarackpürét, majd öntsük fel proseccoval. A Chambord-ot a legvégén cseppentsük bele.

Fedezd fel az olasz konyha rejtelmeit

A mexikói Margarita

Újításokra nyitott mexikói Margarita

Újításokra nyitott mexikói Margarita Shutterstock

Igazi tengerparti italra vágysz? Akkor az eredeti mexikói Margaritába első kortyra beleszeretsz. Bár hagyományos formájában terjedt el igazán, ha a shakerbe teszel egy kis chilit vagy egy kis koriandert, még ennek az ízélménye is tovább fokozható.

Hogyan készül a Margarita?

  • 4,5 cl tequila (legideálisabb a reposado)
  • 1,5 cl frissen facsart lime leve
  • 2 kanál agave szirup

Minden összetevőt a jéggel együtt a shakerbe teszünk, összerázzuk és szűrőn keresztül egy jéggel teli, alacsony pohárba öntjük. A koktél eredeti verziójában a peremét a lime levével megnedvesítjük és sóba forgatjuk. Díszítésként lime-ot használunk.

Kóstold meg az eredetit: a legjobb mexikói utazások

2019.05.13. Invia

Címke:

Tetszik ez a bejegyzés?

Oszd meg barátaiddal, hátha ők is érdekesnek találják!.

Tetszik ez a bejegyzés?

Oszd meg barátaiddal, hátha ők is érdekesnek találják!.