Megnyitás | Vissza a főmenühöz

Kedvenc úticéljaink és a covid: erre készülj!

Földgömb a tengerparton

Földgömb a tengerparton

Vajon kedvenc nyaralóhelyeink elérhetőek már a turisták részére? Mikor érdemes elindulnunk? És a legfontosabb: ott vagyunk már?

A 2020-as év számos kihívás és nehézség elé állította az utazás szerelmeseit: szeptembertől a külföldi utazások csak abban az esetben voltak elérhetőek számunkra, ha a hazaérkezést követően vállalni tudtuk a 10 napos karantént, vagy a 2 negatív PCR teszt elkészítését és az ezzel járó költségeket, novembertől pedig a járvány hatására már a belföldi pihenésünkről is le kellett mondanunk.

Jó hír azonban, hogy mostantól - több, mint egy év után - a kormány friss rendelete értelmében védettségi igazolványunk birtokában ismét korlátozások nélkül térhetünk haza külföldi utazásunkról és szabadon látogathatjuk a belföldi szállás- és vendéglátóhelyeket is. Védettségi igazolvány hiányában a hazaérkezést követően továbbra is 10 nap karantén letöltése szükséges, vagy kiválthatjuk ezt 2 negatív PCR teszttel, melyet 5 napon belül legalább 48 óra időkülnbséggel kell elvégeznünk.

Összegyűjtöttük, 2021-ben milyen feltételekkel kereshetjük fel ismét kedvenc úticéljainkat.

Az információk tájékoztató jellegűek és az aktuális fejleményeknek megfelelően folyamatosan frissülnek. Hivatalos hírekkel kapcsolatban minden esetben kérjük, hogy konzultáljon utazási szakértőjével, illetve keresse fel a Konzuli Szolgálat oldalát.

Úticél Beutazás feltétele Beutazási feltétel gyermekek esetében Beutazási feltétel teljesíthető védedttségi igazolvánnyal? Gyermek védettségi igazolvánnyal rendelkező kísérővel Reptérre, országba érkezés utáni teszt
Egyiptom

72 órán belüli negatív PCR

vagy

QR kóddal ellátott uniós vakcina útlevél

6 éves kor alatt nincs IGEN (kétnyelvű oltási igazolással)
6 éves korig
 
Törökország

72 órán belüli negatív PCR/48 órán belüli antigén

vagy

védettségi igazolvány

6 éves kor alatt nincs IGEN 18 éves korig  
Görögország

72 órán belüli PCR, 48 órán belüli gyorsteszt

vagy

2. oltás után 14 nappal

vagy

betegségen átesést követően a fertőzéstől számított 30. és 180. nap közt

12 éves kor alatt nincs NEM NEM Szúrópróbaszerűen
Kanári-szigetek EU digitális igazolvány (oltottságról szóló, negatív teszt eredményű PCR vagy antigén, igazolás a fertőzésen való átesésről)  12 éves kor alatt nincs NEM NEM  
Maldív-szigetek 72 órán belüli PCR teszt 1 éves kor alatt nincs NEM NEM Szúrópróbaszerűen
Dominikai Köztársaság Nincs korlátozás   NEM NEM Szúrópróbaszerűen
Ciprus

EU digitális igazolvány (oltottságról szóló, negatív teszt eredményű PCR, igazolás a fertőzésen való átesésről)

 12 éves kor alatt nincs      
Tunézia

72 órán belüli PCR 

12 éves kor alatt nincs      
Bulgária

uniós Covid igazolvány, vagy adattartalmával megegyező igazolvány

vagy

15. nap és 180 napon közt a betegséget követően

vagy 72 orán belüli PCR teszt vagy 48 órán belüli antigén

12 éves kor alatt nincs NEM NEM  
Horvátország

digitális Covid igazolvánnyal

vagy

negatív PCR/antigén teszttel

vagy

11. nap és 180 napon közt a betegséget követően

vagy

Covid védőoltással

 12 éves kor alatt nincs      
Spanyolország  EU digitális igazolvány (oltottságról szóló, negatív teszt eredményű PCR vagy antigén, igazolás a fertőzésen való átesésről)   12 éves kor alatt nincs NEM NEM  
Egyesült Arab Emírségek, Dubai 72 órán belüli PCR teszt 12 éves kor alatt nincs NEM NEM  Érkezéskor teszt
Egyesült Arab Emírségek, Abu Dhabi

48, 72 vagy 96 órán belüli PCR teszt

  NEM NEM

Érkezéskor, 6. napon és 12. napom

Olaszország

2. oltás után 14 nappal

vagy

Covid betegségen átesett utazok

vagy

48 órán belüli PCR teszt 

6 éves kor alatt nincs NEM NEM  
Montenegró

teljes oltottság

vagy

Covid betegségen átesett utazok

vagy

72 órán belüli PCR/48 órán belüli antigén teszt 

 18 éves kor alatt nincs, amennyibel oltási igazolvánnyal rendelkező szüleikkel utaznak      
Seychelle szigetek 72 órán belüli PCR        

Egyiptom

Nílus partja

Nílus partja

A konzuli szolgálat hivatalos, aktuális információi

Egyiptom területére 72 óránál nem régebbi angol nyelvű negatív PCR teszt felmutatásával utazhatunk. A PCR teszt bemutatása alól mentesülnek a QR kóddal ellátott uniós vakcinaútlevéllel vagy magyar védettségi igazolással oltási igazolással tudják alátámasztani, hogy a Pfizer/ Astra Zeneca/ Moderna/ Johnson & Johnson/ Szputnyik/ Sinopharm/ Sinovac mindkét adagot megkapták, és a második oltás óta 14 nap eltelt. A PCR teszt bemutatási kötelezettség alól mentesülnek a 6 éven aluli gyermekek.

Az útlevél ellenőrzése előtt ki kell töltenünk egy az egészségügyi állapotunkra vonatkozó regisztrációs lapot, amelyen meg kell adnunk az egyiptomi tartózkodási helyünket, telefonszámunkat, e-mail címünket és a biztosításunknak adatait.

A legnagyobb kínálat Egyiptomba!

Törökország

Hadrianus kapu

Hadrianus kapu

A konzuli szolgálat hivatalos, aktuális információi

A 2021 májusbában Magyarország és Törökország között létrejött megegyezés értelmében, ha már átestünk a koronavírus fertőzésen, vagy vakcina által szereztünk védettséget, és ennek tényét védettségi igazolvánnyal tudják bizonyítani, a magyar állampolgárok, illetve a felügyeletük alá tartozó 18 életévüket be nem töltött gyermekek teszt- és karantén-kötelezettség nélkül léphetnek be Törökország területére.

Védettségi igazolvány hiányában minden 6 évesnél idősebb látogatónak rendelkeznie kell egy 72 óránál nem régebbi PCR vagy 48 óránál nem régebbi antigén teszttel.

Törökországba utazásunk további feltétele a https://register.health.gov.tr oldalon található formanyomtatvány kitöltése, függetlenül attól, hogy melyik beutazási feltétel teljesítésével léphetünk be az országba.

A legnagyobb kínálat Törökországba!

Görögország

Santorini

Santorini

A konzuli szolgálat hivatalos, aktuális információi

Görögországba legkorábban a második oltást követő 14 nap elteltével utazhatunk. Az oltás megtörténtét igazoló hivatalos dokumentumnak angol nyelven is tartalmaznia kell a beoltott személy nevét, az oltáshoz használt vakcina típusát és az oltások időpontját.

A Görögország által jelenleg elfogadott oltóanyagok: Pfizer BioNtech, Moderna, Astra Zeneca/Oxford, Novavax, Johnson & Johnson/Janssen, Sinovac Biotech, Gamaleya (Szputnyik), Cansino Biologics, Sinopharm.

Amennyiben még nem rendelkezünk oltással és nem estünk át a betegségen, negatív PCR teszt bemutatásával léphetünk be az országba. A teszt eredményét bemutató igazolásnak angol nyelvűnek kell lennie és tartalmaznia kell a tesztelt személy nevét, valamint a személyi igazolványának, vagy útlevelének sorszámát. 72 óránál nem régebbi negatív PCR vagy 48 óránál nem régebbi gyorstesztre 12 éves kor felett minden utazónak szüksége van. 

A betegségen való átesettségünket hivatalos, állami szerv, vagy magánlabor által kiállított, angol nyelvű, a nevünket és a fertőzés dátumát is tartalmazó igazolással kell bizonyítanunk. Ezzel a dokumentummal a covid-19 vírus szervezetünkben való regisztrált kimutatását követő 30. és 180. nap között látogathatjuk Görögországot.

Az oltás, betegségen történt átesés vagy a negatív teszt eredmény igazolására EU tagállamként a görög hatóságok elfogadják az EU Digitális Covid 19 igazolást.

Az országba történő belépés előtt előfordulhat, hogy szúrópróba jelleggel PCR vagy gyorsteszt elvégzésére kérnek minket. Pozitív eredmény esetén, ha már rendelkezünk oltással 7 napos, míg oltás nélkül 10 napos hatóság által felügyelt karanténra köteleznek. Amennyiben más, közúti megközelítését választjuk az országnak, pozitív eredmény esetén belépésünket megtagadják.

Az utazás megkezdése előtt mindenkinek regisztrálnia kell a https://travel.gov.gr/ oldalon. A regisztrációt követően meg kell várni a QR kódot, melyet telefonon, vagy kinyomtatva be kell mutatni az érkezéskor, vagy repülős út esetén a járatra történő felszállás előtt.

A legnagyobb kínálat Görögországba!

Kanári-szigetek

Lanzarote panorámakép

Lanzarote panorámakép

A konzuli szolgálat hivatalos, aktuális információi

A Kanári-szigetekre történő beutazásunkra jelenleg ugyanazok a feltételek vonatkoznak, mint Spanyolországra.

Repülős utazások esetében még az utazás megkezdése előtt regisztrálnunk kell a https://www.spth.gob.es/ oldalon, vagy a SPAIN TRAVEL HEALTH – SpTH applikáción keresztül. A regisztrációt követően kapott QR kódot érkezéskor kell bemutatnunk.

A legnagyobb kínálat a Kanári-szigetekre!

Maldív-szigetek

Maldív-szigetek bungalói

Maldív-szigetek bungalói

A konzuli szolgálat hivatalos, aktuális információi

A Maldív-szigeteken 72 óránál nem régebbi negatív PCR tesztet kérnek, akkor is, ha már rendelkezünk oltással. A teszt alól csak az egy évesnél fiatalabb gyermekek mentesülnek. A Maldív-szigetekre történő érkezésünkkor egészségügyi vizsgálatot végeznek, illetve szúrópróbaszerűen tesztelnek is.

A szigetekre beutazást megelőzően minden utazónak nyilatkoznia kell egészségügyi állapotáról, amit a https://immigration.gov.mv/tourist-visa/ oldalon keresztül tehetünk meg.

Amennyiben vendégházban töltöttük pihenésünket, a szigetek elhagyása előtt 72 órával ismét (saját költségen fedezett) PCR teszten kell részt vennünk.

A szigetekre történő beutazáskor és a szigetek elhagyásakor a légitársaságok szintén kérhetnek 72 óránál nem régebbi negatív PCR tesztet.

A legnagyobb kínálat a Maldív-szigetekre!

Dominikai Köztársaság

Családi kép a Dominikai-köztársaságban

Családi kép a Dominikai-köztársaságban

A konzuli szolgálat hivatalos, aktuális információi

A Dominikai Köztársaság a beutazókat nem kötelezi negatív PCR teszt elvégzésére, illetve az oltottság bizonyítására. Beutazáskor szúrópróbaszerűen végeznek PCR tesztet, kivéve akkor, ha rendelkezünk negatív 72 órán belüli PCR teszttel, vagy a beoltottságot bizonyító dokumentummal. A beutazás előtt az alábbi oldalon kell regisztrálunk: https://eticket.migracion.gob.do/

Számítanunk kell arra, hogy bár a Dominikai köztársaságba belépéskor nem feltétel a PCR teszt vagy az oltás, ettől függetlenül a légitársaságok kérhetnek 72 óránál nem régebbi PCR tesztet. Erre az információra az Invia utazási szakértői a személyre szabott ajánlatok előkészítése során külön kitérnek.

A legnagyobb kínálat a Dominikai Köztársaságba!

Ciprus

Ciprus, Famagusta

Ciprus, Famagusta

A konzuli szolgálat hivatalos, aktuális információi

Ciprusra jelenleg akkor utazhatunk, ha rendelkezünk COVID igazolvánnyal és elvégeztük a https://cyprusflightpass.gov.cy/en/home oldalon a kötelező regisztrációt. A COVID igazolványokat négy esetben fogadják el:

 • igazolja, hogy megkaptuk a szükséges oltásokat és eltelt a ciprusi Egészségügyi Minisztérium által előírt ídő (1 adagos oltás esetén 14 nap múlva lehetséges az utazás, 2 adagos oltás esetében a második oltást követően)
 • igazolja, hogy az Európai Gyógyszerügynökség által jóváhagyott, vagy a Szputynik-V vagy a Sinopharm vagy a Sinovac két dózisú védőoltás valamelyikének első oltása megtörtént és felgyógyultunk a betegségből
 • igazolja, 14 nappal korábban de 180 napnál nem régebben PCR tesztünk pozitív eredményt mutatott
 • rendelkezünk az utazás megkezdése előtt 72 órán belül készített negatív PCR eredménnyel

Észak-ciprusi Török Köztársaságot csupán Törökország ismeri el, más ország nem. A magyar hatóságok nem tartanak fenn kapcsolatot az észak-ciprusi területtel, ebből kifolyólag a fenti szabályozásoktól eltérő beutazási feltételek is előfordulhatnak.

A legnagyobb kínálat Ciprusra!

Tunézia

Karthágó

Karthágó

A konzuli szolgálat hivatalos, aktuális információi

Tunéziát 72 óránál nem régebbi QR-kóddal ellátot negatív PCR teszt birtokában látogathatjuk.

Regisztrációs kötelezettségünknek a https://app.e7mi.tn oldalon található adatlap kitöltésével tudunk eleget tenni.

A legnagyobb kínálat Tunézia!

Bulgária

Szent Alexander Nyevszkij Székesegyház

Szent Alexander Nyevszkij Székesegyház

A konzuli szolgálat hivatalos, aktuális információi

Bulgáriát választottuk nyaralásunk színhelyéül? Akkor 3 lehetőség közül választhatunk, bármelyik teljesítésével karantén nélkül tölthetjük pihenésünket Bulgáriában.

Uniós Covid igazolvánnyal, vagy adattartalmával megegyező Covid igazolvánnyal a második oltás beadását követő 14 nap elteltével utazhatunk. Az oltási igazolványnak tartalmaznia kell a nevünket, születési dátumunkat, az oltás(ok) beadásának dátumát, az oltóanyag fajtáját, az oltóanyag gyártóját, az oltóanyag tételszámát, a beadott dózis mennyiségét, valamint a dokumentumot kiállító ország és hatóság megnevezését. Bulgáriába való beutazáshoz elfogadott védőoltások: Pfizer-BioNTech, Moderna, AstraZeneca, Janssen, Sputnik V, Sinopharm, Sinovac, Covishield. 

Bulgáriába akkor is szabadon utazhatunk, ha rendelkezünk pozitív PCR vagy antigén gyorsteszt igazolással. A pozitív teszt eredménye nem lehet 180 napnál régebbi és 15 napnál frissebb. A kiállított igazoláson szerepelnie kell az utazó nevének, a tesztet végző intézmény nevének, címének, elérhetőségének, a teszt időpontjának és a pozitív eredménynek latin betűkkel kiírva.

A harmadik lehetőség a 72 óránál nem régebbi PCR vagy 48 óránál nem régebbi, ám hivatalos szerv által kiállított antigén gyorsteszt. Az elfogadott gyorstesztek listáját ezen az oldalon találjuk: https://coronavirus.bg/bg/965 . Az eredménynek tartalmaznia kell az utazó személyes adatait, a tesztet végző intézmény adatait, valamint a teszt időpontját, típusát és a negatív eredményt latin betűkkel kiírva.

A legnagyobb kínálat Bulgáriába!

Horvátország

Család Horvátországban

Család Horvátországban

A konzuli szolgálat hivatalos, aktuális információi

Horvátország területére Magyarországról korlátozás mentesen digitális Covid igazolvány felmutatásával utazhatunk. Amennyiben nem rendelkezünk igazolvánnyal, az alábbi feltételek valamelyikének kell eleget tennünk:

 • rendelkezünk 72 óránál nem régebbi, negatív SARS-CoV-2 PCR teszt (PCR teszt) vagy a mintavételtől számított 48 óránál nem régebbi, az EU-által elfogadott antigén-alapú gyorsteszttel
 • a határátlépést követően saját költségünkre tesztet végeztetünk, a teszt eredményének megérkezéséig pedig vállaljuk a házikarantént
 • rendelkezünk 11 napnál korábbi de 365 napnál nem régebbi pozitív PCR, vagy antigén teszttel (melyekkel hitelt érdemlően bizonyítani tudjuk, hogy átestünk a fertőzésen)
 • rendelkezünk Covid elleni védőoltással, kétdózisú védőoltás esetén a második dózist kővetően, míg egydózisú (Janssen) vakcina esetében legalább 14 nappal a beadását követően

A beutazás előtt regisztrálni kell a https://entercroatia.mup.hr oldalon.

A legnagyobb kínálat Horvátországba!

Spanyolország

Alcala kapu

Alcala kapu

A konzuli szolgálat hivatalos, aktuális információi

Spanyolországba jelenleg a formanyomtatvány kitöltésén kívül rendelkeznünk kell EU digitális Covid igazolással. A Covid igazolványnak három változatát fogadják el:

 • Az oltottságról szóló igazolást (valamelyik WHO vagy EMA által engedélyezett vakcina szükséges) az utolsó szükséges dózis beadását követő 14. naptól (a Sputnyik vakcina nem tartozik az elfogadottak közé)
 • A belépéstől visszafelé számított 72 órán belüli PCR vagy 48 órán belüli antigén gyorstesztet
 • 11 napnál régebbi és 180 napnál korábbi pozitív PCR tesztet, mellyel igazoljuk, hogy átestünk a Covid betegségen

Az utazás megkezdése előtt regisztrálnunk kell a https://www.spth.gob.es/ oldalon, vagy a SPAIN TRAVEL HEALTH – SpTH applikáción keresztül. A regisztrációt követően kapott QR kódot érkezéskor be kell mutatnunk.

A legnagyobb kínálat Spanyolországba!

Egyesült Arab Emírségek

Ejtőernyőzés Dubaiban

Ejtőernyőzés Dubaiban

A konzuli szolgálat hivatalos, aktuális információi

Dubaiba utazáshoz 72 órán belüli, angol nyelven kiállított, papíralapú negatív PCR tesztre van szükségünk. A teszt bemutatása nem szükséges 12 év alatti gyermekek és súlyos fogyatékossággal elők esetében. A reptérre érkezéskor vár minket egy következő teszt, melynek eredményét elkülönítve kell megvárni. Az eredményt SMS-ben küldik 24 órán belül. Negatív eredmény estén nincsenek további korlátozások, azonban pozitív eredményt követően 10 napos karantén szükséges (saját költségvetésünk terhére), amelyet a hatóságok döntése alapján, vagy az általunk választott szálloda területén kell töltenünk, vagy egy kijelölt karanténhotelben. A 10 napos karantén minden esetben saját költségünkre történik, és további tesztekkel sem rövidíthető le.

A legnagyobb kínálat Dubaiba!

Fényképezkedő pár a Zájed sejk mecset előtt

Fényképezkedő pár a Zájed sejk mecset előtt

A konzuli szolgálat hivatalos, aktuális információi

Abu-Dhabiba 48 órán belüli negatív PCR teszttel utazhatunk. Amennyiben rendelkezünk oltással (a második oltás időpontja óta is eltelt legalább 28 nap), az érkezést követően kötelező teszten kell részt vennünk, további karanténkötelezettség nélkül, újabb PCR teszttel a 6. napon, amennyiben nem rendelkezünk, érkezéskor kötelező PCR teszt, további karanténkötelezettség nélkül, újabb PCR teszttel kiegészítve a 6. és 12. napon.

A belépés előtt regisztrálnunk kell a https://smartservices.ica.gov.ae/echannels/web/client/guest/index.html#/residents-entry-confirmation oldalon.

A legnagyobb kínálat Abu Dhabi-ba!

Olaszország

Puglia tengerpart

Puglia tengerpart

A konzuli szolgálat hivatalos, aktuális információi

Olaszországi utazásunk korlátozás mentességéhez három feltétel közül az egyiknek kell eleget tennünk (melyet igazolhatunk az uniós digitális Covid-igazolvánnyal):

 • el kell telnie a második oltásunktól  14 napnak, az oltásról (Európai Gyógyszerügynökség (EMA) vagy az olasz hatóság által elismert oltóanyagot fogadják el (Comirnaty-Pfizer, Moderna-Spikevax, Vaxzevria-AstraZeneca, Janssen-Johnson&Johnson) az Európai Unió által elfogadott green pass-nak megfelelő angol nyelvű igazolást kell bemutatnunk
 • hitelt érdemlően bizonyítani tudjuk, hogy átestünk a betegségen és a fertőzést igazoló első teszttől 180 nap még nem telt el
 • rendelkezünk 48 óránál nem régebbi PCR/antigén teszttel

A fenti feltételeket 6 évesnél fiatalabb gyermek esetében nem kell figylemebe venni. 

Ezen kívül a https://app.euplf.eu/#/ oldalon található adatlap kitöltése is kötelező.

A legnagyobb kínálat Olaszországba!

Montenegró

Túrista a kotori öbölben

Túrista a kotori öbölben

A konzuli szolgálat hivatalos, aktuális információi

Montenegró területére 2021 augusztus 21-ét követően az oltás tényéről szóló védettségi igazolvány vagy 72 óránál nem régebbi PCR teszt vagy 48 óránál nem régebbi antigén teszt birtokában utazhatunk. Amennyiben 14 napnál régebbi PCR vagy antigén teszttel tudjuk igazolni, hogy átestünk a fertőzésen és még nem telt el 180 nap szintén beutazhatunk az országba.

A legnagyobb kínálat Montenegróba!

Seychelle-szigetek

Látogató a Vallée de Mai természetvédelmi ter

Látogató a Vallée de Mai természetvédelmi ter

A konzuli szolgálat hivatalos, aktuális információi

Amennyiben a Seychelle-szigetekre tervezzük látogatásunkat, figyelembe kell vennünk, hogy a beutazáshoz 72 óránál nem régebbi negatív PCR tesztre, valamint egy teljes körű, Covid-19-re is kiterjedő baleset és betegségbiztosításra lesz szükségünk. Ezen felül az utazás megkezdése előtt regisztrálunk kell a https://seychelles.govtas.com/ oldalon.

Előfordulhat, hogy a légitársaságok ennél szigorúbb feltételeket támasztanak, erről részletes információt utazási szakértője nyújt ajánlatkérését követően.

A legnagyobb kínálat a Seychelle-szigetekre!

A hivatalos információk forrása: https://konzuliszolgalat.kormany.hu

Utoljára frissítve: 2021.10.25

2021.05.21. Invia

Tetszik ez a bejegyzés?

Oszd meg barátaiddal, hátha ők is érdekesnek találják!.

Tetszik ez a bejegyzés?

Oszd meg barátaiddal, hátha ők is érdekesnek találják!.