Az Invia követi a honlap használatát érintő szokásait, és azok alapján személyre szabott tartalmakat, ajánlatokat és termékeket ajánl Önnek. Amennyiben az „Értem” gombra kattint, vagy a beállítások megváltoztatásának kihagyásával bárhova máshova az oldalon, azt úgy tekintjük, hogy hozzájárul a cookie-k használatához és ahhoz, hogy a honlap használatával kapcsolatos adatait továbbítsuk a reklámhálózatoknak és közösségi oldalaknak, hogy azok az Ön számára érdekes hirdetéseket jeleníthessenek meg más oldalakon. A személyre szabást, a cookie-k használatát és adatai továbbítását bármikor kikapcsolhatja/módosíthatja az Adatvédelmi beállítások részben. További információt az adatvédelemről itt talál.

Értem

Horvátországi nyaralás - ajánlatok és tippek

A híres Horvátország gyönyörű kavicsos strandokat, halászfalvakat, nyüzsgő üdülőhelyeket, zöld szigeteket, műemlékeket és meleg fogadtatást kínál.  

Horvátország egyedisége az Adriai-tenger változatosságában, számtalan öbölben és strandban, nyugodt légkörben, nagyszerű konyhában és a tevékenységek széleskörűséggében rejlik. Érdekes tengeri élet, középkori műemlékek, nemzeti parkok, sportlétesítmények és modern szállodák. A kiváló közlekedési kapcsolatok és a szolgáltatások minőségének emelkedése teszi Horvátországot gyöngyszemmé az utazók szemében.

Melyik régió érdekli?

Isztria

Félsziget az ország északi részén. Élénk városok emlékművekkel, fenyőerdőkkel.

Havi átlaghőmérséklet: : Levegő hőmérséklete: 29 °C Tenger hőmérséklete: 24 °C

már 10 170 Ft-tól

Közép Dalmácia

A keleti Adria legfestőibb része. Hófehér kavicsos strandja Európa legszebbje.

Havi átlaghőmérséklet: : Levegő hőmérséklete: 29 °C Tenger hőmérséklete: 24 °C

már 9 565 Ft-tól

Kvarner-öböl

Az öbölben megtalálható a népszerű Pag, Krk, Kvarner, Cres, Losinj, Rab sziget.

Havi átlaghőmérséklet: : Levegő hőmérséklete: 30 °C Tenger hőmérséklete: 25 °C

már 9 565 Ft-tól

Lanterna

Zöld félsziget Porec-től északra. Kavicsos strandok fokozatosan mélyülő tenger.

Havi átlaghőmérséklet: : Levegő hőmérséklete: 28 °C Tenger hőmérséklete: 25 °C

már 9 565 Ft-tól

További úti célok

Legjobb értékelést kapott horvát szállások

További szállások

A tökéletes szállást keresi?

A horvát tengerpart elbűvöl a sokszínűségével. Váltakoznak a szaggatott sziklák, kavicsos strandok, fokozatosan mélyülő, homokos tengerpartok és romantikus öblök. A kisgyermekes családok és az adrenalin szerelmesei egyaránt megtalálják a helyüket. A nemzeti parkok a természet csodálatos képződményei. A történelmi Dubrovnik, az elegáns Korcula, a modern Split és számos kis sziget ideális hely a kirándulásokhoz.

Térkép

Térkép Megtekintés a térképen

Időjárás

Horvátország éghajlatát tekintve három területre osztható: alpesi hegyvidéki terület, kontinentális belső térség és adriai, part menti szakasz. A tengerpart mediterrán éghajlatú, ez forró és száraz nyarat, meleg tavaszt, napos őszt és enyhe, esős telet hoz magával. Az Adriai-tenger partján a legnépszerűbb időszak a július és augusztus, amelyek egyben a legmelegebb hónapok is. Ekkor a hőmérséklet 25°C és 35°C között ingadozik, a tengervíz pedig 28°C körüli. A legmagasabb hőmérséklet Dél-Dalmáciában mérhető, 40°C a nyári hónapokban.

Hőmérséklet jellege havi bontásban

Kellemes Kitűnő

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10
 • 11
 • 12

Minden úticél időjárása

Gyűjts inspirációt blogbejegyzéseinkből