Megnyitás | Vissza a főmenühöz

Mallorca és titkai, avagy amit még nem tudsz a legnagyobb Baleár szigetről

Mallorca titkai

Mallorca titkai Shutterstock

A Baleár szigetek legnagyobbika nem csak megfizethető tengerparti üdülőhelyeket kínál, hanem gazdag történelmet is, drámai tájat, ízletes gasztronómiát és nagyszerű borokat. Ráadásul, bármire, bármennyire készülsz is, jó eséllyel még így is tartogat majd meglepetéseket. A következő hét dolgot valószínűleg nem is tudtad Mallorcáról...

Palmában a templom oltára Mekka felé fordul

La Seu

La Seu Shutterstock

Le Seu, az egyik legnagyobb gótikus katedrális Európában Palma de Mallorca városában található, és hatalmas, ólomüveg ablakaival varázsol el. Abból a szempontból is érdekes, hogy az egykori arab mecset helyén áll. Mindenki, aki az oltár előtt térdel, Mekka irányába fordul, nem pedig Jeruzsálem irányába. A híres katalán építész, Antoni Gaudí, részt vett a katedrális egy részének a rekonstrukciójánál, amelyet mindenképp érdemes meglátogatni.

Fedezd fel Mallorca elrejtett kincseit!

Ez is érdekelhet:

Fedezd fel Mallorca elrejtett kincseit!

A teniszező, Rafael Nadal szülőhelye

Rafael Nadal szülőhelye

Rafael Nadal szülőhelye Shutterstock

A világhírű, profi teniszező, Rafael Nadal Manacorában, a sziget keleti részén, egy turisztikailag kedvelt városban született. A jobb kézzel író, de bal kézzel teniszező, sokoldalú fiatalembert a szintén profi teniszező nagybátyja edzette. 2016-ban a városban megnyílt a Rafael Nadal teniszakadémia, amely lehetővé teszi az ígéretes teniszezők számára tanulmányaik és edzéseik folytatását.

Válassz legkedvezőbb mallorcai ajánlataink közül!

Az egyik legnagyobb föld alatti tavak egyike

Az egyik legnagyobb föld alatti tó

Az egyik legnagyobb föld alatti tó Shutterstock

A szigeten számos látványos barlangrendszer vár, ezek közül is az egyik legnépszerűbb a Porto Cristo városában található Cuevas del Drach. A titokzatos barlangok a Világ egyik legnagyobb, és Európa legnagyobb föld alatti tavát rejti magában. A túrák különböző területeken haladnak keresztül, ahol hihetetlen cseppkőképződményeket fedezhetsz fel.

Európa 9 legszebb természetes medencéje

Ez is érdekelhet:

Európa 9 legszebb természetes medencéje

Díjnyertes mallorcai borok

Díjnyertes borok

Díjnyertes borok Shutterstock

Mallorcán az emberek már évszázadok óta foglalkoznak a szőlőtermesztéssel. A helyi borok különösen népszerűek voltak a királyi udvarban a spanyol félszigeten. Miután a 19. század végén a levéltetvek megsemmisítették a szőlőt, a gazdáknak pedig új megélhetést kellett keresniük, a szőlőültetvények nagy részét mandulaültetvényekre cserélték. Manapság azonban a mallorcai borászat ismét virágzik. A bortúrák népszerű kirándulási tevékenységek itt. Látogasd meg az egyik legrégebbi szőlőültetvényt, a Bodega Ribas-t.

A legjobb magyar borok nyomában

Ez is érdekelhet:

A legjobb magyar borok nyomában

A varázslatos kör alakú kastély

Bellver Kastély

Bellver Kastély Shutterstock
</>

A Palm Öböl feletti zöld hegységen fekvő Bellver kastély az egyetlen kör alakú kastély Spanyolországban. II. Jakab király építtette, mint királyi rezidencia, még a 14. század elején. Három félkör alakú toronnyal és egy nagyobb toronnyal rendelkezik, amihez a várárok felett egy híd vezet. Manapság a Bellver nyitva áll a nagyközönség előtt, és az itt található múzeummal, Mallorca lenyűgöző történelmét mutatja be a turisták számára.

Fedezd fel a legendákkal átszőtt spanyol Monsterrat kastélyt

Ez is érdekelhet:

Fedezd fel a legendákkal átszőtt spanyol Monsterrat kastélyt

Az Es Trenc tengerpartjairól minden évben homokhegyek tűnnek el

Es Trenc Beach

Es Trenc Beach Shutterstock

Az Es Trenc Mallorca egyik legismertebb tengerpartjai közé tartozik, amit főleg érintetlenségének köszönhet. A két kilométer hosszúságú fehér homok és a kristálytiszta türkizkék színű víz miatt az egyik legnépszerűbb helyszín a szigeten. Ugyan nem kapcsolódik egyik üdülőhelyhez sem és szinte mindentől kicsit távolabb esik, ettől függetlenül otthonos éttermeket és úszómesteri felügyeletet kínál. Évente több, mint 500 000 ember látogatja meg a tengerpartot, akik akaratlanul is elhordanak egy nagyobb adag törölközőkben és fürdőruhákban megbújt homokot.

Nézd meg a legjobb mallorcai nyaralásokat!

A legnagyobb privát medence a Baleár-szigeteken

Love Island

Love Island Shutterstock

Mallorcán forgatják a Love Island című brit TV-műsort, a sótermelésről híres Ses Salines nevű faluban található magánvillában. A villa a Baleár-szigetek legnagyobb privát medencéjével büszkélkedhet, amelyet úgy terveztek meg, hogy az egy tengerpartnak tűnjön. Szintén lenyűgöző maga az épület is, amelyet egy franciaországi ingatlan pontos másolataként építettek meg.

Híres filmes helyszínek

Ez is érdekelhet:

Híres filmes helyszínek

Tetszik ez a bejegyzés?

Oszd meg barátaiddal, hátha ők is érdekesnek találják!.

Tetszik ez a bejegyzés?

Oszd meg barátaiddal, hátha ők is érdekesnek találják!.