Megnyitás | Vissza a főmenühöz

Mire készüljünk, amikor egzotikus nyaralást tervezünk?

Egzotikus nyaralás előtti teendők?

Egzotikus nyaralás előtti teendők?

Elérkezett az évszak, amikor az emberek a hideg idő elől egzotikus úticélokra menekülnek. Azok közé tartozol, akik a nyaralásukat az óceánon túl, és nyári telelésként képzelik el? Ne bízz semmit a véletlenre és ne hagyd az utolsó pillanatra, mert számos elintéznivaló van az indulás előtt.

Fontos, hogy itt nem érdemes arra számítani, hogy az utosó pillanatban jobb áron fogsz majd tudni utazást foglalni. A távolsági járatok másfajta elv alapján működnek, és minél több légitársaság tölti meg a gépet, a repülőjegyek árai annál magasabbak lesznek, ezért érdemes inkább korábban, a First Minute akciókat igénybe véve foglalni.

First minute vadászat

Ez is érdekelhet:

First minute vadászat

Ráadásul ha az utolsó pillanatban foglaltad le nyaralásodat, de kiderül, hogy nincs érvényes útleveled, olyan országba készülsz, ahova védőoltás vagy vízum szükséges, nem biztos, hogy ezek elintézésre marad elegendő időd..

Utazási dokumentumok

Egzotikus úticélok esetén az útlevél érvényességi idejének a visszaérkezéstől számított legalább 6 hónapig érvényesnek kell lennie. Ne feledkezz meg arról sem, hogy a vízum helyének üresen kell hagyni egy oldalt. Néhány országban nem fogadnak el izraeli bélyegzővel ellátott útlevelet - például az Egyesült Arab Emírségek is ezek az országok közé tartozik. Az Egyesült Államokban pedig valószínűleg az arab pecsétekkel teli útlevelet nem fogják kedvelni. Ha sokat utazol, ne ess kétségbe, hiszen Magyarországon probléma nélkül lehet két útleveled is, viszont mindig tájékozódj indulás előtt a célországod aktuális beutazási felételeiről.

Egyesült Arab Emírségek

Egyesült Arab Emírségek

Itt találod a Konzuli Szolgálat utazási tanácsait országoként

Egzotikus országok belépési feltételei

Magyarországon a vízumot vagy a turisztikai kártyákat a legtöbb esetben előre kell elintézni. Minden országban más érvényességi idő van meghatározva. Esetlegesen számolni kell nem meggyorsítható, több napos vagy hetes, várakozással teli folyamattal is.

A legfontosabb tudnivalók az utazás előtt

A Zöld-Foki szigetek az egyik legismertebb ország, ahová vízum szükséges, viszont csak a megérkezés után lehet azt elintézni.

Oroszország nagyobb részébe, vagy Kínába való kiutazáshoz vízumra, továbbá egy meghívólevélre is szükséged lesz (amit vagy az utazási iroda biztosít az utazás megszervezése során, vagy az adott országban lakó személy meghívására van szükség).

Kínai nagy fal

Kínai nagy fal

Kubába turista vízum igénylése elegendő. Ezt a kártyát, Budapesten, a Kubai Köztársaság Nagykövetségén lehetséges igényelni. A nagykövetségen hosszabb várakozási idővel állítják ki, az utazási iroda pedig néhány napon belül kiadja. Például egy Dominikai Köztársasági utazás esetén hasonló az eljárás.

Hasznos tanácsok a tökéletes egzotikus utazáshoz

Ez is érdekelhet:

Hasznos tanácsok a tökéletes egzotikus utazáshoz

Az USA-ba való belépéskor az ESTA engedélyt szükséges elintézni (kb. 14 USD). Az ESTA rendszerébe való regisztráció legalább az indulás előtt 72 órával ajánlott, és csak az USA Belbiztonsági Minisztériumának honlapján lehetséges.

A Srí Lankába való belépéshez elektronikusan, az ETA rendszerében szükséges regisztrálni (kb. 35 USD). Ezt a repülőtérre való megérkezés után is lehetséges megtenni.

Top 5 egzotikus úti cél

Ez is érdekelhet:

Top 5 egzotikus úti cél

Azonban nem szükséges turista vízum például Thaiföldre, az Egyesült Arab Emírségekbe, Balira és a Maldív-szigetekre sem.

Maldív-szigetek

Maldív-szigetek

Védőltás

Néhány országba való belépéshez javasolt védőoltás, míg némelyekhez kötelező. A speciális oltásokat, mint a japán encephalitis, veszettség vagy a meningococcus oltások, indulás előtt 5-6 héttel szükséges beadatni. Ennél kevesebb idő alatt nem alakul ki a szervezetben az adott betegség elleni immunitás. Az egzotikus országokba való utazáshoz szükséges alapvető védőoltások lehetnek a sárgaláz vagy a tífusz elleni védőoltások.

Amennyiben ebben az évben egy szafaris nyaralást választottál, akkor sárgaláz elleni védőoltást biztosan szükséges beadadtni. A védőoltásról szóló igazolás az eljárás után 10 nappal válik hatályossá és kb. 10 évig érvényes.

Védőoltások egzotikus úticélokra

Védőoltások egzotikus úticélokra

Teljesítettél minden fentebb említett lépést? Akkor már csak az egzotikus paradicsomban való utazást kell várni. Már csak egy tanácsunk maradt a végére: az úticél kiválasztása során, figyelj oda, mikor van az esős évszak!

Címke:

Tetszik ez a bejegyzés?

Oszd meg barátaiddal, hátha ők is érdekesnek találják!.

Tetszik ez a bejegyzés?

Oszd meg barátaiddal, hátha ők is érdekesnek találják!.