Megnyitás | Vissza a főmenühöz

Olaszország legszebb strandjai

Olaszország a lenyűgöző látnivalók, a gazdag történelem, a kiváló konyha és végül, de nem utolsó sorban a csodálatos strandok országa. Olaszország kitűnő úticél a búvárkodás és a vízi sportok szerelmeseinek, valamint a gyermekes családoknak és a szerelmespároknak egyaránt.

1. Baia dei Turchi, Puglia

Ez a hosszú strand elrejtve található egy védett természetvédelmi területen, Puglián, Otranto városától északra. Sűrű fenyves erdő veszi körül, egy kilométernyi fehér homok és az ország egyik legtisztább vize jellemzi, amelynek köszönhetően Kék zászló díjat is nyert.

Baia dei Turchi

Baia dei Turchi

2. Baia delle Zagare, Puglia

A tengerpart egy azonos nevű szállodán keresztül, vagy Mattinata városából hajóval közelíthető meg. Meredek mészkő sziklák védik, melyek a smaragd színű Adriai-tengerből emelkednek ki. A tengerpart mindössze fél mérföld hosszú, nagyjából 30 látogató fürdőzhet itt naponta (a szálloda vendégein kívül), annak érdekében, hogy a partszakasz érintetlen és gyönyörű maradjon.

Baia delle Zagare

Baia delle Zagare

3. Spiaggia di Sansone, Elba

A toszkán Elba szigetének számos szép strandja van, de Sansone biztosan a legszebbek közé tartozik. Partja érintetlen - homok és sima fehér kavics keveréke - nyugtató hatással van a lélekre. Az áttetsző sekély vize vonza a családokat és a merülés szerelmeseit.

Spiaggia di Sansone

Spiaggia di Sansone

4. Marasusa, Calabria

A calabriai Marasusa Beach Trofea városában található, a Tirrén-tenger partján, Vibo Valentia tartományban. A festői öblök, az érintetlen fehér homok és a nyugodt, tiszta vizek otthona. A rejtett sziklák és a félreeső öblök a romantikára és a kikapcsolódásra lettek teremtve.

Marasusa

Marasusa

5. Cala Pulcino, Lampedusa

Az elbűvölő Cala Pulcino strand Lampedusa városában található, a legnagyobb a Pelagie-szigeteken. Ahhoz, hogy eljuss hozzá, fél órát kell túráznod a hegyes sziklák mentén sűrű növényzeten keresztül. A strand csodálatos kilátással és végtelen kék tengerrel rendelkezik.

Cala Pulcino

Cala Pulcino

6. Camogli, Liguria

Az elbűvölő kis tengerparti falu, Camogli az északnyugat - olaszországi Liguriában terül el. Egy nagy kavicsos strandja van, amely a francia Riviéra minden mediterrán szépségével rendelkezik. Nem túl zsúfolt, mivel egyéni szektorokra van fölbontva, melyeket különböző strandklubbok, hotelok és magánszemélyek birtokolnak. A gyerekeknek úszás órákra van lehetőségük,  a búvár tanfolyamok várják a kalandorokat. A festői tengerpart a Santa Maria Assunta csodálatos bazilikájával és a háttérben lévő fenséges hegyekkel biztosan elkápráztat.

Camogli

Camogli

7. Spiaggia delle Due Sorelle, Marche

A csodálatos Riviera del Conero szuper-eldugott strandja csak transzferrel vagy hajóval Porto Numaából érhető el. A partját finom, fehér kavicsok képezik, amelyek a smaragdzöld Adriai-tengerbe vezetnek. A legjobb kilátás az óceánról van, ahonnan Monte Conero meredek fehér szikláit csodálhatod.

Spiaggia delle Due Sorelle

Spiaggia delle Due Sorelle

8. Chiaia di Luna, Ponza

A strand valójában egy keskeny homokos sáv egy hatalmas vulkáni kőzetfal mentén, innen származik a Chiaia di Luna név. Megtalálod a Ponze-n, a Pontin-szigetek legnagyobbikán, amely tele van gyönyörű strandokkal.

Chiaia di Luna

Chiaia di Luna

9. Cala Tonnarella, Szicília

A Cala Tonnarella a Castellammare-öbölben található Zingaro természetvédelmi terület rejtett öbölje. Autópályán nem tudsz ide eljutni. A déli parkolóból egy óra séta, de a strand minden bizonnyal megéri az erőfeszítést. Megérkezéskor egy rejtett, gyönyörű földi paradicsommal találhatod szemben magad.

Cala Tonnarella

Cala Tonnarella

10. Scala dei Turchi, Szicília

Scala dei Turchin lévő tengerpart, a szikla partján, Realmonte közelében  lélegzetelállító és egyedülálló. A tüzes homok gyönyörű kontrasztban áll az azúrkék óceánnal és a háttérben lévő világosszürke sziklákkal. A terület Szicília egyik legszebb természeti csodája.

Scala dei Turchi

Scala dei Turchi

11. Cala Granara, Spargi szigete

A Cala Granara Spargi szigetén fekszik a Maddalena szigetvilágban, és könnyen összekeverhető egy trópusi tahiti tengerparttal. Nincs hatalmas sziklákkal körülvéve, mint a többi olasz strand, inkább pálmafák és buja növényzet övezi. A türkizkék víz ideális a merülésre és az ezüstös homok egész napos napozást kínál.

Cala Granara

Cala Granara
 

Tetszik ez a bejegyzés?

Oszd meg barátaiddal, hátha ők is érdekesnek találják!.

Tetszik ez a bejegyzés?

Oszd meg barátaiddal, hátha ők is érdekesnek találják!.