Megnyitás | Vissza a főmenühöz

Rejtett síterepek

Shutterstock

Ha síelésről van szó, első körben biztosan a legközelebbi szomszédos országok valamelyike jut legtöbbünknek eszébe. Ez nem is csoda, hiszen Ausztria, Szlovákia és Szlovénia síterepei rendkívül nagy népszerűségnek örvendenek. Éppen ezért a korábbi években egyre többen keresték fel őket. Ugyanakkor akadnak olyan rejtett gyöngyszemek, titkos síterepek, melyek kevesebb népszerűségre tettek szert hazánkban, de ennek ellenére remek lehetőségeket tartogatnak. A kisebb ismertségnek előnye is van, hiszen nagyon jó ár-érték aránnyal rendelkeznek, így mindenképpen megéri alaposabban górcső alá venni és természetesen felkeresni őket!

Franciaország – Puy Saint Vincent

Puy Saint Vincent, Alpok

Puy Saint Vincent, Alpok Shutterstock

Az egyik ilyen kevésbé ismert síterep Franciaország délkeleti, Provence-Alpes-Côte d’Azur régiójában található. A családias hangulatú Puy St. Vincent rendkívül hosszú, közel 80 kilométeres pályarendszerrel rendelkezik, ahol a teljesen kezdőktől az abszolút haladó sízőkig mindenki megtalálhatja a számára megfelelő nehézségű részeket. Északi elhelyezkedésű pályáinak és hóágyúinak köszönhetően az egész szezon alatt találhatunk sportolásra alkalmas pályaszakaszokat. Habár a síközpont modern épületekkel is rendelkezik, alapvetően érződik a romantikus, tradicionális alpesi hangulat. Az 1400, illetve 1600 méteren fekvő apartmanházak, boltok és szórakozóhelyek lényegében nem túl drágák. Plusz pont, hogy szállással kombinált síbérlet-csomagokat is kaphatunk rendkívül kedvező áron. Puy Saint Vincent mellett szól még, hogy magyar nyelvű asszisztenciát vehetünk igénybe a helyszínen, így az idegen nyelvek használatában kevésbé biztosak ugyancsak kényelmesen érezhetik magukat. Szerencsére itt még nem ért véget a francia síparadicsom mellett szóló érvek sora, ugyanis a snowboardosokat snowpark várja, míg a sífutók számára több, mint 40 kilométer hosszú pálya áll a rendelkezésre. Ezen felül a korcsolyázás, siklóernyőzés és éjszakai sízés szintén a lehetőségek széles tárházában szerepel. A teljesen kezdők dolgát pedig abszolút megkönnyíti a síbérlési lehetőség. Kell ennél több ok Puy Saint Vincent felkereséséhez?!

Olaszország – Tre Valli

Síelés Olaszországban

Síelés Olaszországban Shutterstock

A francia Puy Saint Vincent mellett Olaszországban is van egy nagyszerű, titkos síterep, ami nem más, mint Tre Valli. A Velencétől északra, az osztrák határ közelében fekvő olasz síközpont pályáinak többsége közel 2000 méter magasságban fekszik. Innen lelket melengető hegyi panoráma tárul az ember szeme elé, így már önmagáért a látványért is megéri felkeresni. Persze a több, mint 100 kilométer hosszú pályarendszer sem egy elhanyagolható tényező, ahogy az sem, hogy a szálláshelyekről ingyen transzfer viszi az utasokat a síterepre. Apropó szállás, a Hotel Stella Alpina rendkívül jó áron, nagyszerű minőséggel az ide érkező sízők egyik kedvelt célpontjává vált. A sípályákhoz való közeli fekvéssel és családbarát mivoltával egyáltalán nem meglepő népszerűsége. Azt tudni kell, hogy a Dolomitok legszuperebb síparadicsoma tulajdonképpen több síközpontot foglal magában, melyek között a már említett ingyenes transzfer szállítja a téli sportok szerelmeseit. További plusz, hogy Tre Valli nemcsak a sízésnek, hanem a sífutásnak, szánkózásnak és korcsolyázásnak is teret enged. Nem hiába szerepel a jó szívvel ajánlott titkos síterepeink között!

Olasz és francia síterep ajánlataink

2020.12.17. Krisztina Szeitz

Tetszik ez a bejegyzés?

Oszd meg barátaiddal, hátha ők is érdekesnek találják!.

Tetszik ez a bejegyzés?

Oszd meg barátaiddal, hátha ők is érdekesnek találják!.