Megnyitás | Vissza a főmenühöz

Szicília legszebb strandjai

Szicília legszebb tengerpartjai

Szicília legszebb tengerpartjai

Szicília szigete a Földközi-tengeren található, és Olaszországhoz tartozik. Fővárosa, az építészetben gazdag Palermo, több nevezetes műemléknek ad otthont, mint például a Normann palota, a Teatro Maximo vagy a San Cataldo templom. Nagyon kedvelt szicíliai úticél Taormina, amit sokan a „szicíliai Monte Carlonak“ is neveznek. Innen tárul a turisták szeme elé a leggyönyönyörűbb kilátás az Etna tűzhányóra, amely 2013-ban az UNESCO Világörökségi Listájára is felkerült. Szicília azonban ezen felül kitűnő konyhával, és temérdek lenyűgöző stranddal is rendelkezik. A sziget ezek sokszínűségének is köszönheti népszerűségét: homokos és kavicsos, aranyszínű, mustársárga és lávafekete strandokat is találunk. Nagy előnye, hogy sok, nagyobb városokhoz közeli, jól felszerelt partszakasszal is rendelkezik, de főszezonban a szomszédos, kisebb szigetek partjait is sokan látogatják.

Cala dello Zingaro (Trapani)

Tiszta, homokos part érintetlen természettel és intenzív színek: ezek várnak a sziget nyugati felén, a Zingaro természeti park területén. Az itteni tengerpartot magát Cala della Disa néven is emlegetik; zátonyok szakítják meg, ami miatt az odaút nehézkes lehet, de ezzel együt is megéri, egy kevés erőfeszítésért cserébe ugyanis sok csodás kilátás és élmény vár, míg a tenger színe a kobalt- és a türkizkék árnyalatai között csillog.

Cala dello Zingaro

Cala dello Zingaro

Fontane Bianche (Siracusa)

Fontane Bianche Siracusa központjától 15 km-en át húzódik, és szintén Szicília legszebb homokos tengerpartjai közé tartozik. A gyerekes családok a meleg víz és a finom homok miatt kedvelik. Bérelj egy nyugágyat és egy napernyőt, majd élvezd a gyönyörű kilátást, vagy fedezd fel a gazdag víz alatti életet.

Fontane Bianche tegnerpartja

Fontane Bianche tegnerpartja

Isola Bella (Taormina)

Isola Bella szintén különösen tiszta tengerrel és jól felszerelt parttal büszkélkedhet, ahol napernyők és nyugágyak is bérelhetőek. A mesebeli tengerpart egy csodás öbölben található, ahova libegővel lehet eljutni Taorminából. Az aktívabb turisták, akik nem elégszenek meg a vízparti pihenéssel, a város történelmi központját is felfedezhetik.

Isola Bella tengerpartja

Isola Bella tengerpartja

Mondello (Palermo)

Mondello tengerpartja Palermoban sportolási lehetőségekkel, gyönyörű fehér homokos parttal és pálmafákkal csábítja ide a turistákat. Zajos, nyüzsgő, gazdag és néha talán egy picit már sznob, de vitán felül a legszebb. Monte Gallo és Monte Pelegrino zátonyai között fekszik, nagyjából 15 km-re Palermotól. Sekély, kristálytiszta vize, illetve finom homokos strandjai biztonságos szórakozást nyújtanak a legkisebbek számára is, míg kicsit távolabb nagyszerű lehetőségeket találunk a búvárkodáshoz és a szörfözéshez. Napjainkban Mondello az elit pihenőhelyek közé tartozik, de még ha félig el is takarják a strandot a színes öltözőkabinok, a természet szépsége és a sportolók mutatványai fantasztikus kikapcsolódást és látványt tudnak nyújtani.

Mondello tengerpartja

Mondello tengerpartja

San Leone (Agrigento)

Argigento városától délre található a homokos San Leone strand. Itt is bérelhetünk napernyőket és nyugágyakat, a közelben pedig számos étterem és bár közül válogathatunk. San Leone viszont éjszaka sem alszik - a helyi klubokban reggelig táncolhatunk. Ha szórakozásra vágysz, akkor egyértelműen ide érdemes utazni, hiszen még a kisebb kávézók közül is sok várja rendszeres koncertekkel is a szórakozni vágyókat.

San Leone tengerpartja

San Leone tengerpartja

San Vito Lo Capo (Trapani)

Nagyjából 40 km-re Trapani városától terül el Szicília egyik legszebb, fehér homokos tengerpartja, ahol közel egy kilométer hosszan élvezheted a teljesen tiszta tenger vizét. A lassú mélyülésnek köszönhetően és erős áramlatok hiányában San Vito Lo Capo strandja megfelelő a kisgyerekes családoknak és nem, vagy nem annyira magabiztos úszóknak. A Mount Cofano hegy, tele barlangokkal, csak még vonzóbbá teszi a helyet. A szezon során természetesen turisták lepik el a partot. A három kilométeres part csillogó homokja Szicília egyik legismertebb paradicsoma.

San Vito Lo Capo tengerpartja

San Vito Lo Capo tengerpartja

Scala dei Turchi (Agrigento)

Scala dei Turchi zátonya (a „törökök lépcsője“) Szicíla egyik egyedülálló látványossága, ami nem egész 20 percnyi autózásra található Agrigentától. Az itt látható egyedi, nagyszerű látványról, arról a világítóan fehér, természeti alkotásról, ami körbeöleli a homokos partot, a legtöbben még nem is hallottak. Ha Te is közéjük tartozol, érdemes lenne mihamarabb meglátogatnod a helyet. Realmonte 2007 augusztusában kérvényezte a zátony bejegyzését az UNESCO Világörökségi Listájára, a nem messze található, római kori Aurea villával együtt.

Scala dei Turchi tengerpartja

Scala dei Turchi tengerpartja

Tetszik ez a bejegyzés?

Oszd meg barátaiddal, hátha ők is érdekesnek találják!.

Tetszik ez a bejegyzés?

Oszd meg barátaiddal, hátha ők is érdekesnek találják!.