Megnyitás | Vissza a főmenühöz

Top 3 tengerparti desztináció gyerekkel

Top tengerparti desztinációk családoknak

Top tengerparti desztinációk családoknak

Amikor egy család egy újabb, csöpp és törékeny családtaggal bővül, akkor egy időre minden más háttérbe szorul – és ez így természetes. Egy időre lemondunk a koncertekről, színházról, moziról, az állandó utazásról, városlátogatásról és csak az ifjú jövevény jóllétére koncentrálunk. Azonban az idő olyan gyorsan telik, hogy észre sem vesszük, és a pici babából hirtelen egy élénk, kíváncsi lurkó cseperedik, és miközben mi ismét vágyni kezdünk az utazásra vagy egy kellemes tengerparti nyaralásra, neki is szeretnénk megmutatni, mennyi csodát rejt a nagyvilág.

Ugyanakkor egy, vagy több gyerkőccel sokszor nem olyan könnyű eldönteni, hova is menjünk nyaralni, hiszen lényegesen több szempontot igyekszünk mérlegelni - az alábbiakban bemutatunk néhány olyan, népszerű üdülőhelyen található, gyerek- és családbarát szállodát, ahol a család minden tagja jól érezheti magát.

A legszebb törökországi partszakaszok

Törökország ideális választás, ha tengerparti kikapcsolódásra és pihenésre vágyunk. Mivel viszonylag közel, nagyjából 2 órányi repülőútra fekszik, így a gyerekeknek sem kell sokat kibírniuk a gépen. A török riviérán hatalmas, minden igényt kielégítő, all inclusive ellátást is biztosító szállodák, kellemesen meleg, homokos tengerpartok és néhány lenyűgöző nevezetesség is található.

Családi nyaralás Törökországban

Családi nyaralás Törökországban
 

A tengerparti városok közül Side nyugodt, békés hangulatával, hosszan elnyúló partjával és ókori látnivalóival tökéletes választás egy családi nyaraláshoz.

Ha igazán kényelmes és gyerekbarát hotelre vágyunk, akkor a Nashira Resort 5 csillagos szálloda a tökéletes választás. A hotel tengerparti fekvésének hála saját strand, ingyenesen használható nyugágyak, törölköző és napernyők állnak a pihenni vágyók rendelkezésére. Ezt a kényelmet és a rendelkezésünkre álló lehetőségek számát növeli még a bel- és kültéri medence, vízi csúszda, bár, az animációs programok és a gyermeksarok. Ezen kívül számos sportolási lehetőség is adott - vízen és szárazföldön egyaránt.

Nashira Resort

Nashira Resort
 

A török tengerpart egy másik városa is mindenféle jóval várja a családdal nyaralni vágyókat. Habár Alanya nagyobb és nyüzsgőbb, mint Side, mégis tökéletes hely a gyerekekkel való utazáshoz, főleg, ha az Eftalia Village 5 csillagos szállodáját választjuk. Itt a gyerekeket játszótér, csúszda, gyermekmedence és még miniklub is várja. Ezen túl 4 nagy medencét, orvosi ügyeletet, ingyenes nyugágyakat és napernyőket találunk. Az ellátás természetesen all inclusive, így mindenki megtalálhatja kedvenc finomságait, az egész nap folyamán. A hotel a homokos tengerparttól alig 50 méterre fekszik, így a Földközi-tenger kellemes hullámait is könnyűszerrel kiélvezhetjük.

Eftalia Village

Eftalia Village
 

A sokarcú Ciprus

Csak úgy, mint Törökország, Ciprus is körülbelül 2-2,5 órányi repülőútra található Budapesttől. Habár a sziget megosztott, ez cseppet sem von le annak élvezeti értékéből, mint például a gyönyörű strandok látványából, vagy a történelmi helyek ókori szépségéből.

Ciprusi, családi vakáció

Ciprusi, családi vakáció

Ciprus északi, törökök lakta felén találjuk a legcsodálatosabb strandokat, melyek mentén remek szállodák várják a nyaralni vágyókat. Az egyik ilyen, az 5 csillagos Salamis Bay Conti Resort is. A gyerekek számára gyermekmedence, mini klub és külön nekik szóló animáció biztosítja a szórakozást. E mellett rengeteg sportolási lehetőség is van, így a nagyobb gyerkőcök akár kipróbálhatják az asztaliteniszt, a vízi tornát vagy a strandröplabdát is. Mivel a szálloda saját, homokos stranddal rendelkezik, így minden nap ki lehet élvezni a vízpart sós és sokszínű varázsát. Ehhez ingyen napozóágyak és napernyők biztosítják a kényelmet. Ezen kívül találunk még kül- és beltéri medencét is.

Salamis Bay Conti Resort

Salamis Bay Conti Resort
 

Míg a Salamis Bay Conti Resort a sziget török részének keleti, addig az ugyancsak 5 csillagos Acapulco Hotel az északi részén található. A fürdőzés szerelmesei nem csak a hotel saját strandján, hanem a kül- és beltéri medencékben és a 24 csúszdás aquaparkban is élvezhetik a víz, a hullámok és a napsütés örömeit. A gyerekeknek a csúszdázás mellett gyermek vidámpark garantálja a tökéletes szórakozást.

Acapulco Hotel

Acapulco Hotel

A nagyobbak és a felnőttek számára temérdek sportolási lehetőség kínálkozik, mint például kosárlabda, strandröplabda, asztalitenisz és aerobic. Esténként élőzene és szórakoztató műsorok várják a vendégeket. Mindemellett a hotel kaszinójában is mulathatjuk az időt, ha pedig a szállodán kívüli programokra vágynánk, akkor a közeli Kyrenia városába érdemes ellátogatni, ahova a hotelből napi többször indul ingyenes buszjárat.

Rodosz, egy gyerekbarát görög sziget

Görögország egyedülálló szigete ugyancsak tökéletes választás lehet a gyermekes családok számára. Itt a mesés öblök azúrkék vizén túl bájos kisvárosokat és rengeteg látnivalót találunk.

A gyerekek is imádják a csacsikat

A gyerekek is imádják a csacsikat

Persze a kényelmes hotel nyújtotta élvezetek szintén adottak, melyet leginkább a Rodos Palladium-ban érdemes kiélvezni. Az 5 csillagos hotel saját stranddal rendelkezik, ahol ingyenes nyugágyak és napernyők biztosítottak, csakúgy, mint a bel- és kültéri medencéknél. A homokos tengerparti pancsoláson túl a gyerekeket felügyelt gyerekklub várja, ahol naponta változó programokkal mosolyogtatják meg őket.

Rodos Palladium

Rodos Palladium

A felnőtteknek fitneszközpont, gyógy- és wellnessközpont, valamint görög tánc- és vízi aerobik órák állnak rendelkezésükre. Mivel a hotel Rodosz városától alig 9 km-re fekszik, így könnyen elmehetünk egy rövid városnézésre vagy vásárlásra is. 

Bármelyik desztináció és hotel mellett is döntsünk, garantáltan nem fogunk csalódni és biztosak lehetünk benne, hogy az egész család boldogan tölti majd a jól megérdemelt nyaralást.

2018.08.01. Krisztina Szeitz

Tetszik ez a bejegyzés?

Oszd meg barátaiddal, hátha ők is érdekesnek találják!.

Tetszik ez a bejegyzés?

Oszd meg barátaiddal, hátha ők is érdekesnek találják!.