Megnyitás | Vissza a főmenühöz

Top 5 nudista strand

Top 5 nudista strand

Top 5 nudista strand

Nyáron elsősorban a strandolásé a főszerep, hiszen a nagy melegben ki ne akarna egy kellemesen hűsítő víz partján pihenni? A legtöbben ezt valamilyen bikiniben vagy fürdőruhában tesszük, azonban akadnak olyanok is, akik a nyár örömeit minden porcikájukkal érezni, élvezni szeretnék -  a nudisták, illetve naturisták.

Azok, akik nem hódolnak e szenvedélynek, sokszor igen meghökkentőnek és kellemetlennek tartják a pucéron fürdőzők látványát, pedig ebben semmi kivetnivaló nincs, hiszen döntésük, preferenciájuk mögött semmilyen szexuális töltet nem rejtőzik – általában csak arról van szó, hogy a természetesség híveiként így érzik magukat a legjobban fürdőzés, napozás vagy vízparti sportolás közben.

Hogy ez senki számára ne okozzon kellemetlenséget, a legtöbb országban nudista strandok kerültek kijelölésre (ezek a helyek az FKK elnevezést viselik), így mindenki a számára legkomfortosabb közegben, békésen tudja élvezni a nyár adta szépségeket.

Az alábbiakban öt olyan nudista strandot mutatok be, melyek nagy népszerűségnek örvendenek.

Little Banana Beach - Skiathos, Görögország

Banana Beach - Skiathos, Görögország

Banana Beach - Skiathos, Görögország

Az Égei-tenger északnyugati részén fekvő Skiathos sziget Görögország egyik kedvelt turista célpontja. A gyönyörű, dús növényzettel és a több tucat stranddal rendelkező sziget ideális helyszín a tengerpart maradéktalan kiélvezéséhez. A számtalan partszakasz közül a Skiathos délnyugati csücskében elnyúló Banana strand egy elkerített része, az úgynevezett Little Banana Beach a nudisták körében rendkívül nagy népszerűségnek örvend. Az aranyhomokos tengerpart és az égszínkék víz látványa testet-lelket kényeztető. A pihenés mellett itt a vízisportok kipróbálására is van lehetőség, valamint a strand központi részén különféle bárok és éttermek is megtalálhatóak.

Bunčuluk beach - Baska, Horvátország

Baska, Horvátország

Baska, Horvátország
 

A horvátországi Krk szigetén fekvő Bunčuluk strand Baska településétől nem messze helyezkedik el. Az itt kialakított kemping jól felszerelt, így napozóágyakat, kültéri tusolót és nyilvános mosdót épp úgy találunk, mint különféle boltokat, bárokat vagy éttermeket. Ezen kívül jó néhány sportot kipróbálhatunk, így lehetőség nyílik röplabdázni és teniszezni is. A hely vonzerejét tovább növeli a gyönyörű tengerparti rész, ahol békében lehet napozni, vagy élvezni a hűsítő hullámokat. Az már csak hab a tortán, hogy a strand mögött egy erdő húzódik, melynek köszönhetően a természetes árnyék is garantált.

La Tejita - Tenerife

La Tejita - Tenerife

La Tejita - Tenerife

A Kanári-szigetek egyik legkedveltebb tagján, Tenerifén mesés természeti kincsek és varázslatos strandok várják az ide érkezőket. Az egyik ilyen lenyűgöző hely a sziget déli csücskében, El Médano szomszédságában található. Az 1 km hosszan elnyúló La Tejita sötét homokos strandjának különlegessége, hogy közvetlenül a Montaña Roja természetvédelmi terület mellett fekszik. Az elzárt partszakasz szépségét egy vörös vulkanikus csúcs is fokozza, mely a lenyűgöző tengerrel felejthetetlen látványt nyújt. A La Tejita a nudisták mellett a szörfözés szerelmeseit is egyaránt vonzza.

Capocotta Beach - Lido di Ostia, Olaszország

Lido di Ostia, Olaszország

Lido di Ostia, Olaszország

Olaszországban, Róma központjától alig 10 km távolságra a Tirrén-tenger partján fekszik Lido di Ostia. Ez a bájos kis település már régóta Róma egyik népszerű tengerparti üdülőhelye. Az aranyhomokos strand és a csodás tenger az átlagos fürdőzőt már évtizedek óta épp úgy csábítja, mint a nudistákat. Ennek köszönhetően hozták létre Ostia és Torvaianica település közötti partszakaszon a Capocotta nudista strandot, melynek egyediségéhez hozzátartozik, hogy egy természetvédelmi területen kapott helyet.

Nirvana Beach - Bulgária

Nirvana Beach - Bulgária

Nirvana Beach - Bulgária

A Bulgária egyik legjelentősebb városától, Várnától északra, nagyjából 15 km-es távolságra fekvő Aranyhomok népszerű üdülőközpont. A 4 km hosszan elnyúló strand finom, aranyszínű homokkal rendelkezik – ennek, és a rengeteg szórakozási lehetőségnek hála rendkívül népszerű úticél. Itt a különféle vízisportok mellett búvárkodhatunk, megcsodálhatjuk Várna látnivalóit, vagy túrázhatunk a part szomszédságában elterülő Aranypart Természeti Parkban is. Az Aranyhomok északi végében található Nirvana beach kifejezetten a nudisták számára fenntartott partszakasz, ahol bárki szabadon hódolhat a természetes strandolás szenvedélyének. 

Forrás:

2018.08.16. Krisztina Szeitz

Tetszik ez a bejegyzés?

Oszd meg barátaiddal, hátha ők is érdekesnek találják!.

Tetszik ez a bejegyzés?

Oszd meg barátaiddal, hátha ők is érdekesnek találják!.