Megnyitás | Vissza a főmenühöz

Top 5 úticél augusztusra

Augusztusi TOP úticélok

Augusztusi TOP úticélok

Alig vártuk, hogy elérkezzen a nyár - végre eljött és olyan gyorsan telik, hogy lassan a végéhez is ér. Pontosabban az utolsó nyári hónaphoz érkeztünk, az augusztushoz. Tehát van még 31 gyönyörű napunk, hogy kiélvezzük minden pillanatát, és ha még nem tettük, beiktassunk egy tengerparti kirándulást - ehhez pedig a legjobb helyeket az alábbiakban gyűjtöttem össze Nektek!

Krk - Horvátország

Horvátország tengerpartjának északi részén, a Kvarner-öbölben fekvő Krk az Adriai-tenger második legnagyobb és egyben legnépesebb szigete. A szárazfölddel, Kraljevica városával a híres Krki-híd köti össze, melyet a világ egyik leghosszabb betonhídjaként tartanak számon.

Krki-híd

Krki-híd

Krk szigetnek elsősorban a nyugati partja lakott, míg a keleti, délkeleti felén kopár hegyvonulatok húzódnak, mégis érdemes túrázni a környéken és felkapaszkodni az Obzova-hegyre.

A sziget legjelentősebb települése az azonos nevet viselő Krk városa, a vidék központjául szolgál. Azon túl, hogy kellemes, kavicsos strandok és kedves kis szállodák nyújtanak tökéletes helyet a pihenéshez, az óváros is csábítóan hívogat. A történelmi városközpontot a 15. századból fennmaradt városfal veszi körül, mely szűk utcákat és régi épületeket rejt. Ha itt járunk, keressük fel a Mária mennybemenetele tiszteletére állított székesegyházat, a Frangepán-kastélyt, vagy a Szent Mihály bencés apátságot.

Krk városa

Krk városa

A sziget felfedezéséhez Krk városa kiválló kiindulóhelyként szolgál. Ha itt szállunk meg, akkor Hotel Valamar Koralj-t érdemes választani.

A sziget további látnivalókat is tartogat, ilyen például Vrbník települése, mely egy 50 méter magas sziklán fekszik. Az ódon hangulat, a tengerpart, és az olyan nevezetességek, mint a Vitezić könyvtár, a Baćin palota, és a mindössze 40cm széles Klančić utcácska teszik igazán magával ragadóvá ezt a falut.

Krk sziget északi csúcsában, a Krki-hídhoz közel terül el Omišalj városa. A hely mediterrán hangulata, gazdag történelme és nevezetességei mind hozzájárulnak népszerűségéhez. Legnagyobb vonzereje mégis az Omišalji-öböl látképében, és annak strandjaiban rejlik. Az aprókavicsos partszakaszokat néhol homokos részek váltják fel. Mivel az öböl legtöbb szakaszán lassan mélyül a víz, ezért családosok számára is ideális választás. Omišalj egyik legkedveltebb strandjának a Pesja beach számít.

Baška, Krk

Baška, Krk
 

Neszebar - Bulgária

A Fekete-tenger partján fekvő Neszebar már időszámításunk előtt is lakott terület volt. Akkoriban a trákok által alapított várost Menebrianak nevezték. Azóta a település római és török uralom alatt is állt, mára azonban Bulgária része lett. Gazdag történelmének hála lenyűgöző épületeket találunk itt, melyek Neszebar félszigeti részén, az UNESCO világörökségi listán szereplő óvárosban csodálhatóak meg. A legfigyelemreméltóbb nevezetességek között szerepel a Pantokrátor-templom, a bizánci kapubástyák és a Műemlék házak is. Ezen kívül még számtalan, több mint negyven templomot kereshetünk fel, melyek áhítatra és csodálatra késztetnek. A templomok közt a macskaköves utcákon sétálva igazán kellemes, múltba repítő élményben lehet részünk.

Neszebar, Bulgária

Neszebar, Bulgária

Természetesen újvárosi része is van Neszebarnak, ahol számtalan étterem, kávézó, bolt és persze szálloda várja az ide érkezőket, melyek közül mi a Sol Marina Palace-t emelnénk ki.

Sajnos a város nem a tengerpartjairól híres, ugyanakkor itt is felfedezhetünk kellemes strandokat. Mivel Neszebar a Napospart közvetlen szomszédságában terül el, ezért az óváros bebarangolása után célszerű ott kiélvezni a Fekete-tenger kínálta szórakozási lehetőségeket.

Mallorca - Spanyolország

A Spanyolországhoz tartozó Mallorca a Baleár-szigetek legnagyobb tagja. A Földközi-tenger nyugati medencéjében való elhelyezkedésének hála mediterrán éghajlat jellemzi. A szigeten burjánzik az élet, míg egyes területein hegyeket, erdőket láthatunk, máshol citromfákra és mandulabokrokra bukkanhatunk. Mallorca partjai mentén haladva lenyűgöző szépségű öblökben, homokos partszakaszokban és azúrkék vízben gyönyörködhetünk. Mindezen tényezők is hozzájárultak ahhoz, hogy ez a gyönyörű sziget világszinten ismert és kedvelt úticéllá vált.

Mallorca, Spanyolország

Mallorca, Spanyolország

Leglátogatottabb részének a fővárosa, Palma de Mallorca számít, mely az üdülés valódi fellegvára. A már említett, mesébe illő tengerparton kívül, történelmi óvárost, számtalan templomot, hotelt, éttermet és szórakozóhelyet találunk itt.

Legjelentősebb történelmi emlékhelyeit még azoknak is érdemes felkeresnie, akik a tengerparti pihenést részesítik előnyben. Ezek közül az 1300-as években homokkőből épült Sa Seu katedrális, a mellette álló Palau de l’Almudaina királyi palota, valamint a Bellver-kastély kötelezően megnézendő, varázslatos helyek.

Persze a tökéletes nyaralás elengedhetetlen része a megfelelő szálláshely, ezért az Occidental Playa De Palma-t ajánlom.

Természetesen a sziget a fővároson kívül más lenyűgöző települést és tájat is rejt, melyek közül az Es Trenc strandot és a Cala D’or környéki partokat épp úgy érdemes bejárni, mint Deia bájos hegyi faluját.

Sousse - Tunézia

Afrika északi részén, a Földközi-tenger partján elterülő Tunézia egyik legnépesebb városa Sousse avagy Szúsza. Fekvésének köszönhetően egész évben jó az idő, azonban a nyári időszakban jóval 30°C feletti az átlaghőmérséklet.

Sousse, Tunézia

Sousse, Tunézia

Sousse elsősorban kellemesen meleg időjárásnak és a hűsítő tengerpartjának köszönheti népszerűségét. A parton hosszan sorakozó szállodák igyekeznek kielégíteni az ideérkezők minden kívánságát, teszik ezt kellemes medencékkel, jó ellátással és saját tengerparti résszel.

A sós víz maradéktalan kiélvezésén túl a város történelmi nevezetességei is igen népszerűek a turisták körében. Ha Szúszában járunk, akkor elsősorban a fallal körülvett óvárost (Medina) ajánlott felkeresni. Itt áll a Nagymecset és a Ribat is. Ez utóbbi a vallásos, harcos férfiak erődje volt. Ezen túl láthatjuk még a Zakkak zaouia minaretet és az Ókeresztény katakombákat is.

Medina, Sousse

Medina, Sousse

A történelmi emlékhelyek körbejárásán kívül, esténként az éjszakai szórakozóhelyek felkeresésére is van lehetőség.

Ha Sousse városában szállunk meg, akkor a Steigenberger Kantaoui Bay-t érdemes választanunk.

Bibione - Olaszország

Bibione Olaszország északi részén, az Adriai-tenger partján helyezkedik el. Igazi üdülőváros, ahol minden a tengerparti pihenésről, az evésről és a szórakozásról szól.

Bibione, Olaszország

Bibione, Olaszország

Mivel maga a település nem tekint vissza jelentős történelmi múltra, ezért óvárossal sem rendelkezik. Ettől függetlenül nem lehet itt unatkozni. Hosszan elnyúló, lassan mélyülő homokos tengerpartjának, és tiszta vizének hála a családosok kedvelt úticélja. A partokon a gyerekek számára játszótereket állítottak fel, így még a legkisebbek is garantáltan jól tudnak szórakozni.

Bibione hívogató éttermeinek hála kulináris élvezetekben sem kell hiányt szenvednünk, hiszen könnyen elmerülhetünk az olasz konyha pazar ízvilágában.

Ha valaki úgy érzi, hogy a tengerpart nem elégíti ki kellően kalandvágyát, annak a szomszédos Lignano városát érdemes felkeresnie. Mivel Velence alig 90km-re fekszik Bibionetól ezért mindenképpen ajánlott egy napot ott is tölteni, elmerülni a vízre épült város ikonikus épületeinek és csatornáinak látványában.

Bibioneban töltendő nyaralásunk alkalmával sok szép szállodából választhatunk, azonban ha biztosra akarunk menni, akkor a Hotel Laguna Park-ban szálljunk meg.

2018.08.01. Krisztina Szeitz

Tetszik ez a bejegyzés?

Oszd meg barátaiddal, hátha ők is érdekesnek találják!.

Tetszik ez a bejegyzés?

Oszd meg barátaiddal, hátha ők is érdekesnek találják!.