Megnyitás | Vissza a főmenühöz

Úti célok Valentin-napra 

Utazás Valentin-napon 

Utazás Valentin-napon  Shutterstock
 

Valentin-nap az év legromantikusabb napja. Ilyenkor világszerte párok milliói éltetik egymást és a szerelmet. Érdemes ezt az alkalmat különlegessé tenni és egybekötni egy felejthetetlen európai városlátogatással!   

PárizsRómaVelencePrága

Párizs 

Párizs, Franciaország 

Párizs, Franciaország  Shutterstock

Párizs egyértelműen a szerelem fellegvára. A város atmoszférájából áradó, különleges báj vonzza és energiával tölti fel az embert. Az utcákat átjáró fantasztikus légkör a Szajna partján még lüktetőbben érezhető.  

Párizs felfedezését érdemes a folyónál kezdeni és oda-vissza átkelni az impozáns Pont Alexandre III, valamint a romantikus Pont des Arts hídon. Ezután irány a gótikus stílusú Notre-Dame székesegyház, valamint az apró sziget, amelyen található. 

A Szajna mentén sorakozó kávézók felfedezése remek kiegészítője lehet a közös sétának. Feledkezzünk bele a francia konyha ízeibe egy finom croissant vagy egy macaron elmajszolásával.  

Notre-Dame és croissant a Szajna partján 

Notre-Dame és croissant a Szajna partján  Shutterstock

Természetesen a városnézést folytatni kell, ugyanis a Champs-Élysées csillogó kirakatai hívogatják a szerelmeseket. Párizs világhírű sugárútja és a Diadalív kihagyhatatlan. A Champs- Élysées-n járva, a neves Ladurée cukrászdába a sütemény és kávé imádóinak muszáj betérnie. 

A franciaországi romantika legikonikusabb helyszíne egyértelműen az Eiffel torony. A város jelképének felkeresése már önmagában csodálatos, de az 58 Tour Eiffel Restaurant-ban elköltött vacsorával maximumra emelhetjük az élményt. Ideális randihelyszín, de lánykéréshez sem utolsó. 

Ha pedig valami pezsgő és szexi programot keresnénk, akkor a Moulin Rouge a tökéletes választás! 

Róma 

Róma, Colosseum 

Róma, Colosseum  Shutterstock

Az örök város legalább annyira csábító, mint Párizs. Róma telis-tele van lenyűgöző ókori műemlékekkel. A belváros macskaköves utcáin pedig egymást érik a jobbnál jobb éttermek és kávézók. 

Az itáliai konyha rajongóinak, ez a valóra vált álom. A pazar ételek és a tömérdek nevezetesség kombinációja kétségkívül emlékezetes utazást ígér.  

Róma legismertebb látnivalói között az egykori gladiátorjátékok helyszíne, a Colosseum ott szerepel. A Colosseum szomszédságában egy másik impozáns műemlékegyüttes, a Forum Romanum is őrzi a múlt dicsőségét. 

Vatikánváros épületeinek megismerése sem maradhat ki Róma felfedezésekor. A Szent Péter tér, a Szent Péter Bazilika, a Sixtusi-kápolna és a Vatikáni Múzeum bejárása egy fél napba is bele telhet, de megéri itt időzni. Az elénk táruló pompa, ámulatba ejtő.  

Egy romantikus római utazás további, kötelező eleme a Trevi kút előtt való szelfizés, a Spanyol lépcső megcsodálása és a Pantheon bejárása is.  

Tivoli, Olaszország 

Tivoli, Olaszország  Shutterstock

Ha Róma nyüzsgése túl sok lenne a szerelmünkkel való andalgáshoz, akkor irány a várostól nem messze fekvő Tivoli. Az itt fellelhető Villa Adriana romkert páratlan. Tivoli másik ékköve az UNESCO Világörökséghez tartozó Villa d'Este, melynek ízlésesen karbantartott kertjében élvezet minden pillanat. A hatalmas szökőkutak és a gyönyörűen helyreállított épületegyüttes ideális helyszín a romantikázáshoz.  

Brugge - Romantikázás észak Velencéjében

Ez is érdekelhet:

Brugge - Romantikázás észak Velencéjében

Velence 

Velence, Olaszország 

Velence, Olaszország  Shutterstock

A világ legromantikusabb városa címéért Párizs egyértelműen Velencével vetekszik. A művészetek uralta Velencében múltszázadi úriemberekké és úrihölgyekké változhatunk. Itt minden a szépségről és kellemről szól. Tökéletes a Valentin-nap megünnepléséhez. 

Velencében a különleges építészeti alkotások mellett egyértelműen a víz az úr. Felejthetetlen pillanatokat szerezhetünk a naplementében való közös gondolázással és a Sóhajok hídja vagy a Rialtó -híd alatt való csókolózással. 

Santa Maria della Salute, Velence 

Santa Maria della Salute, Velence  Shutterstock

A csónakázás egy velencei látogatás alfája és omegájat, amit érdemes kiegészíteni a Szent Márk tér felfedezésével. A téren álló Dózse palota és a Szent Márk-székesegyház valóban impozáns. Ezen kívül a La Fenice (Velencei Operaház), a Gallerie dell’Accademia és a Basilica di Santa Maria della Salute szintén csodálatra méltó.   

Plusz pont, hogy idén a Valentin-nap a Velencei-karnevál idejére esik, így még különlegesebb utazásban lehet részünk.  

Prága 

Prága, Csehország 

Prága, Csehország  Shutterstock

A Cseh fővárost a Moldva vize szeli ketté, meghatározva ezzel a város képét. Történelmi központja, jellegzetes épületei és a folyót átszelő hidak romantikus miliőt kölcsönöznek Prágának. A legfontosabb nevezetességeket gyalogosan el lehet érni, így az egész napot kéz a kézben sétálhatjuk végig szerelmünkkel.  

Prága felfedezését az UNESCO Világörökség részévé nyilvánított történelmi óvárosból kiindulva érdemes kezdeni. Az Óvárosi tér gyönyörű épületei, valamint az órajátékáról híressé vált 15. századi Orloj látványa lehengerlő. 

Az itt található éttermek finom csülköt és világhírű sört kínálnak. A gasztronómiai megálló után jöhet a shoppingolás, ehhez a Párizsi utca biztosít tökéletes helyszínt.  

Károly híd, Prága 

Károly híd, Prága  Shutterstock

A Moldván átívelő Károly hídon átkelve a várnegyed, vagyis a Hradzsin-negyed történelmi épületei fogadnak. Itt egymást érik a látnivalók: a Szent Vitus-székesegyház, a Černín-palota, a Hradzsin tér, az Érseki palota, a Sarm-palota és az Arany utcácska mind-mind izgalmas felfedezésre hívnak. 

Ugyancsak itt magasodik a Klementinum épületegyüttes, amely a világ egyik legszebb könyvtárát rejti. De a várból elénk táruló városi panoráma sem utolsó.  

Prága színei, gasztronómiája és gótikus stílusú tornyai romantikus és egyben bensőséges miliőt kölcsönöznek a városnak. Remek választás egy emlékezetes Valentin-napi utazáshoz. 

A romantika fővárosai most tavaszi kalandokra csábítanak

Ez is érdekelhet:

A romantika fővárosai most tavaszi kalandokra csábítanak

Városlátogatások (nem csak) Valentin napra

2023.02.01. Krisztina Szeitz

Tetszik ez a bejegyzés?

Oszd meg barátaiddal, hátha ők is érdekesnek találják!.

Tetszik ez a bejegyzés?

Oszd meg barátaiddal, hátha ők is érdekesnek találják!.