Megnyitás | Vissza a főmenühöz

Top 5 európai város a kedvenc sporteseményeiddel

Sportutazás

Sportutazás Shutterstock

Az európai városlátogatások rengeteg élményt rejtenek. Különösen a tavaszi időszakban, amikor a természet virágba borul és minden megtelik élettel. A tavasz már önmagában utazásra csábít, de a klasszikus városnézős utak még érdekesebbek, ha közben egy izgalmas sporteseményen is részt tudunk venni. Főleg akkor, ha a kedvenc focicsapatunk, vagy Forma1-es pilótánk, esetleg teniszezőnk versenyez éppen.

A sportesemények felkeresésével egybekötött, néhány napos városlátogatások felejthetetlen élményekkel és örömteli percekkel csábítanak egy újabb utazásra. Hagyd magad mögött néhány napra a dolgos hétköznapokat! Itt az ideje, hogy átéld a sport és a városlátogatás együttes varázsát!

London – Angol futball-bajnokság és Darts

Angol futball

Angol futball Shutterstock

Az Egyesült Királyság fővárosa a világ egyik vezető gazdasági központja, tele élettel. Eddig háromszor tartottak itt Olimpiát, de a város számos sporteseménynek ad folyamatosan otthont. Tulajdonképpen London az angol futball egyik legjelentősebb központja. Így a focirajongók számára egyszerűen kihagyhatatlan úti cél.

Gyakran rendeznek itt futballmérkőzéseket, így például április 1-jén, szombaton este is, amikor a Chelsea - Aston Villa összecsapásra kerül sor. Május 28-án Chelsea - Newcastle United mérkőzés lesz, míg május 13-án a Chelsea - Nottingham Forest meccs kerül megrendezésre. Mindegyik esemény hétvégére esik, így a szurkolást érdemes összekötni néhány napos városnézéssel is.

London, Big Ben

London, Big Ben Shutterstock

Szervezett útjaink keretében neked nincs más dolgod, csak élvezni a csoportos utazás előnyét és kényelmét. Minden másról, mi gondoskodunk: a repülőjegyről, a meccsbelépőről, a szállásról. Ráadásul fakultatív programokra is van lehetőség, London leghíresebb nevezetességeinek felfedezésével.

Olyan világörökségi helyszíneket tekinthetsz meg, mint

  • a Királyi Botanikus kert,
  • a Big Ben,
  • a Westminster-apátság és
  • a Westminster-palota.

Ezen kívül, ha van még időd és kedved, akkor irány a London Eye vagy a Hyde Park.

Darts

Darts Shutterstock

Ha nem szereted annyira a futballt, hanem inkább a dartsért rajongsz, London akkor is tökéletes választás. A darts-élet fontos központjaként rangos versenyek otthona, érdemes május végén Londonban szurkolni a darts nagyágyúinak.

Párizs – Francia labdarugó-bajnokság és Roland Garros Negyeddöntő

Francia futball aréna

Francia futball aréna Shutterstock

A francia főváros a klasszikus városnézős úti célok toplistáján biztosan szerepel. Az útikalauzokban azonban ritkábban említik, hogy Párizs nemcsak a szerelem, hanem a francia labdarugó-bajnokság és a Roland Garros otthona is. Tavasszal minden hónapban foglalhatók hétvégi utak a Paris Saint-Germain mérkőzéseire. Így a csoportos hétvégi utazás keretében nemcsak kedvenc francia csapatodnak szurkolhatsz, hanem még Párizs varázsát is kiélvezheted.

Teniszbajnokság Párizsban

Teniszbajnokság Párizsban Shutterstock

A futball mellett Párizs minden évben otthont ad a Grand Slam-teniszbajnokságnak. A kéthetes torna május végén-június elején kerül megrendezésre, ahol a tenisz-világ sztárjai versenyeznek egymással és szórakoztatják a közönséget.

Eiffel-torony, Párizs

Eiffel-torony, Párizs Shutterstock

Természetesen a francia fővárosban járva vétek lenne elmulasztani a leghíresebb nevezetességek megnézését.

  • A Louvre,
  • az Eiffel-torony,
  • a Notre-Dame-székesegyház,
  • a Sacré-Coeur bazilika

mind-mind bakancslistás látnivalók.

Madrid – A Real Madrid otthona

Bernabéu Stadion, Madrid

Bernabéu Stadion, Madrid Shutterstock

A futball rajongói számára a Real Madrid meccsein való szurkolás és így a spanyol főváros, Madrid bejárása minden bizonnyal bakancslistás program. A Bernabéu Stadion valódi futballszentély, a Real Madrid otthona és lenyűgöző építészeti alkotás. A csapat tavaszi és nyár eleji meccseire már most lehet időpontot foglalni és érdemes is. Szervezett utazásaink a mérkőzés belépőjét, a szállást 4*- os szállodában, a repülőjegyet, a repülőtéri privát transzfert Madridba, a csoportkísérést és városnézést egyaránt tartalmazzák.

Cibeles szökőkút

Cibeles szökőkút Shutterstock

Van is mit megnézni, ugyanis Madrid a stadionon kívül számos egyéb látnivalóval büszkélkedhet:

  • Plaza Mayor – A város árkádos főtere.
  • Királyi palota
  • Cibeles szökőkút
  • Buen Retiro – Nyugalmat árasztó park, a város szívében.
  • Királyi Botanikus Kert

A világ leghíresebb futballstadionjai

Ez is érdekelhet:

A világ leghíresebb futballstadionjai

Barcelona – Tenisz és az FC Barcelona dupla futballmérkőzése

A spanyol futballrajongók számára a húsvéti szünet igazi kuriózumot tartogat. Két jelentős mérkőzés is lesz. Az egyik az FC Barcelona - Real Madrid, a másik pedig az FC Barcelona – Girona összecsapás. 6 nap, 2 szuper mérkőzés és rengeteg turisztikai látnivaló. Minden adott a felejthetetlen utazáshoz.

Barcelona futball

Barcelona futball Shutterstock

A város a futball mellett rangos tenisztornák otthona is. Április végén a Barcelona Open Elődöntőt és Döntőt, valamint az ATP Tenisz tornát szintén van lehetőség élvezni. Ha szereted a teniszt, akkor mindenképpen szurkolj személyesen kedvencednek.

Katalónia fővárosa a sporteseményeken túl egyrészt a Földközi-tenger menti fekvésével, másrészt nagyszerű építészeti alkotásaival ideális úti célnak számít. Látnivalói közül az alábbiakat semmiképpen se hagyd ki, ha Barcelonában jársz:

  • La Sagrada Familia – A Szent Család temploma talán egész Spanyolország leghíresebb és leglátogatottabb nevezetessége.
  • La Rambla – A város első számú sétáló utcája.
  • Santa Maria del Mar Székesegyház
  • Güell-palota – Gaudí keze munkája.
  • La Pedrera – UNESCO Világörökség részét képező lakóház szintén Gaudí-alkotás.
  • Güell Park – Ez is Gaudí kreativitását dicséri és talán a leghíresebb látnivaló, ami a nevéhez fűződik. Azt már szinte mondani sem kell, hogy az UNESCO Világörökség része.
  • Picasso Múzeum – A híres festőművész számtalan alkotása látható itt.

Güell Park, Barcelona

Güell Park, Barcelona Shutterstock

Természetesen a tengerparton való sétát, napozást, pihenést sem szabad kihagyni. Barcelona tengerpartja nagyon szép és bárokkal, éttermekkel tarkított. Ideális egy kis kikapcsolódáshoz és semmittevéshez.

Róma – Olasz futball-bajnokság

Forum Romanum, Róma

Forum Romanum, Róma Shutterstock

„Az örök város” olyan csodás épületekkel, miliővel rendelkezik, amelyet nehéz szavakba önteni. Nevezetességeinek sora jóformán végtelen. A belvárosban lépten-nyomon látni az egykori Római Birodalom emlékeit, amelyeket érdemes közelebbről is felfedezni. Természetesen Rómában nemcsak a szemed lakhat jól, hanem a hasad is. Isteni ételekből garantáltan nem fogsz hiányt szenvedni.

De vissza, a kihagyhatatlan látnivalókhoz:

  • Colosseum – Egykori gladiátorjátékok színhelye.
  • Forum Romanum – Róma legrégebbi és talán legautentikusabb része a múltba repít.
  • Szent Péter-Bazilika – A világ legnagyobb keresztény temploma.
  • Vatikáni Múzeum – Leghíresebb része a Sixtus-kápolna, Michelangelo freskójával.
  • Angyalvár – Csodás városi panoráma tárul innen a szemünk elé.
  • Trevi-kút – Róma legnagyobb és legismertebb szökőkutja, kötelező selfie-színhely.

Olasz futball

Olasz futball Shutterstock

Természetesen a futball rajongóinak az As Roma meccsei tartogatják az igazi izgalmakat. Ha Te is As Roma rajongó vagy, akkor az áprilisi, Udinese elleni meccset ne szalasztd el!

Bármelyik úticél, sportesemény is a kedvenced, bízd ránk a szervezést és élvezd a gondtalan szurkolás és a vakáció minden pillanatát!

Sportesemények a helyszínen

2023.03.23. Krisztina Szeitz

Tetszik ez a bejegyzés?

Oszd meg barátaiddal, hátha ők is érdekesnek találják!.

Tetszik ez a bejegyzés?

Oszd meg barátaiddal, hátha ők is érdekesnek találják!.