Megnyitás | Vissza a főmenühöz

A tuti hetes: A legszebb üdülőhelyek Észak-Olaszországban

Olyan érzésed van, mintha mindenki, aki él és mozog, az utóbbi időben Észak-Olaszországban nyaralt volna? Olaszország ezen része mindig a befutók közé kerül jó megközelíthetőségével, kitűnő gasztronómiájával, tiszta tengerével, varázslatos látnivalóival és jól felszerelt üdülőhelyeivel. Kiválasztottuk Neked a legérdekesebbeket!

Tartasz az egyhangú, homokos partoktól és véget nem érő utcazajtól? Ne aggódj, ez a kis földterület mindenki számára tartogat valamit. Mindenki megtalálja a magáét a természet kedvelőitől, a tengerparton lustálkodókon, a táncoló fiatalokon és művészetkedvelőkön át egészen a gyerekes családokig. Összegyűjtöttük Neked a legvonzóbb helyeket!

1. Eraclea Mare

Eraclea Mare

Eraclea Mare

A nyugodt, kisebb üdülőhely, a természetkedvelők tökéletes választása lehet. A sűrű, tűlevelű erdők egyedülálló mikroklímája miatt az asztmás betegek körében is népszerű. Ez a tengerpart a legszebb olasz tengerpartok ranglistájának az élén helyezkedik el. Érdekes látnivaló a lovas farm, ahol pónikon és paripákon lehet lovagolni. Az aprócska főtéren folyamatosan esti programokat és termelői piacokat tartanak. Ha tökéletes kulináris élményre vágysz, látogass el a Marinara étterembe, ahol garantáltan friss halat és tenger gyümölcseit kínálnak.

2. Caorle

Caorle

Caorle

Ebben a bájos kisvárosban magával ragad a történelem. Kevés üdülőhely büszkélkedhet olyan gyönyörű, kétezer éves történelmi központtal, amely tele van színes házakkal, üzletekkel teli keskeny utcákkal és bájos halászkikötővel.Nem véletlenül nevezték el „Kis Velencének”. Különösen az esti sétáknak van itt egy felejthetetlen varázsa, de nem hiányozhatnak a felsorolásból a helyi finomhomokos tengerpartok sem.

3. Lido di Jesolo

Lido di Jesolo

Lido di Jesolo

Lido di Jesolo nagyszerű példa a nyüzsgő üdülőhelyek és gyönyörű strandok tökéletes harmóniájára. A velencei riviéra egyik legszebb üdülőhelyének tekintik. A kék színű zászlók büszkén lobognak az aranyparton, a minőségi szolgáltatásoknak és a tenger tisztaságának köszönhetően. Az Adriai-tenger lassan mélyülő partját itt a legkisebbek is kiélvezhetik. A nyár során az üdülőhely strandjain és utcáin rengeteg kulturális program zajlik. Az egyik legnépszerűbb programok közé tartozik a homokszobrok építése. Az egész üdülőövezetet egy hosszú sétálóközpont keresztezi számos kávézóval, üzlettel és bárral. Ne felejtsd el útba ejteni valamely hagyományos cukrászda egyikét. Nagyon tudom ajánlani a Colombina fagylaltozó verhetetlenül finom pisztácia fagyiját. Jesolo külvárosában található az Aqualandia, amely egy Karib-szigeteki tengerpart tökéletes másolata, rengeteg csúszdával, sodrófolyosóval, bungee jumpinggal és egy óriási játszótérrel.

4. Lignano

Lignano

Lignano

Az észak-olaszországi üdülőhelyek egyik kiemelkedő csillaga csupán néhány kilométerre helyezkedik el a híres Bibione városától.

A korábban álmos kis halászfalu időközben modern üdülőhellyé nőtte ki magát, amely nem csak kozmopolita atmoszférájának, de környezetének köszönhetően is kiemelkedően kellemes. Az utat Budapestről mindössze 8 óra alatt meg lehet tenni. Maga az üdülőhely 3 részre van osztva. A legpörgősebb Lignano Sabbiadoro, Lignano Pineta-ra a nyugodt lakóövezet jellemző, Lignano Rivierat pedig sűrű fenyőerdő borítja. A gyönyörű strandok és nyüzsgő városközpont mellett, fontos előnye, hogy rengeteg lehetőség van a kicsik számára. Elviheted őket a Juniorpark vidámparkba, minigolfpályára, aquaparkba vagy akár az állatkertbe is.

5. Grado

Grado

Grado

Az elegáns város Velencétől északra, az Adria északi részén fekszik. Ez az üdülőhely gazdag történelemmel büszkélkedhet. A 6. századtól egészen a 15. századig a keresztény patriarchák mellett több püspök székhelye is volt. A legtöbb építészeti remekmű is ebből a korból származik. Az első hotelek pedig már az Osztrák-Magyar Monarchia ideje alatt épültek, ide járt az európai elit is relaxálni. Köszönhetőn az egyedülálló mikroklímának, a világ legjobbjai közé sorolt gyógyfürdők épültek itt. A helyi homokos strand igazi gyöngyszem, amelyet Olaszország legszebbjének tartanak.A kiváló minőségű és legmodernebbek közt számon tartott 18 lyukú golfpálya egyedülálló kis zöld szigetet alkot.

6. Lido degli Estensi

Lido degli Estensi

Lido degli Estensi

A modern üdülőhelyek egyik sajátossága, hogy számos sportolási lehetőséget is kínálnak. Ilyen a Velencétől 120 km-re fekvő Lido Degli Estensi is, a párizsi boulevardra emlékeztető nagyon elegáns helyi oszlopsorával. A várost és a kiváló halas éttermeiről híres üdülőhelyet, Porto Garibaldi-t egy híd köti össze. A homokos strand több vízi sportközponttal is rendelkezik. A legkisebb látogatók leginkább a modern játszótereket, a luna parkot és a 3 km-re lévő Jo-Lido vízi parkot értékelik. Az üdülőhely izgalmas kirándulások kiindulópontja lehet. Innen kiindulva érdemes meglátogatni Comacchio kisvárosát, San Marinot vagy az ikonikus Velencét is.

7. Riccione

Riccione

Riccione

Az észak-olasz üdülőhelyek utolsó képviselője a San Marinotól és Riminitől nem messze fekvő Riccione. A gyönyörű tengerpartjainak és a rengeteg szórakozási lehetőségnek köszönhetően az egyik legkedveltebb üdülőhelyek közé tartozik, főszezonban ennek megfelelően meglehetősen tele van. A helyi tengerparti bulik már-már legendásak, és általában a napfelkeltével együtt érnek véget. Az üdülőhely története szorosan összekapcsolódik a turizmussal. A gazdag bolognai lakosok a 19. században építették ki az itteni lakóhelyüket. A főutcán végigsétálva a mai napig élvezheted ennek luxusát, és az ehhez kapcsolódó árukat kínáló üzletek gazdagságát. A gyermekes családok ellátogathatnak a delfináriumba vagy az újonnan felújított aquaparkba is. A város főszezonon kívül is várja látogatóit:az egész évben nyitva tartó Riccione

Tetszik ez a bejegyzés?

Oszd meg barátaiddal, hátha ők is érdekesnek találják!.

Tetszik ez a bejegyzés?

Oszd meg barátaiddal, hátha ők is érdekesnek találják!.