Megnyitás | Vissza a főmenühöz

Dubai és Tenerife a bakancslistánkon

Selfie

Selfie Shutterstock

Két úticél, két merőben eltérő kultúra, egy vágy. Tenerife és Dubai közös vonása, hogy valószínűleg mind a két hely ott szerepel legtöbbünk bakancslistáján!

Míg Dubai modern építészeti remekeivel, kihívó luxusával és az álmokat valóra váltó hangulatával, addig Tenerife különleges természeti adottságával vonzza az utazni vágyókat.

Dubai épített csodái

Dubai Marina

Dubai Marina Shutterstock

Van egy város a Perzsa-öböl déli részén, amely álmokat és kincseket rejt. Olyan csodákat, amelyek száz évvel ezelőtt még csak a kollektív tudatalattinkban léteztek, helyeket, amelyeket az emberiség teremtett. A fekete aranyból született mesevilágnak még a képzelet sem szabhat határt. A „legek” birodalma a jövőbe repít, miközben majd minden érzékszervünket kényezteti. A hatalmas felhőkarcolók, luxusautók és a mesés tengerpart ötvözete álomnyaralás ígéretével kecsegtet.

Dubaj a LEG-ek városa – itt található a leghosszabb metró, a legmagasabb felhőkarcoló, a legnagyobb bevásárlóközpont...

Ez is érdekelhet:

Dubaj a LEG-ek városa – itt található a leghosszabb metró, a legmagasabb felhőkarcoló, a legnagyobb bevásárlóközpont...

Dubai valóban bakancslistás úticél, hiszen az itt található építészeti remekeket egyszer az életben látni kell. Még akkor is javaslom a város felkeresését, ha alapvetően nem vagyunk oda az ilyen jellegű látnivalókért.

Számos jellegzetes épülete közül az egyik legikonikusabb a világ legmagasabb szállodája, a Burj al-Arab. Ez a 7 csillagos, vitorlást formázó hotel közvetlenül a tengerparton található. A télen is kellemesen meleg, fürdésre alkalmas, kéken csillogó tengerrel és a homokos tengerparttal remek kombinációt alkot.

Irány Dubai: a legjobb ajánlatokért kattints ide!

A kéklő víz, a fehér homok és az építészet káprázatos elegye mégis a Palm Jumeirah nevet viselő, mesterséges szigeten érhető tetten leginkább. Az ember határtalan teremtő képessége itt abszolút megmutatkozik.

A világ legmagasabb épületeként jegyzett Burj Kalifa ugyancsak ámulatba ejtő, akárcsak a felső emeleteiről elénk táruló panoráma.

Dubai beach és a Burj Kalifa

Dubai beach és a Burj Kalifa Shutterstock

A világ legnagyobb szökőkútrendszere a Dubai Fountain abszolút lélegzetelállító.

A Dubai Mall bevásárlóközpont rejti a világ legnagyobb akváriumát és a leghosszabb fedett sípályáját.

További kihagyhatatlan különlegesség az Ain Dubai, amely a világ legnagyobb óriáskereke.

Dubai a legnagyobb és legextravagánsabb építészeti alkotások mellett számos más felfedezni való nevezetességet is tartogat. Ilyen például a város múltját és jövőjét összekötő Dubai Frame, a bolygónk egyedi épületeinek másolatait felsorakoztató Dubai Global Village és a város történelmét megidéző Al Fahidi erőd is.

Ain Dubai

Ain Dubai Shutterstock

Ha pedig pusztán élvezni szeretnénk a Perzsa-öböl kéklő hullámait a tengerparton pihenve, arra is van bőven lehetőség. A Marina Beach, a Jumeirah Beach vagy az Umm Suqeim Beach garantáltan nem fognak csalódást okozni.

Tenerife és az örök tavasz ígérete

Teide

Teide Shutterstock

Míg Dubai építészeti különlegességeivel, addig a Kanári-szigetek legnépszerűbb tagja egyedi természeti kincseivel csábít. Tenerifét szokták az örök tavasz szigete névvel is illetni, mivel egész évben kellemes a hőmérséklete. Se túl meleg, se túl hideg nincs itt. Ennek megfelelően strandolásra épp úgy lehetőséget biztosít, mint kirándulásra.

Különlegessége abban is áll, hogy míg egyes helyein igen kopár, addig más tájain burjánzó zöld völgyeket rejt. Pedig méretét tekintve nem egy hatalmas sziget, kicsit több, mint 2000 km².

Kanári - szigetek

Ez is érdekelhet:

Kanári - szigetek

Bakancslistás látnivalói közül egyértelműen a Pico del Teide Nemzeti Park szerepel az első helyen. A vulkanikus táj egyszerűen lenyűgözi az embert. Annyira különleges a vidék, hogy a filmesek több ízben forgattak már itt, de a NASA is itt tesztelte marsjáró robotjait. A nemzeti park rejti Spanyolország első számú, valamint földünk harmadik legmagasabb vulkánját, a Teidét.

Teno-hegység, Los Silos

Teno-hegység, Los Silos Shutterstock

Míg a gyakran hófödte Teide a sziget közepén, addig a Teno-hegység Tenerife nyugati részén húzódik. A zöldellő természet és a mesés völgyek egyedülálló túrázási lehetőséget kínálnak. Biológiai sokfélesége és eldugott falvai teszik oly ellenállhatatlanná a helyet.

Irány a Kanári-szigetek: a legjobb ajánlatokért kattints ide!

A sziget északi részén található Macizo de Anaga ugyancsak felfedezésre érdemes, hegyvidéki terület. A vidék babérlombú erdői és sziklás hegyvonulatai elkápráztatják az embert.

Playa De Las Teresitas, Santa Cruz de Tenerif

Playa De Las Teresitas, Santa Cruz de Tenerif Shutterstock

Akik inkább a tengerpartokat részesítik előnyben, nos azoknak sem kell csalódniuk, habár Tenerife nem az a klasszikus homokos tengerparttal megáldott sziget. Ugyanakkor egyedi strandjai egy másfajta élményt kínálnak.

Ennek megfelelően a La Tejita vöröses vulkanikus strandja, az aranyhomokkal fedett Playa de Las Teresitas és a különleges szikláiról ismert Garachico biztosan nem okoznak csalódást.

2021.10.27. Krisztina Szeitz

Tetszik ez a bejegyzés?

Oszd meg barátaiddal, hátha ők is érdekesnek találják!.

Tetszik ez a bejegyzés?

Oszd meg barátaiddal, hátha ők is érdekesnek találják!.