Megnyitás | Vissza a főmenühöz

Egzotikus úti célok a hideg napokra

Egzotikus nyaralás

Egzotikus nyaralás Shutterstock

Van, aki egyszerűen imádja a téli időszakot, a fényeket, a meleg lakásban való kuckózást, a karácsonyra készülődést és az izgatott várakozást, és van, aki egyenesen rosszul van az évnek ezen szakaszától. Nem vagyunk egyformák és ez így van rendjén. A sokszínűség szabadsága az utazási lehetőségekben is teret enged az egyéni választás kibontakozásának. Egyszerűbben fogalmazva, ha ki akarod magad vonni a téli időszak itthoni velejáróiból, akkor irány egy távoli, egzotikus ország.

Maldív-szigetek

Maldív-szigetek

Maldív-szigetek Shutterstock

E lenyűgöző szigetország az India-óceán ölelésében található. Egész évben kellemes az időjárása, de a nyári esőzéseket jobb elkerülni, így az októbertől áprilisig tartó időszakban a legideálisabb felkeresni. Ekkor az átlaghőmérséklet 30°C körül mozog. Ennek tükrében nem meglepő, miért ajánlom a télen optimális úti célként.

Fedezd fel a varázslatos Maldív-szigeteket!

Ez is érdekelhet:

Fedezd fel a varázslatos Maldív-szigeteket!

Ha a tengerparton pihenés, a tengeri ételek és a fürdőzés kombinációja számodra az ideális pihenés szinonimája, akkor a Maldív-szigetekben garantáltan nem fogsz csalódni. A kókuszfák, az azúrkék víz és a hófehér homok kombinációja a testi-lelki feltöltődés lehetőségét kínálja. A láblógatást persze ki lehet egészíteni búvárkodással, sznorkelezéssel, vagy a szigetvilág fővárosának, Malénak a megismerésével.

Mas huni, reggeli

Mas huni, reggeli Shutterstock

Szerencsére a Maldív-szigeteken a gasztronómiai kalandokat sem kell mellőzni. Habár a helyi iszlám vallás, a sok hal, a kókusz és az egzotikus gyümölcsök megléte talán egyszerű fogásokra engednek következtetni, mégis ebben a letisztultságban találni a szépséget. Így érdemes kipróbálni a mas huni-t (tradicionális tonhalsaláta kókusszal, chapati kenyérrel), a garudhiya-t (halleves) rizzsel, kevés chilivel és a kulhi boakibaa-t (tonhalas, rizses, gyömbéres sült étel) is.

Fedezd fel az idei szezon legjobb ajánlatait a Maldív-szigetekre!

Dominikai Köztársaság

Wavine Cyrique

Wavine Cyrique Shutterstock

A Karib-tengeren található Hispaniola szigete, amely Haitinak és a Dominikai Köztársaságnak egyaránt otthont ad. Habár Haiti is izgalmas úti cél, én most mégis inkább Dominikára szeretném felhívni a figyelmet.

A Dominikai Köztársaság nem csak tengerpartból áll

Ez is érdekelhet:

A Dominikai Köztársaság nem csak tengerpartból áll

Ennek oka, hogy itt olyan értékek egyvelege tapasztalható, amely igazán figyelemre méltó. A szárazföld belsejében őserdő, csodás hegycsúcsok (Jarabacoa és Constanza) és völgyek, valamint érdekes vízesések (Damajagua vízeséseket), tavak váltogatják egymást. Ha szereted a túrázást, a búvárkodást és a természettel való kapcsolódást, akkor a Dominikai Köztársaság abszolút a Te helyed. Ebbe a nyugodt, paradicsomi képbe tökéletesen illeszkednek a rusztikus falvak és klasszikus városi (pl.: Santo Domingo) nevezetességek.

Roseau templom

Roseau templom Shutterstock

A brit, francia, spanyol és indián gyökerek keveredésének hála egy igen eklektikus hangulat hatja át az egész országot, amely egyaránt megjelenik az építészetben és a művészetben. Ennek köszönhetően itt az aktívabb pihenés és a passzívabb tengerparti láblógatás (Punta Cana, Samaná-félsziget) opciója egyaránt adott.

Nézd meg legjobb ajánlatainkat: irány a Dominikai Köztársaság!

Mexikó

Maja romok

Maja romok Shutterstock

Észak-Amerika déli részén található országról nekem mindig Frida Kahlo, az ő keserédes élettörténete és páratlan művészete jut eszembe. Ezt talán minden egyes alkalommal meg is említem, ahányszor csak Mexikóról írok. Egyszerűen nem tudok elmenni mellette szó nélkül. Ennek megfelelően az életéről készült film (Frida) az egyik kedvencem.

Frida Kahlo Budapesten és Mexikóban

Ez is érdekelhet:

Frida Kahlo Budapesten és Mexikóban

Persze a legtöbb utazó nem ezért, hanem a Yucatán-félsziget páratlan természeti adottságai, az ősi maja kultúra és a képeslapra illő tengerparti szépségek miatt keresi fel az országot. Ez nem csoda, hiszen Mexikó életérzése, egyedi atmoszférája így, vagy úgy, de nyomot hagy az emberben.

Gazebo tropical beach

Gazebo tropical beach Shutterstock

Ha pezsgő éjszakai életre, városi lazulásra és fehérhomokos strandolásra vágysz, akkor Cancún lehet ideális választás. Napközben a klasszikus beach feeling, délután és este egy kis városlátogatás, színes éttermek várnak.

Cancún, a második Miami

Ez is érdekelhet:

Cancún, a második Miami

Az egykoron virágzó Maya, Tolték és Azték birodalom hagyatékait szintén érdemes felkeresni a mexikói kirándulás alatt. Így Teotihuacan a Nap-piramissal, Chichen Itza és Uxmal ókori városai kihagyhatatlanok.

A tenger és a természeti szépségek csábítását pedig Cozumel szigetén érdemes magadba engedni.

https://www.invia.hu/blog/a-mexikoi-konyha-titkai/

A sok kirándulás, fürdőzés és városnézés közepette mindenképpen szakíts időt a helyi konyha alaposabb megismerésére is. Egy ország, egy nép kimondatlan valója néha az ételein keresztül ismerszik meg legjobban. Így a sarki kifőzdéktől a puccos éttermekig célszerű mindent kipróbálni, végig kóstolni. Persze csak úgy, hogy közben ne kapj gyomorrontást, habár ezen egy kupica tequila mindig tud segíteni.

Nézd meg legjobb ajánlatainkat – Mexikó Rád vár!

Legyen szó a Maldív-szigetekről, Dominikáról vagy Mexikóról, mind a három egzotikus úti cél kiemelkedő, európai szintű szolgáltatásokat biztosít. Válaszd ki kedvencedet, vagy járd be az összeset, egy a lényeg: Engedd át magad 100%-ig az utazás adta élményeknek!

2022.01.03. Krisztina Szeitz

Tetszik ez a bejegyzés?

Oszd meg barátaiddal, hátha ők is érdekesnek találják!.

Tetszik ez a bejegyzés?

Oszd meg barátaiddal, hátha ők is érdekesnek találják!.