Megnyitás | Vissza a főmenühöz

Fel a felhők közé! A világ 10 legjobb reptere 2019-ben

A világ 10 legjobb reptere 2019-ben

A világ 10 legjobb reptere 2019-ben Shutterstock

1. Szingapúr-Changi

Ez a repülőtér már zsinórban hetedszer lett a világ legjobb reptere, és nem véletlenül! A tetőtéri medence, a két 0-24 órás mozi és a bevásárlóközpontok mind felkeltik az utasok érdeklődését. A régóta várt Jewel Changi terminál a világ legmagasabb fedett vízesését prezentálja majd bolygónkon. A repülőtér a legjobb reptéri hotel díját is megkapta a négycsillagos Crowne Plaza Changi Airport hotelnek köszönhetően.

2. Haneda, Tokió, Japán

A Haneda néven ismert tokiói Nemzetközi Repülőtér rendelkezik mind hazai, mind nemzetközi terminálokkal és fontos szerepet játszik Japán turizmusorientált nemzetének fejlődésében. Többek között a világ legtisztább repterének díját is elnyerte. És mint tudjuk, ez nagyon is számít!

Olvass tovább a reptéri asszisztenciáról – mert a repülés élménye mindenkié!

3. Incheon, Szöul, Dél-Korea

Ez a nemzetközi repülőtér Dél-Korea legnagyobb, és a Föld legfrekventáltabb reptere. Ebben az évben nyerte el a legjobb tranzit repülőterének díját. Számos bár és étterem, üzlet, télikert, rengeteg zöld növényzet, gyógyfürdő, golfpálya, illetve a koreai kultúrát bemutató múzeum is található itt. A reptéri csarnokban még élőzenét is hallgathatsz.

Elegendő munkazóna a reptéren

Elegendő munkazóna a reptéren Shutterstock

4. Dauhá Hamad, Katar

A már meglévő Hamad repülőtéri terminál évente 30 millió utast fogad, amely építészeti szempontból bolygónk legmeghatározóbb ilyen komplexuma. Ezzel egyidejűleg pedig az egyik legmodernebb is. A repülőtér csendes környezetéről híres, nincsen folyamatos információközlés, kivéve az imádságra való felhívást (naponta öt alkalommal jelentik be).

Hasznos információk: menetrend, charter, utazási nap… minden a repülésről

5. Hong Kong

A hongkongi nemzetközi repülőtér több, mint 100 légitársaságot üzemeltet, világszerte mintegy 180 helyen, köztük 44 úticéllal Kína szárazföldi részein. Az Év Repülőterének díját korábban többször is elnyerte.

6. Csúbu, Nagoja, Japán

A Csúbu repülőtér az Aicsi prefektúrában, egy mesterséges szigeten, az Ise-öbölben fekszik, és elsősorban a 33 km-re található Nagoja városát szolgálja ki. Számos ázsiai városba vezető regionális útvonalat biztosít, mint például Bankokba és Szingapúrba. A további útvonalak közé tartozik még Helsinki, Frankfurt, Honolulu és Detroit.

Pihenőzónák a reptéren

Pihenőzónák a reptéren Shutterstock

7. München, Németország

A müncheni repülőtér Németország második legforgalmasabb reptere, amely a Lufthansa légitársaság bázisaként is szolgál. Az egész világon vannak csatlakozásai az úticélokhoz. Több mint 150 üzletével és nagyjából 50 éttermével és bárjával már-már egy város központját idézi, lehetőségek és látnivalók sorával.

Ismerd meg a sztárok tippjeit a jetlag elkerülésére

8. Heathrow, London, Egyesült Királyság

Ez a legnagyobb londoni, és az Egyesült Királyság legforgalmasabb repülőtere az európai utasforgalmat tekintve. Akár a világ legforgalmasabb repülőtere is lehetne a nemzetközi utaztatást tekintve, de ez a cím jelenleg a Dubai Nemzetközi repülőteret illeti meg.

9. Narita, Tokió, Japán

A Narita repülőtér a belföldi járatokat szolgálja ki és olyan nemzetközi társaságok bázisaként szolgál, mint a Japan Airlines és az All Nippon Airways. 2016 óta az ország második legforgalmasabb reptere. Körülbelül 60 kilométerre keletre fekszik Tokió belvárosától.

Akár már délután repülőre ülhetsz – a super last minute

10. Zürich, Svájc

A Svájcban található legnagyobb nemzetközi repülőtér a Swiss International Air Lines bázisaként szolgál. Az, hogy felkerülhetett a legjobb repterek listájára, az utasok gyors bejelentkezésének is köszönhető.

Tetszik ez a bejegyzés?

Oszd meg barátaiddal, hátha ők is érdekesnek találják!.

Tetszik ez a bejegyzés?

Oszd meg barátaiddal, hátha ők is érdekesnek találják!.