Megnyitás | Vissza a főmenühöz

Sztártippek: Hogyan éljük túl a jetlag-et?

Hogyan éljük túl a jetlaget-et?

Hogyan éljük túl a jetlaget-et? Shutterstock

Egy másik kontinensre való, hosszabb repülőút után téged is érinthet a jetlag, vagyis az időeltolódásból fakadó diszkomfort-érzet. Amikor pár óra leforgása alatt egy másik időzónába érkezel, ahol mondjuk éjfél helyett reggel kilenc órát mutat az óra, ez érthető okokból eléggé összezavarhatja a szervezetedet és a bioritmusodat. Mit tegyünk, hogy ne érezzük meg a kellemetlen fáradtságot, és a legjobbat hozzuk ki a rendelkezésünkre álló időből? Fogadd meg a sztárok tanácsait!

Naomie Harris mezítláb sétál

Kapcsolódj az új úticélhoz mezítlábas sétával

Kapcsolódj az új úticélhoz mezítlábas sétával Shutterstock

Naomie Harris színésznő, aki Tia Dalmát alakította a Karib tenger kalózai című filmben, egészen sajátos módon küzd a jetlag ellen. Mi az ő javaslata? Azt ajánlja, hogy ahogy kiszállsz a repülőgépből, rúgd le a cipődet és tegyél egy 20 vagy 45 perces mezítlábas sétát a helyi terepen. Ez a módszer segíthet az utasoknak abban, hogy kicsit összekapcsolódjanak az úticéllal, így elkerülve az időeltolódással járó kellemetlenségeket.

Lépj a görög istenek nyomaiba, akár mezítláb is!

Alessandra Ambrosio úszni megy

Az úszás elfeledtet minden szomorúságot...

Az úszás elfeledtet minden szomorúságot... Shutterstock

A Victoria’s Secret modellje, Alessandra Ambrosio elárulta, hogy ő már a repülőre felviszi a fürdőruháját, hogy leszállás után aztán azonnal úszhasson egyet ezzel elkerülve a jetlag-et. Azért is lehet jó ez a módszer, hogy a fáradt test egy kicsit felébredjen és könnyebben regenerálódjon. Hiszen ki az, aki ne térne magához a hideg víztől…

Fedezd fel Európa 9 legszebb, természetes medencéjét

Gal Gadot a narancsra esküszik

A C-vitamin segít a kimerültség ellen

A C-vitamin segít a kimerültség ellen Shutterstock

Ki más adhatna igazán megbízható tippet a jetlag elkerülése érdekében, mint maga a Wonder Woman? Gal Gadot a repülőgépből való kiszállás után egy pohár frissen facsart narancslé elfogyasztására esküszik. A C-vitamin erősíti az immunrendszert, így az utazó erősebbnek és frissebbnek érezheti magát. A színésznő továbbá javasolja, hogy egy kis napozással a szükséges D-vitamint is biztosítsuk a szervezetünknek.

Menetrendek, charter járatok, utazási napok…mik ezek, mit tudnak és miért vannak?

Jessica Alba a kókuszt részesíti előnyben

A kókuszvíz energiát és tápanyagokat ad

A kókuszvíz energiát és tápanyagokat ad Shutterstock

Ha a jetlag elleni küzdelemről van szó, Jessica Albából igazi kávérajongó lesz. Számára ilyenkor egy megbízható eszpresszó a legjobb barát, aki megvédi őt az álmosságtól és annak negatív következményeitől. Emellett érdemes fokozottan ügyelni arra is, hogy elkerüljük a dehidratációt – ilyenkor felbecsülhetetlen értékkel bír a kókuszvíz. Természetesen nem szabad megfeledkezni a normál víz fogyasztásáról sem.

A legjobb dolog az utazásban? Az új konyhák!

Karlie Kloss az edzőterembe siet

Töltsd fel energiával a testedet!

Töltsd fel energiával a testedet! Shutterstock

A szupermodell Karlie Kloss első útja, mihelyst kilép a repülőgépből, a hotel edzőtermébe vezet. Valamilyen intenzív kardió edzést javasol, hogy megemelkedjen a pulzus a test pedig felébredjen a hosszú repülőút után. Nem veti meg azonban sem az úszást, sem pedig a jógát.

Fedezd fel a Világot két keréken!

Kim Kardashiannak a tea ad energiát

A gyógynövényes tea fitten tart

A gyógynövényes tea fitten tart Shutterstock

Kim Kardashian a repülőgépre és a hotelbe is szabályszerűen viszi magával a selyem párnahuzatát, hogy biztos legyen abban, hogy ne szenvedjen hiányt a kiadós alvásban. Ugyanakkor az antioxidánsokkal teli Yogi Vital teára esküszik, ami növeli az energiáját az út során. Minden reggel ezt fogyasztja, hogy megszabaduljon a feszültségtől és egész nap kiegyesúlyozott lehessen.

Derítsd ki, honnan származnak a legjobb ételkülönlegességek

Miranda Kerr a jógára voksol

A jóga megfiatalít és frissen tart

A jóga megfiatalít és frissen tart Shutterstock

Az egykori Victoria’s Secret modell már 15 éve gyakorolja a jóga különböző típusait. Nagy rajongással gyakorolja, és szerinte jó hatással van a jetlag ellen. A jóga gyakorlása a repülést követően a szállodai komfort közepette a legjobb mód arra, hogy a testet nyugalomban és harmóniában tartsa az ismeretlen közepén.

Meg is úszhatod a jetlaget: utazz hajóval!

Naomi Campbell sófürdővel kényezteti magát

Gyógynövényes pihentető sófürdő

Gyógynövényes pihentető sófürdő Shutterstock

A szupermodell Naomi Campbell 24 órát ad magának, hogy úticélja helyszínén akklimatizálódjon. A béke és nyugalom szigetét egy meleg sófürdőben, arcmaszkkal az arcán találja meg. Ezután egy masszázzsal kényeztetik, majd egy frissítő gyümölcssalátát is elfogyaszt. Ez a frissítő módszer, a fáradtság minden tünetétől megszabadítja.

Lendülj formába szuper tippjeinkkel!

Címke:

Tetszik ez a bejegyzés?

Oszd meg barátaiddal, hátha ők is érdekesnek találják!.

Tetszik ez a bejegyzés?

Oszd meg barátaiddal, hátha ők is érdekesnek találják!.